18 Eylül 2019 Çarşamba

Bu maçta amansız pas düşüncesine kötü demem, tempoyu aşağıda tutmalıyız


Fatih Hoca'nın açıklamalarından yola çıkarak, Club Brugge maçı için bir 11 çıkartmak mümkün. Formasyon değişikliğini uzun zamandır konuşuyorduk ve Belhanda'nın sakatlığı sonrası da bu soru daha da dillenir olmuştu. Mutlaka o çift forvete dönüş olacak da bu maçta bir sürpriz düşünmüyorum. Yine pas temelli ama çok daha kontrollü bir takım bekliyorum.

“Belhanda bizim için çok önemli bir oyuncu. Her oyuncumuz bizim için önemli ama Belhanda anahtar kelimesini kullanabileceğimiz bir oyuncu. Onun tarzında oyuncu çok fazla yok. Geçen seneden beri ona değişik görevler veriyorum, o da bu görevleri çok güzel yerine getiriyor. Ciddi bir kayıp bizim için. Maçın 93. dakikasında beklemediğimiz bir anda sakatlık yaşadı. Belki süresi yazılanlar kadar olmayacak ama buna rağmen birçok maçı kaçıracak. Yarınki maçta önemli bir silahımızdı Belhanda ama acil şifalar dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Enteresan da bir sakatlık oldu. Herkes darbenin tesirini başka yerde beklerken çenesinde iki yerden kırık oluştu. Bizim için önemli bir kayıp”

Belhanda konusunda ısrarla tartışıyoruz. Önemli olanın hocanın düşüncesi olduğunu söyleyebilirim ve ben de onun gibi düşünüyorum. Takımın olmazsa olmazı, alternatifi yok. Hoca da belirtiyor, maç içinde farklı görevler veriyoruz diye. Orta sahadaki tempo, hücum / savunma bağlantısı ve yaratıcılık noktasında çok önemli. Yerine x'i çekeriz demeyle de olmuyor. Feghouli'yi oraya çeksen Belhanda'dan aldığın savunma katkısını alamazsın, Seri'yi çeksen de o tempoyu. Lemina ise henüz hazır değil, sorun da bundan kaynaklı.

Belhanda, Lemina ve Seri üçlüsünden formda olan ikisinin oynayacağını yazıyordum. Hoca da söyledi, Kasımpaşa maçında Lemina'nın 45 dakika çıkarmasını bekliyorlarmış. Hazır değil, bu yüzden de Club Brugge maçında 11 başlayacağını düşünmüyorum. Şu yapı yeni bir 30. dakikada oyundan çıkma durumunu kaldıramaz. Maçın gidişatına bağlı sonradan düşünülür.

Lemina'nın yokluğunda ise 2 alternatif öne çıkar, Ömer Bayram ve Donk. Ömer Bayram formda bir isim, temposuyla takımın mevcut hareketsizliğine çözüm olabiliyor. Donk ise biraz daha kontrol anlamına gelir. Sanki bu maçta da "kontrol" diyecek gibiyiz. Nzonzi, Donk ve Seri üçlüsünü izlemek benim için sürpriz olmayacak. Fernando ve Donk'un bir arada kullanılması gibi, tabii burada Belhanda'nın yokluğu büyük handikap. Seri'nin mutlaka fabrika ayarlarına dönmesi gerekecek.

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Nagatomo
Nzonzi Donk Seri
Feghouli Falcao Babel

Açık alan adına tek silah Emre Mor ve o da gidişata göre tercih edilir. Oysa bu maçta aranan tarz diyebilirim. Bol açık alan olsa da o koşuyu atacak futbolcumuz yok. Pas oyunu oynamak dışında çare kalmıyor. Bu maçta "amansız pas" düşüncesine kötü demem, mümkün olduğu kadar tempoyu aşağıda tutmamız gerekecek. Club Brugge'nin birçok hızlı silahı var, kaptırılan toplarda cezayı keserler. Donk'un varlığı beklere yardım, özellikle de o açığı kapatmak konusunda artı sağlayabilir.

4 yorum:

  1. Donk agir ve yasli bir oyuncu,yarardan cok zarar getirir,bu macta cabukluk ve tempo onemli,brugge hizli bir takim yani donk a cok ters oyunculardan kurulu bir takim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşa takılma, çoğu genci cebinden çıkarır o tempo :)

      Sil
  2. Seri nin performansina göre yedek külübede bekleyecek bir Ömer Bayram in olmasi cok önemli. Bence bu maci kazanmak icin Feghouli ye önemli is düsecek. Bu yeni olusan takimin harmanlanmasi gerekecek ve özellikle ön alanda birbiriyle yeni yeni oynayan oyuncular var. Babel hizli adapte oldu ama Falcao yepyeni, Belhanda yok ve Orta saha yine farkli bir üclü ile. Ite kalka kazanmak yada argo bir tabir ile "topu kaleye kadar dövmek" dilegiyle izleyecegim bu maci. Anca bu kadar hazir olabilir bu takim. Fatih Terim hoca sihrini yapmistir. Hayirlisi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'ın temposu ve hareketliliği olmazsa olmaz oldu. Özellikle de Lemina'nın hazır olmadığını düşününce.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir