6 Ağustos 2019 Salı

Yusuf Yazıcı Lille'de


Mevcut yabancı kuralının artıları işte. Türkiye'de yetişen Türk futbolcusu gönül rahatlığıyla Avrupa'ya gidiyor ve sayı da giderek yükseliyor. Türkiye Ligi de takip edilen bir lig oldu. 4 büyükleri geçtim, direkt 1. Lig'den dahi Avrupa'ya açılmak mümkün. Buradan ayrılan Türk futbolcusu da Avrupa'da iyi iş çıkarmaya devam ettikçe kalitemiz ve güvenilirliğimiz yükselecek.

Yusuf Yazıcı da bu ülkenin çıkardığı en büyük yeteneklerden. Onu farklı kılan da "star ışığı". Çok önemli yeteneklerimiz olsa da "star ışığı" olan çok sayıda isim sayamam. Yusuf Yazıcı'nın yeteneğinin yanında böyle bir artısı da var. Futboluna ne gibi artısı var demeyin, yıldız futbolcu kontenjanına dahil olacağını göreceğiz.

Lille de mükemmel bir adres. Fransa Ligi'nde konumları çok iyi, bu sezon Şampiyonlar Ligi oynayacaklar ve son yıllarda sattıkları futbolculara da bakınca Yusuf Yazıcı için düşünülen şeyler "hayalcilik" değil. Sportif direktörleri de söyledi, en fazla 2 sezon verdiler. 2 sezonun sonunda geleceği noktayı hep birlikte göreceğiz. 

Trabzonspor da çok büyük kazandı ve harika bir satış. Altyapısından yetiştirdiği bir futbolcuyu, hiç Avrupa görmemesine rağmen bu rakama pazarladı. Ahmet Ağaoğlu, tok satıcılığın kitabını yazdı diyebiliriz. 16.5 milyon avro bonservis, 25 maçın sonunda 1 milyon avro bonus, piyasa değeri 3.5 milyon avro olarak belirtilen Edgar Miguel Le ve sonraki satıştan yüzde 20 pay.

Kar payı değil, direkt olarak satıştan pay. Lille'den 40 milyon avro'ya transfer olsa 8 milyon avro'luk bir bonservis girdisi daha. Yaşı da 22 oldu, tam zamanıydı. Beklemenin alemi yok, fırsat geldiği an değerlendirmek gerekiyor. Trabzonspor cephesi her ne kadar "tutmak istiyorduk" dese de böyle rakamlara hayır demek ülkemiz şartlarında çok zor.

10 numara, sağ kanat ya da orta sahanın derininde oynar. Müthiş bir sol ayağı var, jenerik goller diye sıralama yapıldığında ilk sıraların değişilmez ismi. İşin teknik kısmında oldukça yetenekli ve fizik özelliği de var. Lille onun için çok ısrarcıydı ve önemli bir yatırım bu. Yusuf Yazıcı'ya direkt olarak formayı verecekler diye düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi çok önemli bir vitrin.

16 yorum:

  1. jeneriklik goller sıralamalarının ilk başlarinda derken ? 3 senedir oynuyor, rakibe çarpıpta gol olan vuruşlarını saymazsak, 3 tane atmış mıdır ceza sahası dışından ? şimdi düşünsen 3 taneyi zor bulursun. şut özelliği çok zayıf olan belhanda bile geçen sezon 3-4 tane attı. yusuf bence değerinin iki katına gitti. ahmet ağaoğlunu kutlamak lazim. bi tek biz yapamıyoruz böyle ederinden fazla satışları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye Ligi'nde gayet liste başı. Sadece Galatasaray maçları dahi yeter :)

      Bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılır diyeyim. Rakip iyi bir şeyler yapınca iyiymiş diyebilmek ayıp değil, tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Bence de ederinden yükseğe gitti. Tamam iyi oyuncu ama bahsedilen değerler çok yüksek. Bunu daha önce yazmıştım bir yorumda. Trabzonspor çok çok iyi yolda, yakında borçlarını baya azaltırlar diye.Ben asıl parayı Uğurcan'dan kazanacaklarını düşünüyorum.Yerli anlamında bana göre ülkenin en iyi kalecisi. Olur da Trabzon Avrupa Ligi'nde gruplara kalırsa,orda da kendini ispatlar. Bu sezon sonunda ona da yüksek meblağli bir teklif geleceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bugünün avrupa piyasasina bakacak olursak iyi bir fiyata gittigini düsünüyorum. Lille takiminda iyi bir oyuncu olacagina dahi inancim tam. Fakat daha yüksek yerlere gelebilecegini pek düsünmüyorum. Benzer gücte olan takimlarda yer alabileceginide var sayiyorum yani Almanya,Ingiltere,Ispanya takimlari vesaire. Genc bir oyuncumuzu iyi performans gösterince yere göge sigdiramiyoruz. Fransa ligi onun ilk ciddi sinavi olacaktir. Orada farkli isler yaparsa o zaman tabi durum degisir, o zaman insallah konusuruz PSG, Bayern ve sirada bekleyen diger külüpleri ama Avrupaya gönderilen her Türk oyuncudan zirve performans beklememek lazim.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa piyasasında rakamlar çılgın ve bunun ekmeğini bir tek biz yiyemiyoruz. Lille boşa yatırım yapmaz, çok ısrarcı oldular.

      Sil
    2. Katiliyorum. Lille durduk yere bu rakamlari verebilecek takim olmadiginida biliyorum. Bu yatirimdan zararli cikmayacaklarini bu transferin basindan beri biliyorlardi. Bunun sebebi ise yusufun verebilecegi minimum katkisini hesap ettikleri gercegi. Bazen bu blogta benzer isimler konusulur, hani "bu oyuncudan her türlü zarar etmessin" dedigimiz oyuncular var ya, Lille in Yusuf Yazici transferi o boyutta. Benim kastettigim nokta beklenti ile alakali. Star isigini kimse yadirgamaz fakat beklentiyi dogru ayarlamak lazim....

      Sil
    3. Lille boşa adım atmaz ve yetenekli bir ismin gidebileceği en iyi adreslerden.

      Sil
  4. Geçende arkadaşla konuştum bu konuyu Yusuf+Abdülkadir paketi için 40 konuşuluyordu. Yusuf 20yi gördü, A.Kadir de şimdi he desen 20yi bulur. Ama önce Yusuf'u satarsan ve iyi iş yaparsa A.Kadir'i 1-2 seneye 20den fazlaya satarsın. Trabzon daha Parlak'tan Uğurcan'dan Altinordu'dan aldığı oyunculardan da para kazanacak. Çok doğru işler yapıyorlar. Tam bir FM yönetimi. Şampiyonluk gelir mi bilmem ama 4-5 yıla borcu sıfırlarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa Ligi'nde olası iyi görüntüyle 20'yi dahi aşabilir. Dediğin gibi bugünden o rakamlar konuşuluyor. Bu yapı bozulmazsa uzun vadede kazanan Trabzonspor olur.

      Sil
  5. Oyuncu nasıl satılır 'ı gösterdiler Ahmet Ağaoğlu ve daha önce Fikret Orman. Fenerbahçe satışları bana hiç inandırıcı gelmiyor. Sow Elif Ertuğrul Josef vs.

    2000 yılı Emre B. mundar eden Faruk Süren, Arda gibi oyuncuyu A.Madrid'e satıştan pay almadan düşük bedele satan yönetim, Yabanci oyuncu maaşlarını el altından ödediğini itiraf edip 150 bin euro için Ribery'i elden kaçırıp sonra beyzbol sopasıyla kovalayan yönetimlere selam olsun. Ama ibra edilmeyen Mustafa Cengiz ne diyeyim.

    Yusuf ve trabzonspor açısından doğru satış hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tok satıcılığın kitabını yazdılar. Biz de Diagne'yi satmak için kapı kapı geziyoruz, değer de doğal olarak düşüyor.

      Sil
    2. Aston Villa yerinde olsam cidden Diagne'yi alırım. Biz onyargiliyiz adama. Disiplinsiz uyumsuz kimler geldi geçti performans varsa hepsi unutulur görmezden gelinir doğru demiyorum tüm dünyada öyle. Maradona tanju vs.

      Diagne 'yı Villa alır ama neden 13 vereyim diyor 9 a alırım diyor. 10m a yedek oyuncu alınan bir lig EPL.

      Falcao tamam da bizim gibi taktik bilgisi takım düzeyinde zayıf bir lig ve takımda kalıplı forvet iyidir. Topsuz oyun hak getire bizde.

      Sil
    3. Ön yargılı değiliz de bağ koptu, bu saatten sonra da tutmaz. Diagne'yi ben de kötülemiyorum, geçen twitter'da yazdım da. Aston Villa adına iyi iş, Trezeguet de oradayken.

      Sil
  6. Lille'in sattığı futbolculara bakılırsa çok doğru bir tercih oldu Yusuf için. Birkaç seneye daha büyük paralara satılması çok olası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım açısından mutlu oldum ben de, önü çok açık. CL de oynayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir