25 Eylül 2019 Çarşamba

2 ay dediler, 2 haftada döndü, şaşırdık mı?


Kendisini kaç kere daha kanıtlaması gerektiğini bilmiyorum. Bugünü geçtim, Galatasaray tarihinin en aidiyet sahibi, vefakar futbolcularından biri. Çenesi 2 yerden kırıldığında en az 2 ay oynamaz derken, geri dönüşü 2 haftada gerçekleşti. Özel bir maskeyle oynayacak ve bu anlamda gerçekleştirdiği fedakarlık çok büyük. 

Ne kadar alternatif sahibi olursanız olun, Belhanda'yı arıyoruz. Fatih Hoca da "anahtar" diyerek onun öneminden bahsetti. Orta sahada tempo yapacak, topu öne taşıyacak ve kilit açacak yegane isim. Seri / Lemina gibi isimlerin pas kalitesi önemli olsa da Belhanda'nın özelliğinde değiller. Belhanda olmadığında da topu öne taşımak ve tempo yapabilmek adına Ömer Bayram forma giyiyor.

Ömer Bayram'ın da mücadelesi ne kadar değerli olursa olsun, o pozisyon adına Belhanda'yla aralarında büyük fark var. Belhanda tipinde 2. bir isim almadık, doğal olarak da bu kadar alternatifin arasında dahi Belhanda olmazsa olmaz. Whatsapp grubumuzda bir ağabeyim söyledi, Belhanda saha içinde Fatih Terim'in aynası diye. Belhanda kötüyse bilin ki o gün takımın da mücadelesi kötü.

Fenerbahçe karşısında da doğal olarak eliniz güçlenecek. Nzonzi / Seri / Belhanda'yı ideal üçlü olarak görüyorum. Seri de yükselmeye başladı, pas oyununun temeli o. Böyle bir ikilinin önünde de Belhanda çok daha fazla hücum oynayacak ve her şeyi o yapmak zorunda kalmayacak. Pas hataları diyorsunuz da, Belhanda dışında pas deneyen yoktu ki?

Hücumda sorumluluk onda, bir yandan savunmada o pozisyonun futbolcusundan beklemediğiniz mücadele yine onda. Belhanda denklemden çıktığında ise orada boşluk var. Lemina henüz hazır değil, hazır olsa da daha farklı bir futbolcu. Belhanda'nın hücumda verebileceği yine daha fazla. Anlayacağınız sahada kalmak zorunda.


Hocayla da etkileşimi farklı. İnsanlar ne görüyor da ısrarla sevmemeyi tercih ediyor bilmiyorum ama alternatifli yapıda dahi onun yokluğunda puan kaybı oluyor. 1.5 sezondur bunu izliyorduk, bir şey değişmedi ki. Fenerbahçe maçında maske onu ne kadar zorlayacak göreceğiz, umarım en iyi şekilde sahada olacaktır. Varlığı çok önemli.

8 yorum:

  1. İmparatorun bugünkü açıklamalarını da bir yazı ile değerlendirmebi rica etsem 🤚☝️😉

    YanıtlaSil
  2. Belhanda için şunu söylemek istiyorum Vedat ı istedik olmadı o da bizden fazla istedi eminim transferini fakat Rize başkanın iğrenç oyunları nedeniyle fenerde şimdi ve medyanın güzellemesine bir bakın derim belhanda nın kabahati Galatasaraylı olması ve elinden ne geliyorsa ardına koymadan mücadele etmesi bu adam fenerbahçe de oynasa baş tacı idi.
    Görmezden gelmek ve sürekli baltalamak isteyenlerin bu hususa özellikle dikkat etmesini isterim herkes kendini en mükemmeli ile ifade edemiyebilir iletişim hususunda ancak bu adamın isteğine arzusuna takımına olan tutkusuna gerçekten saygı duymak lazım. Bizde isteriz daha fazlasını da yapabilsin yapar yapamaz bazen bunlar ayrı da. Bu aidiyeti sunan adamın ne kadar yanındasın ya Allahaşkına takımına mı saygın yok senin senden daha çok saygı duyduğu kesin belhandanın Galatasaraya.
    Birde destek olsak birde ardında dursak artık bütün olarak muslera belhanda artık herhangi yabancı oyuncularından değil bu takımın lütfen destek verelim kötü gördükleriniz de düzelecektir inşallah

    YanıtlaSil
  3. Etrafındakiler yükseldiğinde Belhanda da daha iyi olacak. şu anda orta sahada yeri dolmayacak tek oyuncumuz Belhanda. Oyun kurma işi ona bakıyor ve dikine oynamayi becerebilecek tek isim. Selçuk da var ama o bu kondisyonla oyun kurmayı başaramiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda da etrafını yükseltiyor, dediğin gibi etrafı da iyi olunca Belhanda'nın yükü hafifleyecek.

      Sil
  4. Belhanda olmazsa olmaz bunu her geçen gün anlamayanlar da anlıyor.Belhanda'nın bu kadar gömülmesinin nedeni ise yaptığı çok basit top kayıpları ve bazen örnek veriyorum 5 seçenek oluyor ama Belhanda'nın bu 5 seçenek içinden en zoru denemesi onu bazı insanların gözünde değersiz kılıyor ki hoca da o basit kayıpların ardından kenarda çıldırıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topu öne taşıyacak, orada aktif olacak 2. bir isim yok. O olmadığında mecbur Ömer Bayram oynuyor, çünkü tempolu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir