3 Eylül 2019 Salı

Bu mali şartlar için gerekirse son saniyeye kadar beklersin


Transferin mali detaylarını konuşalım diyeceğim de ortada detay yok ki. Monaco'ya herhangi bir bonservis bedeli verilmedi, Falcao'nun da yıllık kazancı 5 milyon avro. 3 yıllık sözleşme var herhangi bir bonus, opsiyon görünmüyor. Monaco'nun direnci kırılmış yani, Galatasaray istediğini alabileceği en iyi şekilde almış.

Hatırlayın süreci. Monaco'nun bonservis isteğinin altı ısrarla çiziliyordu ve konuşulan rakam da 5 milyon avro'ydu. Galatasaray bu parayı vermiş olsa transfer Temmuz ayında da gerçekleşirdi. Bizim önümüze bu iş "bonservissiz olabilir" şeklinde geldi ve öyle de oldu. Son ana kadar beklenilse de istediğimizi aldık.

Bu mali şartlar için gerekirse son saniyeye kadar da beklersin. Konuştuğumuz futbolcu Falcao. 33 yaşında olması bir şey ifade etmez, Dünya'nın en elit golcülerinden birinden bahsediyoruz. Bu adamın Monaco'daki kazancı 9 milyon avro'ydu ve 1 yıllık daha sözleşmesi vardı. Seninle imzaladığı rakam ise 5 milyon avro ve son ana kadar bu iş için uğraştı.

Fenerbahçe'nin Luis Gustavo transferi de çok önemli mesela. Pozisyonunun en iyi isimlerinden biri ama 32 yaşında, 6 milyon avro'luk bir bonservisi var. Yıllık ücret detayları açıklanmasa da ciddi bir rakam alacağını hepimiz biliyoruz. 4 yıllık da sözleşme yapılmış. 33 yaşındaki Falcao'nun tüm maddi detayları hesaba katınca daha ucuza geldiğini düşünüyorum.

Bu süreçte çok yıpratıcı olduk. Mustafa Cengiz'den Abdürrahim Albayrak'a kadar çok insana tepki verdik. Ortaya çıkan fotoğraflardan kaynaklı büyük yangınlar çıkardık. Sonuç ise bu maliyetler. Biraz daha beklemek, sabırlı olmak gerekiyormuş. Son dönemde yapılan işler "ekonomi" noktasında fazlasıyla iyi. Belimiz böyle doğrulacak.

Çok büyük bir yıldız futbolcumuz oldu. Sneijder, Drogba gibi isimlerin ardından bir transferle daha vitrini oluşturmuş oluyoruz. Böyle bir Dünya yıldızına hasrettik. Falcao gibi bir transferin bu şartlarda gerçekleşmesi de çok daha mutlu ediyor. Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler, Falcao'yu Galatasaray forması altında izlemenin keyfi için sabırsızlanıyorum.

11 yorum:

  1. Slimani ve Negredo gibi isimlere 4.5 milyon euro bayılanlar da "Galatasaray bu sene şampiyon olamazsa Falcao yüzünden batar" diyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. guzel hatirlatin kardesim. Negredo ve Slimani bonuslari vardi, imza ucreti vardi ve tek sezonda 5 milyon euro aliyorlardi..
      Bizi Sneijder, Drogba, Falcao, Podolski, Melo gibi isimler batirmadi. Veysel Sari, Tarik Camdal, Jem Karacan, Endogan Adilli, Stancu , Zapata gibiler batirdi.

      Sil
    2. Aynen öyle. Bizi batıran o 60 - 65 milyon avro'luk maaş bütçesinin olduğu günler. Bugün 45 milyon avro bandındayız ve kalite ortada.

      Sil
  2. Falcao ve Andone 7,5 alıyor Derdiyok,Diagne,Mitroglou 7,25 alıyordu fark yok :)

    YanıtlaSil
  3. bu transfer şovu ve yüksek maaşlar yüzünden stoperlerimiz "ben mi kurtarıcam bu takımı" havasına girecek bak gör adamlar açlık sınırında para alıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama piyasaları ve değerli o. Bunu bilerek o sözleşmelere imza attılar.

      Sil
  4. galatasarayda transferler başarılı da herşey songün belli oluyor,biraz öngörülebilirlikte lazım..mesela bayern seneye kimi alacağı şimdiden belli:timo werner gelir leipzigden iyi bir paraya,madridten de kroos geri döner,birde brezilyalı,fransız veya ispanyol bir dmc gelir,müller LA galaxye gider..ha iyi birşeymi ben münih taraftarı olsam bukadar rutinlik heyecansız olurdu ama almanların mantıgı bu,gelecek sene tatile gidilecek yerin parası bile ödenmiştir,zaten 10yıldır aynı yere gidiliyodur büyük ihtimalle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yapıya ulaşır mıyız emin değilim. Ben izlediğim dönemde görmedim, buralarda olmuyor maalesef :) Doğaçlama hareket ediyoruz, nedeni de kimse yarını ön göremiyor. Ülkenin de değişkeni çok fazla.

      Sil
  5. Kıskançlıktan şimdi de bonuslarla birlikte 9 milyon euro kazanacak diyorlar.Yahu o bonuslar gerçekleşsin biz Şampiyonlar Ligi şampiyonu olalım değil 9, 19 bile feda olsun Falcao'ya.Zaten öyle bir durumda da kimse aaa bu kadar para aldı falan da demez. Bunların işi gücü Galatasaray'ın parasını konuşmak.Size ne istediğimiz futbolcuya istediğimiz parayı veririz nedir yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kap açıklaması ortada. Sponsorluk da açıklandı, bence konu kapandı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir