29 Ağustos 2019 Perşembe

Youcef Belaïli & Galatasaray, ufukta 4-4-2 gibi bir düzen görünüyor olabilir


Her zaman söylediğim gibi, transfer sürprizlerle dolu. Afrika Basını'ndan Galatasaray'ın Youcef Belaili ile ilgilendiği yazılmış. Rakam olmasa da bir anlaşmadan dahi bahsediliyor. Ben bu yazıyı yazdığım sıralarda Avrupa veya Türkiye basınında henüz bu yönde bir haber yoktu. Doğru bir gelişme mi onu da bilmiyoruz ama bu tarz sürprizlere şaşırmam.

Galatasaray'da bir formasyon değişikliği de görebiliriz. Ufukta 4-4-2 gibi bir düzen de olabilir. Hatta bu tarz hamleler de böyle bir düşünceyi destekler. Bu tabloda da sol kanat / orta saha diyebileceğimiz bir alternatife ihtiyaç duyarız. Biraz daha Emre Çolak ve Engin Baytar tarzında diyebiliriz. Orta saha özellikli kanat oyuncuları gerekecek.

Jimmy Durmaz bunu kısmen karşılar ama yetmez. 4-4-2'nin kanatlarında çok iyi olur, ortaya çektiğimizde ise biraz sırıtır. Youcef Belaili ise bu işi iyi yapar. Kariyerine bakınca sağ kanat ve forvette de oynamışlığı olsa da asıl pozisyonu adına sol kanat ve orta saha deriz. Engin Baytar'ın sol kanat şubesi diyelim. 

Teknik ve patlayıcı özelliği yüksek, oldukça hareketli, işin mücadele tarafında da var ve Belhanda gibi oyunun iki tarafında dinamizm de sağlıyor. Afrika Uluslar Kupası'nda Cezayir'in şampiyonluğunun en önemli isimlerinden biriydi. Henüz Avrupa'ya adım atamadı, hatta 2015 yılında aldığı 2 yıllık bir ceza da olmuştu ama geri dönüşü çok daha iyi oldu.

Biraz alternatif gözüyle bakıyorum. Bu tarz yerli olmuyorsa mecbur yabancı alınacak. Falcao geliyor / geldi, Diagne'nin de ayrılığı konuşuluyor. Diagne'nin yeri Mevlüt Erdinç gibi bir yerliyle dolabilir ve Babel de o rotasyonda düşünülür. Açılan yabancı hakkıyla da bu tarz bir yabancı futbolcu alınabilir.

Yine yazıyorum, medyada yer alan haberlere bakarak bu yorumu yaptım. Futbolcuyla alakalı bilgiyi de izleyen arkadaşlarımdan alıyorum. Böyle bir düşünce olması halinde "transfer tarzını" sevdim, ihtiyaç duyulan bir profil. Bir yandan yerli açığı da var tabii, bonservis girdisine bağlı o yönde de hamleler yapılabilir. Beklediğimiz isimler var.

11 yorum:

  1. Ozellikle pres ozelligi cok iyi olan bir oyuncu yani bizim en buyuk eksigimiz,ondeki oyuncularimiz cok yetenekli ama pres yapamiyorlar,keske olsa ozellikle deplasmanlarda cok is yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engin Baytar'a benzettim ben tarzını, hem kanat hem orta saha adına iyi alternatif olabilir.

      Sil
  2. mehmet topal, mehmet ekici vb yerlileri boşta olanları "bu yıl" için alabiliriz bence. en azından yedek klübesinde hamle yapabilecek ve performansı belli adamlar olur. mehmet topal belli bir adam koyarsın takıma alacağın verim bellidir. mehmet ekici patlayıcı bir adam özellikli bir adam ama sürekli sakatlanır. al takıma yedekte dursun hamleye ihtiyacın olduğunda koyarsın olursa ne ala olmazsa gönder seneye. ama yerli oyuncu bulunsun takımda. Semih te bence alınmalı en azından altyapı kontenjanından kullanırsın. ŞL ne 21 oyuncu bildiriyorsun 8 oyuncun türkiyede yetişmiş 5 oyuncun altyapıdan olmak zorunda. seninde yazılarında değindiğin gibi gençler hazır değil demekki o zaman selcuk inan dışında hamle kalmıyor neredeyse. selçuk yerine mehmet topalı tercih ederim şu an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekici sağlıklı kalamıyor, Topal da zaten Başakşehir'e gitti. Farklı alternatifler düşünüldü demek ki.

      Sil
    2. Mehmet topalı bilmiyordum uzuldum. Farklı alternatifleri umarım düşünmüşlerdir. Bu yönetime malesef transfer konusunda güvenemiyorum.

      Sil
  3. Belali gelirse 15.yabancı olmuyor mu?

    Muslera Linnes Mariano Nago Donk Luyindama Marcao Nzonzi Seri Feghouli Belhanda Babel Diagne etti 13. Forvet gelcek 14.

    13 yabancıdan kimi satsak yerine yabancı lazım yine. Diagne'yi sattın misal sadece Falcao ile olur nu? Falcao Babel Adem. Yetmez. Nagoyu sattın sadece Linnes sol bek yetmez aman neyse boşver apo düşünsün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada beklerden biri gider diye hesap ediyordum.

      Sil
  4. Yine yemişler medya adımızı kullandı belki de 29 ağustosta Al Ahli'ye resmi imzayı atmış hayirlı olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir