18 Eylül 2019 Çarşamba

Club Brugge 0-0 Galatasaray, yeterliliği tartışılsa da oyun doğru


Futbolun gelişmesi gereken birçok nokta var, her maç sonrası yazdığımız şeyler yine geçerli. Yine de beklediğimden iyiydik diyebilirim. Bu maçta pas hızının çok düşük olmasının ya da tempo durumunun o kadar sorun olmayacağını söylemiştim. Rakip hızlı ve hata kovalıyor, kaptıkları toplarla da pozisyona giriyorlar. Maçta da oluşturdukları etki bu yönde olsa da genel anlamda disiplinden kopmadık. 

Bu takım pas yapar. Beklediğimiz hareket de ön alanda hızlı bir futbolcu kullanmadan olmaz. Emre Mor oyuna girdikten sonra ki etkiyi düşünün. Feghouli sağ tarafta sırıtırken, merkeze gelince bir anda hücumda kaliteyi arttırdı. Babel / Feghouli kanatlarıyla devam ediyorken de hareketsiz kalıyoruz. Bek etkisi yok, kanatlar merkeze geliyor ve Falcao'yu da çok yalnız bırakıyoruz.

Pas oyununa hücum organizasyonu gerekecek. Topla oynama yüzdesinin 60 - 65 seviyelerinde olması önemli, bu takımla başka bir oyun oynanmaz. Organizasyon yaratmalı ve atak sonlandırmalıyız. Her şeye rağmen Nzonzi / Seri / Lemina üçlüsünün ümit verdiğini söyleyebilirim. Uyum da lazım, bazı isimler henüz 2. maçını oynadı. İlk yarıda Seri'nin pasında Falcao geç hareketlendi mesela, o noktada uyum gerekiyor.

Falcao'nun mücadelesi ve hareketliliği güzel. Pas oyununun içinde, orta sahaya kadar gelip top saklıyor, takımı hücumda tutmak için çabalıyor. Yalnız işte, sorun o. Yanına bir ismi aradı bugün. Babel onu yeteri kadar destekleyemedi. Babel de topu ısrarla ayağında istiyor ama kaleden o kadar uzak alıyor ki etki göstermesi imkansız. Bir de ilk yarıda kaçırdığı var, bu seviyede o gol "olmazsa olmaz".

Bek sorunu var, temposuzluğun diğer bir nedeni de o. Ne hücumda, ne savunma tarafında etki almak zor. Pas oynuyoruz, kanatlar merkeze kayıyor ve o alan açılıyor. Orada tempo lazım, Şener Özbayraklı ve Ömer Bayram mevcut özellikleriyle formayı alsa şaşırmayacağım. Tempo > bireysel kalite noktasındayız. Club Brugge'nin hızlı hücumcuları açık alanda bizi yakaladığı her an etkili oldu, özellikle de kanattan geldiklerinde. Alan boş çünkü.

Savunmada da güven vermiyoruz, bu tehlike Marcao ve Luyindama adına da geçerli. Neyse ki Muslera sezona müthiş girdi. Stoperlerimiz de açık alanda ağır kalabiliyor, birebirde de kolay çalım yer oldular. Hatta merkezden gelen topları kafayla karşılamaları dahi çok kontrolsüz. Orta sahada ne kadar kalite gösteriyorsak, savunmada bir o kadar sırıtıyoruz. Gol yememeyi bu açıdan önemli buluyorum.

İlk yarıya hızlı girseler de o baskıyı çabuk kırmıştık. İlk yarıda oyun çok dengeli, hatta bize baktığı anlar oldu. 2. yarıda ise 60'a kadar Club Brugge etkisi vardı. Lemina / Emre Mor değişikliğiyle ise hızlanmaya başladık ve iş hücum tarafında yine bize baktı. Fizik olarak düşmedik, bu önemli. Koşu mesafesinde mutlaka sorun var ama doğru oynadığımızı düşünüyorum. Yeterliliği tartışılsa da deplasmanda alınan 1 puan beni mutsuz etmedi.

41 yorum:

  1. Tm bu kadar pozisyon vermeyi dogal buluyorum ama bizim girdigimiz pozisyon sayisi 2,biri zaten rakip hatasi ile,yani hoca da oyunu degistirmek icin hicbir sey yapmiyor,psg ye karsi versen su pozisyonlari coktan 5 olmustu,takim aci cekiyor resmen ama bakiyorum hoca gozdagi veriyor psg ye reale,allah askina neyimize guveniyoruz ? kalite olarak cok cok uzerinde oldugun brugge a eziliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezilme olayina katilmiyorum sonucta biz de yeni kurulmus takimiz, Seri, Lemina, Emre Mor 2 kere birlikte oynadi daha, ileri uc ve orta saha arasini kisaltirsak gayet ilerletiriz bu oyunu.

      Sil
    2. Çok pozisyon vermedik. Duran top ve bazı bireysel hatalar, akan oyunda çok fazla sorun görmedim ben. Brugge'ye ezilmedik, gayet ortada bir maçtı.

      Sil
  2. Beklerimizden hic katki alamadik, Seri hatalar yapsa da en iyi macini oynadi, Falcao cok ust duzey ve en ufak hatayi affetmeyecegi o kadar belli ki bana göre onun varligi da rakibi bu oyunu oynamaya itti, genelde kanatlardan gelmeye calistilar. Lemina gecen maca göre cok daha iyiydi, Nzonzi zaten hep belli bi standardin uzerinde oynuyor, Emre Mor biraz daha fazla süre almali. Istanbulda bir galibiyet alirsak 3.lugu buyuk anlamda garantileriz her seye ragmen guzel sonuc bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'nin olayı bu zaten, pas temelinde çok daha büyür. Uyum lazım, onun için de zaman.

      Sil
  3. marianocu arkadaşlar lütfen bol bol yorum yazın sabaha kadar okumak istiyorum mariano'nun mükemmelliğini.

    falcao'ya orta kes bari. belki seker meker. adam muslera'ya geri pas vererek atak sonlandırıyor.

    YanıtlaSil
  4. andone, hatta adem hatta ömer varken değişikliklere bakın. şener ve donk. 3 puan için en ufak hamle yapmadık. sanki barcelona ile oynuyoruz. neyse hocamızı eleştirmek kesinlikle tehlikeli ve yasaktır. kendisi saha içinden çok ali koç'u düşünse bile. bize düşen 1 puana şükretmek

    YanıtlaSil
  5. hakem penaltıyı nasıl vermedi anlamadım. ben kesin verecek dedim oturdum üzülmeye başladım 1 puan da elden gitti diye. derin lobimiz yine devreye girmiş olabilir. ali koç yarın bu konuda açıklama yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El eğer bel hizasının aşağısındaysa penaltı değilmiş, ben de bunu yeni öğrendim. Kural öyle diyor.

      Sil
  6. sportif direktör olabilir.
    "gs futbol direktörü" olabilir.
    "ceo" olabilir.
    genel menajer olabilir.
    danışman olabilir.
    yaşı yetenler feldkamp ve hollmann'ı hatırlar.
    feldkamp bunu skibbe ile de denemek istemişti.
    ama saha içinde artık zor. olmuyor.
    saha içine artık kafa yormuyor fatih terim. yorsa bugün andone veya ömer ile bir şekilde 4-4-2'ye dönerdi. ben maçı evden izledim o da kenardan izledi.

    hem düşmanlarla uğraşır hem de sahadaki hocaya kalkan olur. başka çare görünmüyor. 60 maçtır kötü oynuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenardan izlemedi, gayet güzel hareket etti. Çok da kötü bulmadım, beklediğimden daha iyiydik.

      Sil
    2. katılıyorum. bence de maç brugge'un hakkıydı. terim'in stratejik yaklaşımı ve saha içindeki taktiksel varyasyonları yeterli olmasa bile asıl sorun kadromuzda.

      kadromuz epey hantal brugge'a göre. brugge'un ileri 3lüsü hepsi onyekuru ayarında. arkada vormer ve vanaken gibi yönlendirici ve pasörler var. bekler de standart düzeyde teknik ama tempolu isimler. tabii kadroyu kuran da terim olduğuna göre gene terim'e yazabiliriz bunu.

      Sil
    3. Maç ortadaydı, beraberlik doğal sonuç. Uzun zaman sonra deplasmanda gelen bu puanı hocaya yazabiliriz.

      Sil
  7. şu anda 2 bekimiz aksıyor. ama bekler değişince başka suçlu bulunacak. kaleci yüzünden denir mesela belki. 11 kişi değişse de takımın futbolunda en ufak değişiklik olmuyor. sürekli "3 hafta sonra" diye cevap geliyor.

    YanıtlaSil
  8. Bu kadar kaliteli kadronun boyle kotu oynamasi buyuk is,bence herkes saha icine odaklanmali s.liginin en kotu 3 takiminda biriyiz samimi soyluyorum,hoca daha iyi olacagiz diyor ama biz vasat bile degiliz ki iyi olalalim,falcaosu babeli feghoulisi nzonzisi,serisi leminasi emre moru daha ne olsun, yazik vallahi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum su kadroyla gercekten oldukca vasat bir oyun sergiledik, saniyorum Bartali de yeni oyunculara kisa zamanda gerekli yüklemeyi yapamadi.

      Sil
    2. Çok kötü oynamadık, en azından bu maç için. Gayet doğru oyun ve bir şekilde istediğini aldı takım. Nasıl vasat bile değiliz, yine yorumlar uçuyor. Eleştiri bu değil yani..

      Sil
  9. Hocanın gizli bir Barcelona hayranı olduğunu düşünüyorum.Topa +%65 hükmetmek ana plan.Organizasyon zamanla güçlenir.Oyuncu profili mini Barcelona.Koşu atan çok oyuncu yok ama dar alanda hep beceri Barça gibi ligi egale edebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gegenpress dediğin olayın ilk temsilcilerinden biri hoca. Aslında ekolü farklı ama bu dönemde amansız bir pas oyunu denemek istiyor. Organizasyon oturursa bu oyun keyif verir ama oturur mu bilmiyorum. Futbolcu grubu çok şey vaat ediyor.

      Sil
  10. Aslında en büyük sorun halkımız, taraftarımız. 5 büyük ligden birinde oynamıyorsa eğer her türlü ezeriz mantığıyla bakılıyor. Brugge uefa puanı olarak üstümüzde. Kadro değeri olarak ligimizde arkamızdan 2. sıraya yerleşiyor. Sezona 60m euro nun üzerinde satış yaparak başlamış(Türk kulüplerinin şu seviye de yaklaşma olasılığı yok.) , transfere 30m harcamış. İleri 3lüsünü. yaş orlaması 21ken bizim 30 un üzerinde. Basın, rakipler üzerimize gelicek yine. Aslında farkında değiller ya da kabul edemiyorlar brugge den kötü olduklarını. CL sevisindr deplasmandan alınan 1 puan iyidir. Rakibi küçümsemekten vazgeçin artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen 4. kategoridesin, adamlar 3. Geçen sezon o zorlu gruplarında dahi aldıkları 6 uan var. Kolay değil bu işler.

      Sil
  11. bu beraberlik ile bence 3.lük cepte diyebiliriz. ama kazansaydık ki kazanabilirdik; ilk iki için umutlarımız artardi. şurdan 3 alsak, içeride psg ya da real'den 3 çıkartabilsek, bide içerideki brugge maçi 3 puan. al sana 9 puan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük avantaj oldu diyelim. Şimdi kendi sahamızdaki PSG ve Real Madrid maçlarına biraz daha rahat çıkacağız.

      Sil
  12. İsteyen istediği tepkiyi gösterebilir ama Galatasaraylıyım diyen hiç kimse bu felaket futbola olumlu tek cümle kurmaz. Çok uzun zamandır sadece yazıları okuyor ve yorum yazmiyordum ama bugün takımın bu halini görünce yazmak istedim. Takım koşmuyor öncelikle, yürüyor. Savunma adına her şey eksik. Sağ bek bitmiş.Linnes en azından savunma yapıyordu. Stoper ikilisi kendilerini çok üst düzey görüyor da özellikle Marcao geldiğinden bu yana devamlı çalım yiyor. Hiçbir iyi stoper bu kadar kolay geçilmez, ilk müdahaleleri bu kadar amatörce olmaz. Ayrıca savunma arkasına atılan neredeyse her top tehlike oldu. Babel bugün çok kötüydü. Hareketlilik adına hiçbir aksiyonu yoktu. Seri ve Lemina yetersizdi. Ben yazının başlığına takıldım.( Yazıyı da detaylı okudum) Rakip girdiği pozisyonlardan birini atsa yine ayni başlık mi olacaktı?Orta saha ve hücum hattı bu kadar kaliteli isimden oluşan bir kadro, rakip savunmayı hiç mi zorlayamaz.Ayrica bizden veya rakipten dönen tüm ikinci toplar, devamlı rakipte kaldı. Dediğim gibi, takım koşmuyor.Galiba dakika 33du. Brugge kontra atağa çıkıyor, rakip top sürerek giderken, arkasındaki Nzonzi parkta gezmeye çıkmış gibi takip etti, metrelerce oyuncuyu yakalayamadı, müdahale edemedi. Ayrıca Fatih Terim'in maç sonunda " maç zaman zaman bize geldi" dediği dakikalar hangisi çok merak ettim. Ben böyle bir zaman hatırlamıyorum da. Fatih Terim'in başaramadığı durumları göz ardı edip, bu şekilde gerçek dışı yorumlar yaptığı durumlar o kadar arttı ki son 2 yıldır. Hadi geçen sene arada kadro sıkıntısı yaşadın, dünkü kadro nasıl bu kadar etkisiz oynayabilir? İyi birseyler soylemek gerekirse yine Muslera'nın üst düzey performansı. ( Özellikle kornerden gelen kafa topundaki süper refleksi) Feghouli'nin birşeyler yapmak için çabalamasi.Falcao için ise bu maç ölçü değil. Orta sahanın bu kadar etkisiz olduğu bir maçta, Falcao yorumlanamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse kimsenin Galatasaraylıulığını sorgulayamaz, o kadarını söyleyeyim. Maçın bize geldiği anlar var, ilk yarıda da 2. yarıda da. Hatırlamak için bir kez daha izlemen gerekebilir. Etkisiz de değildik, bence doğru oyun vardı.

      Sil
    2. Bak mantık hatası yapıyorsun. Bence sen tekrar izle. Senin dediğin gibi doğru bir oyun olsa rakibe net 4-5 pozisyon verilmez, en azından birkaç pozisyon da bulunurdu. Adamlar girdikleri pozisyonlardan ikisini atsa, ya da hakem bana son dakikalarda penaltıyı çalsa ne diyecektin. Ben maçları Fatih Terim fanı olarak izlemiyorum. Maçı ne kadar dikkatli izlediğim yukarıda örneğini verdiğim pozisyonun dakikasından belli. Bir daha söylüyorum, dediğin gibi doğru oyun olsa rakibe bu kadar çok sayida net pozisyon verilmezdi. İşin özeti bu

      Sil
    3. Mantık hatası yok, herkes izlediğini yazıyor. Sen de girdiğin pozisyonlardan 2'sini atsan, aynı hesap. Duran topta sorun yaşadık, 2 de açık alanda yakaladık ama Luyindama bozdu o isimleri, kötü vuruşlar geldi.

      Fatih Terim fan kelimesi de çok çirkin. 33 yaşıma giriyorum, hoca beni çok mutlu etti. İzin verin de bu adamı seveyim :)

      Emre Mor'un oyuna girdikten sonraki 15 dakika mesela, oyunda senin baskın vardı. İlk yarı 30 - 40 arası ya da, yine sen hakimdin. Biraz daha dikkatli izleyebilirsin adsız arkadaşım. Ben Burak Eren, seni ismen tanımıyorum.

      Sil
    4. Rakibin hatasından oluşan Babel'in ilk yarıdaki pozisyonu dışında bize ait net bir pozisyon daha hatirlatirsan bana, tekrar gözden geçiririm değerlendirmelerimi! Ben de 86 doğumluyum.Cork City ve Manchester Unitedla başlayan süreçteki tüm Galatasaray tarihine hakimim. Ben de Fatih Terim'i seviyorum, dediğin gibi bize çok güzel anılar yaşattı ama bana göre yine bir mantık hatan var, birini seviyoruz diye eksiklerini görmeyecek değiliz. Dün takım çok eksikti her açıdan. Ayrıca bir gün bir Fatih Terim yazısı yazarsan altına daha detaylı yorum yazarım, çünkü hiçbir zaman çok başarılı bir " teknik direktör ve taktisyen" olduğunu düşünmedim, ama oyuncularla ilişkileri, doğru oyuncu transferleri, karizması, motivasyonu ülkemiz şartlarında onu çok başarılı yaptı. Neyse Fatih Terim konusu çok uzun bir konu. Dünkü maçla ilgili sen hâlâ maça ara ara da olsa hakim olduğumuzu iddia ediyorsan, üzerinde çok konuşulacak bir şey kalmadı. Ayrıca bu adsız konusuna da çok takılmışsin. Senin işin bu olduğu için ( en azından az da olsa ek gelir kapın) adının açık olması gayet normal. Lütfen en azından bu konuda mantık hatası yapma. Bundan sonraki yazılarında daha objektif yorumlar yapmanı ve mümkünse başta premier lig olmak üzere daha fazla Avrupa liglerinden maç izlemeni tavsiye ediyorum.

      Sil
    5. Pırlo'nun kitabını tekrar tekrar okumaya devam edebolirsin adsız arkadasim. Teknik direktör ve taktisyen olmadığını düşünüyordum dediğin an futbol görüşünü ortaya koydun zaten. Boşa geçmiş yıllar. Konu kapandı benim adıma, daha uzatmayacagim. Uzun uzun yazmama gerek yok, diğer arkadaşlara da izin gerecegim.

      Sil
  13. Orta sahada seri lemina Nzonzi üçlüsünden Seri'yi hiç beğenmedim. Utanmasa eli belinde dolaşacak orta sahada. Hiç sorumluluk almıyor topa doğru gitmiyor. Top kendisine gelirse bir şeyler deniyor.
    Nzonzi ise hâlâ neden Türkiye'ye geldiğini cozemedigim bir oyuncu bu takıma birkaç gömlek üstün geliyor şu aşamada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl beğenmedin abi, yapmayın :(

      Sil
    2. Özellikle takip ettim mücadele kısmında hiç yok ve topa uzak duruyor çok. Top istemiyor.

      Sil
    3. Tam aksine, pas oyununun sürekli içinde. İki yönlü oyun bekliyorsan eğer, hiç öyle bir futbolcu olmadı ki.

      Sil
  14. Uyum lazim demek bahane hatirlayalim,tudor doneminde 6 tane yeni oyuncu vardi ilk kayseri macinda ama40 yillik takim gibi oynamistik o macta,badou ve fernando nun ilk kez yan yana oynadiklari macti muthis oynamislardi yani bu uyum muyum falan bahane,bu takimin sistem degisikligine falan ihtiyaci var simdi malatya macinda aman uyum saglasinlar deyip oyuncular dinlendirmeden yine oynatirsak bu sefer sakatliklar olur,babel yorgun gozukuyor mesela dinlendirilmesi lazim bazi oyuncularin ve hoca bir dokunus yapmali artik, istedigin kadar birlikte oynasinlar parcalari dogru yerine oturtmadigin surece hicbir alt olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel hatırlattın. Kayseri maçında, hatta ilk bölümde müthiş maçlar olsa da Tudor giderken takım 4.'ydü. Gerçekten de bahane, doğru söylüyorsun :)

      Sil
  15. Abi sence PSG maçlarından puan almamız mümkün mü ? Real Madrid'i üçlediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynanmamış maç. Türkiye, Fransa'yı yenmedi mi. Neden olmasın.

      Sil
  16. Yorum yazan arkadaşlar, siz Brugge'ü ne kadar da küçümsediniz ya. Deplasmanda oturmamış takımla ancak böyle oynarsın. 5 maçta 5 farklı 11'le oynadık, ceza ve sakatlıklar yüzünden. Bir 5 maç daha zaman verin sonra gömersiniz, el insaf.

    Böyle beklerle kontra atak takımına karşı hücum yaparsan 5 dkda üçlerler. Nagatomo ve Mariano bitmiş, acil değişiklik lazım. Gayet mantıklı ve sakin oynadık. Seri ve Nzonzi acayip rahatlatıyor takımı, ben ikisini de çok beğendim. Lemina'nın zamana ihtiyacı var, fitleşirse beke bile koyar hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brugge'nin Avrupa'daki son yılları mutlaka bizim daha üzerimizde. Adamlar zaten 3. torbada, sen 4. Acı gerçekler var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir