23 Eylül 2019 Pazartesi

Andone üzerinden 4-4-2 ihtimalini çok daha ciddi şekilde konuşalım


Andone üzerinden 4-4-2 ihtimalini çok daha ciddi şekilde konuşalım. Hücuma gelmesi gereken dokunuş bu çünkü. 4-1-4-1 işlemez bir sarmal artık, bu oyun gelişmiyor. Orta sahaya ne kadar hamle yaparsanız yapın ya da dilediğiniz kadar temeli pas üzerinden oluşturun. Hücumda organizasyon yok, 4-4-2 ile orada en azından 1 hafta futbolcu bulundurursunuz.

Andone'nin ilk maçı, dolayısıyla da hüküm vermek güç. Neler yapabileceğini bildiğimiz bir futbolcu olması artı olacak. Elmander / Adrian Ilie karışımı diyordum, ikisinden de bir şeyler var. Elmander gibi mücadele de ediyor, Adrian Ilie gibi de teknik özelliği var, hareketli ve rakip savunma arkasına sarkıyor.

Henüz ilk maçı, uyum gerekiyor. Takımın Andone'yi, onun da takımı tanıması gerekecek. Yine de Yeni Malatyaspor karşısında kötü bir maç çıkardığını düşünmüyorum. Ön alandaki hareketliliği iyiydi ve açık alanı da fena kullanmadı. Hatta iyi niyetten biraz uzaklaşsa, Farnolle'den kaptığı top kırmızı kart + penaltıydı. Gerçi iyi niyet demeyeyim buna, akıllı adam kendini bırakır.

Andone'yi tek bırakmamak lazım, 2. forvet olarak iyi katkı vereceğini biliyorum. Falcao'nun da neredeyse tüm kariyeri çift forvetli düzenlerde geçti. Falcao / Andone ikilisi bir şeyler vaat ediyor, Fenerbahçe maçında denememiz gerekiyor. Fenerbahçe savunması da hataya bu kadar müsaitken. Geriden oyun kurmaları bizde olduğu gibi büyük problem.

Falcao, biraz daha pas oyununun içine girer. Andone de işin mücadele kısmında var olur ve rakip kaleye çok daha rahat sarkar. Onu besleyecek, kullanabilecek bir Falcao varlığı olacak çünkü. Klasik bir 4-4-2, artık 4-3-1-2'den de vazgeçtim. Solda Belhanda, sağda da Feghouli. Merkez de Nzonzi / Seri'yle oluşur.

Böylelikle kanatlar orta saha özelliği de gösterebilir, yine pas oyunu oynarsın. Hücumda ise 1 fazlasın, belki böylelikle organizasyonun biraz olsun oturur. Elinde iyi forvetler var, en azından bunu kullanalım. Babel / Falcao da olur mesela, o biraz daha teknik özellikli olacaktır. Babel'i de soldan çekmek önemli, sadece sağa çekip vurmayı düşünür oldu.

10 yorum:

  1. Tam aksine katılmıyorum.4-4-2 sisteminde Belhanda ex olur.Kanatta oynayamaz çünkü Belhanda alanını savunamaz adam markajını iyi yapıyor.Belhanda şu takımı hücumda tutan en büyük faktör.Gerek topu yönlendirmesi gerek driblingi gerek top kaybedildiğinde ilk reaksiyonu on alanda verebilmesi Belhanda şuan bu takımın vazgeçilmezi.Tamamıyla saha organizasyonuyla alakalı problemler.Bunu aşmanın yolu antrenman sahasında daha çok mesai harcamak.Malatya maçındaki gol bunun kanıtı niteliğinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ex olmaz, Nice döneminde solda oynadı. Burada sol kanat statik orada olacak anlamına da gelmiyor, orta saha özelliği gösterecek.

      Sil
    2. Nice'de oynadı evet ama arkasını Seri,Cyprien ve Koziello topladı.

      Sil
    3. Burada da Seri, Nzonzi, Lemina toplar.

      Sil
  2. bu tutuculuk değil. bu gerçek. dünyada her insan gibi her kulübün de karakteri var ruhu var.

    gs 4-3-3 falan oynamaz kardeşim. barça oynar onu. 4-1-4-1 de oynayamaz. gs 4-4-2 oynar başka çare yok!

    YanıtlaSil
  3. Bam gum oynuyoruz,gelusi guzel, calisilmis bir pozidyon goremiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o organizasyonunun oturmasını bekliyoruz.

      Sil
  4. O penaltı pozisyonunda kendini atmasına gerek yok.VAR başında adam akıllı biri olsa orda penaltı derdi tak diye.Ayrıca fener maçında Babel kenara alınıp onun yerine Andone oynamalı bence.Andona Falcao'ya yakın oynayıp Feghouli serbest oynamalı o maçta diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yok, var uyarmalı ve penaltı verilmeli. Babel formsuz bence de, Andone / Falcao çift forveti düşünülebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir