14 Eylül 2019 Cumartesi

Babel direkt olarak Falcao'nun arkasında, 2. bir forvet gibi konumlanmış


Saha içi yerleşimlerini konuşmamız çok bir şey göstermeyecek. 4-1-4-1 oynuyoruz ve yerleşim haritası da bunu gösteriyor. Olayın temelinde tempo sorunu, pasın hızlı dolaşımı gibi sorunlar yatıyor. Hangi formasyonda oynarsanız oynayın, tempo olmazsa olmazınız. Kadronun "pas" temeli özelinde kurulduğunu düşünsem de o top hızlı dolaşmadıkça bir şey ifade etmeyecek.



Takımın boyu kısa değil. Galatasaray stoperlerinin biraz daha orta sahaya yaklaşmasını bekliyoruz. Fatih Hoca'nın oyununda bu var çünkü. Luyindama / Marcao ikilisi bu yüzden oluşturuldu. Her ikisi de topla çıkabilen, belli pas kalitesi olan isimler olsa da (özellikle Marcao) o etki yok. Luyindama anlamsız riskler alıyor ve hata yapıyor, Marcao ise 5 metreye dahi isabetli pas atamayacak durumda.

Nzonzi'nin varlığı önemli. Takımın direncini ve savunma dengesini neredeyse tek başına ayakta tutuyor. Üstelik bunu da mevcut stoperle yapabilmesi çok daha zor. Bu ikilinin oyun kurulumunda sorun yaşadığı ortamda da Nzonzi'nin yükü daha da arttı. Takım düşse de o yükselmeye devam ediyor. Keşke stoperler de fabrika ayarlarına dönebilse.

Babel de Feghouli de kanattan ziyade merkeze yakın. Hatta Babel direkt olarak Falcao'nun arkasında, 2. bir forvet gibi konumlanmış. Onlar merkeze yaklaşınca da tüm sahayı Mariano ve Nagatomo tek başına kat etmek durumunda. Hücuma biraz daha ağırlık verdiler ama etkileri olmadı. Rakibin kontralarında ise Nagatomo savunma etkisi gösterebilse de Mariano'nun kanadı açık alandı.

Nzonzi ve Lemina gibi isimlerin sahada olması doğal olarak Belhanda'yı biraz daha hücuma yaklaştırdı. Sorun şu, tek başına hareket etmek durumunda kaldı. Pas hataları geliyor ama sorumluluk alan tek kişi, hareketli olan kimse yok ki. Ömer Bayram'ın temposu fark yarattı ama hücumdaki farkı Feghouli gibi isimlerden bekleriz.


Oyuncu değişikliklerinin ardından sonraki yerleşim de bu. Eskiden sağ kanat ezberine alışıktık, şimdi iş sola kayıyor gibi. Orada bir ezber yok tabii, henüz herhangi bir uyum oturmadı. Ömer Bayram'ı orta saha gibi düşünsek de alışkanlık itibarıyla ister istemez sol kanada kayıyor. Adem Büyük de oraya kaydı derken yine herkes üst üste bindi. Dengeyi bir türlü sağlayamadık.

10 yorum:

  1. Tudor fernandoyu stoperlerin arasina atiyordu uclu oluyorduk geride,beklerin arkasinda stoperler oluyor ve boylelikle arkaya atilan toplari supuruyorsunuz,hoca fernandoyu merkez orta saha olarak kullandi simdi nzonzi de de ayni sekilde,bence nzonzi savunmanin arasina gecmeli top bizdeyken, tm adam teknik ozellikleri oldukca ust duzey ama bir yerden feraget etmeliyiz,beklerin arkasina atilan her top tehlike oluyor hele avrupada perisan ederler adami,ya da mariano veya yuto 3.stoper olark geride kalmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedeni geriden çıkamamak. Fernando'yu stoperlerin arasına aldı, Badou'yu da daha da geriye çekti derken oyun düştü zaten, takım 4.lüğe kadar düştü. Fatih Hoca neyse ki geldi ve durumu toparladı. Nzonzi'yi oraya çekersen değerini çok aşağı çekersin. Çünkü Seri de daha geriye gelir, Belhanda da.

      Sil
    2. Tamam da on alanda ne zaman top kaybi yapsak sikinti yasiyoruz,bekler yasli donemiyorlar arkada uclu olmak zorundayiz,bu arada o cok iyi oldugumuz ilk 10 hafta fernando uclu savunmada oynuyordu yani bu dususun olmasi bu degildi,tudor fazla degisimler yaptigi icin oldu bunlar

      Sil
    3. Yaşlı takım olmanın eksisi bu. Düşüşün olması içinde Fernando'nun stopere geçip, Badou'nun 6 oynaması ve orta saha direncinin ortadan kaybolması var. Tudor o taktik denemeleri bu düşüşün üzerine yaptı zaten. Kalsaydı da 4. ya da 5.lik arasında bir yerde ligi bitirecektik.

      Sil
  2. Kanatlarımız bu sene ağırlaştı. Babel iyi olsa da onyekurunun hızını arıyoruz. Hem çizgiye basan hem de hızlı oyunculara ihtiyacımız var. Emre Mor veya Durmazdan mutlaka faydalanmalıyız. Öyle olursa bekler de rahatlar. Feghouli de tam çizgi oyuncusu olmadığı işin sıkıntı yaşıyoruz. Kadro mühendisliğinde hata olduğu ortaya çıkıyor. Ya da daha farklı bir oyun gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatlar set oyunu oynar, hızlı hücumda zorlanır. Bu yönde takım kuruldu ama düzen oturmadı hala.

      Sil
  3. Son Transferlerden sonra tek pozitif katkı Falcao'nun oyun zekası ve lemina'nin kısa süreli temposu. Biraz daha agresif olmak zorundayız. Oynadığımız oyun her neyse ondan vazgeçip daha direkt bir oyuna geçmemiz şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri için zaman lazımdı mesela, o da emin ol bu etkiyi verecek.

      Sil
  4. Hocam baslikla alakasiz ama senden Belhandanin cenesinin kirildigi pozisyonu, Kasimpasali Aytacin kirmizi gormedigi pozisyonu yorumlamani da istiyoruz zira organize kötülük aynen devam ediyor, buna hepimiz dikkat cekmeliyiz, Belhandanin pozisyonunda adam yavaslayacagi yerde hizlanarak cenesine diz atiyor, pozisyonunun detayli cekimini izledim kanim dondu, mutlaka bir göz at derim, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben onları yorumladım. Adem'in penaltısını da ekle hatta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir