28 Eylül 2019 Cumartesi

Benim beklediğim sürpriz, ilk 11 üzerinden


İşin içinden çıkamadığım bir konu daha var ve Fenerbahçe maçı öncesini de bununla tamamlayalım. Fatih Hoca'nın sürpriz bir tercihi olabilir mi üzerinden çok düşünülüyor. Fenerbahçe maçıyla birlikte yükselen bir 4-4-2 vardı ki bugün de hemen hemen herkesin hayali bu. Böyle bir şeyi bu maç için düşünmüyorum tabii, klasik düzenin dışına çıkmayız.

Benim beklediğim sürpriz ilk 11 üzerinden. Galatasaray'da bir yabancı sıkıntısı var ki nedense hiç konuşulmuyor. İlk 11'i bütünüyle yabancılardan kurduğumuz an kulübede sadece 1 yabancı bulunabiliyor. Bu durum da Andone, Lemina ve Donk üçlüsünden de ikisinin tribüne çıkması anlamına geliyor. 

Üçü de önemli alternatifler. Donk'u stoper için olmazsa olmaz görüyorum, orta saha özelliğini de geçtim. Forvet adına da seçenek yok, Andone'den vazgeçemezsiniz. Orta sahadaki futbolcu bolluğu ise Lemina'yı bir derece gözden çıkartabilir ya da Lemina 11 oynayacaksa yerine oynayacağı ismi. Yine de 2 zorlu seçim var ki elimizi güçsüz kılar.

Beklerden birinin yerli olabileceğini düşünüyorum. İlk 11'de yerli bulundurmak bize kulübe adına yabancı alternatifi bulundurma imkanı tanıyacak. Mariano'nun yerine Şener Özbayraklı ya da Nagatomo yerine Ömer Bayram'ı izleyebiliriz. Ömer Bayram'ın sol bekteki görüntüsü güven vermedi gerçi, bu da Nagatomo'yu mecbur bırakabilir.

Nagatomo en azından "savunma" tarafında artı sağlayabiliyor. Hücumda beğenmesem de Ömer Bayram'a oranla sol bekte biraz daha güvenli. Emre Taşdemir ise bir türlü hazır olamadı, büyük kumar olur. Fenerbahçe'nin sağ kanadında Deniz Türüç oynar, o da merkeze yaklaşan, kat eden bir isim. Nagatomo'dan vazgeçmemek gerekir.

Mariano da en kötü haliyle dahi geriden oyun kurmak için önemli olabiliyor. Bu açıdan önemli dursa da işin savunma ve tempo tarafında güven vermedi. Şener Özbayraklı ise Malatyaspor karşısında çok sırıtmamıştı. Garry Rodrigues oynamış olsa kesin Şener Özbayraklı'yı kullanalım derdim, şu an orada nasıl bir tercihte bulunacaklarını bilmiyorum. En azından tempo diyelim, orada giden / gelen bir bek iş görebilir.

11 yorum:

  1. Gs nin fizik kaliteye ihtiyaci var o yuzden senerin oynamasini isterdim,cok git gelli bir mac olursa bizim alehimize olur cunku teknik ama yasli oyunculardan kuruluyuz o yuzden dayanikliligi olan oyuncular ile oynamak daha mantikli,fb de mesela teknik kalite dusuk ama cok fizikli takim,hatta merkez de omer bile oynamali bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas yapan çok isim var, o yük beklerde değil aslında.

      Sil
  2. Bu maçta tempo ve savunma güvenliği önde. Nagatomo hücum da kötü olsa da savunması iyi. Mariano da ikisi de yok. Fenerin ise her yeri sorunlu tempo yapabilirsek ve savunmayı saglam tutarsak fark bile yapabiliriz. Mariano yerine şener daha digru bir tercih olabilir ve yedek kulübesinde de alternatif yaratabilmek mümkün olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şener Özbayraklı'nın git gel yapabilmesi büyük denge bozardı.

      Sil
  3. Abi hepimiz az cok biliyoruz hoca defansi bozmaz. Lemina ve Andone tribune cikar. Adem, Emre Mor ve Babel forvet oynayabiliyor. Ama Nzonzi'nin, ve Luyindama-Marcao'nun yedegi Donk. Donk girer kadroya. En mantiklisi da bence o. Ahmet Calik'a kalmaktansa Mariano oynasin. Ben Emre Beløzoglunu hic kucumsemiyorum, Nzonzi tek basina orta saha'nin kontrolunu ele aliyor, ama ilk defa da karsisinda komple olan, kontrolu ele alabilen Luiz Gustavo-Emre Beløzoglu gibi iki isim var. Seri gununde olmaz ise, Belhanda'da allah korusun cenesi yuzunden bir darbe yerse yada cekingen oynarsa Nzonzi malesef ilk køtu sinavini verebilir Gustavo-Emre ikilisine karsi. Yalniz kalabilir. Babel geri gelmiyor, Feghouli formda degil. Bence Donk en ønemli koz orta sahayi geri ele alabilmek icin. Nzonzi-Donk ayni anda cok saglam durur. Tabi bøyle senaryoda cikacak oyuncu Feghouli-Falcao-Belhanda olmamasi lazim. Mesela Seri-Babel cikabilir bøyle bir durumda. Donk girmeli kadroya .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bozmayacak ama kulübede bulundurabileceği yabancı noktasında çok büyük sorun olacak.

      Sil
  4. Kadrolar aciklandi ve hoca Andone kararinda hakli, bence de tam hazir degil ama Seri kararina cok sasirdim ve bana göre Lemina bu maci kaldiracak tempsunda degil henuz, ilk devreyi tamamlarsa iyidir, umarim yanilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina hic fena degildi hatta Melo etkisi yapti diyebilirim ama yine temposu ve fizigi yetmedi cikmak zorunda kalacagi belliydi, su kadroda Donk degil de Seri ve Nagatomo yerine de Martin Linnes olmaliydi. Yuto sac bas yoldurdu resmen.

      Sil
    2. Linnes tempo anlamında gerçekten de daha iyi iş görürdü.

      Sil
  5. büyük ihtimalle psg maçında ise seri ve andoneyi 11de babel ve feghouliyi yedek görücez..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir