19 Eylül 2019 Perşembe

Seri'nin hazır ve uyum sağlamış şekilde oynaması büyük etken olacak


Uzun zamandır ilk defa "iyi futbol" yolunda geleceğe yönelik mesaj aldım. Organizasyon anlamında sorun olsa da pas oyunu gelişebilir. Bu gelişim içinde de Seri'nin hazır ve uyum sağlamış şekilde oynaması büyük etken olacak. Seri / Lemina / Nzonzi üçlüsü bana göre ümit vaat ediyor. Belhanda da sağlıklı bir şekilde döndüğünde kurgu sağlam olacak.



Seri, nihayet kendi pozisyonunu buldu ve ilk kez bu kadar ciddi bir maç oynadı. Seri'nin olayı "pas" üzerine ve Belhanda da yokken bu takımın organizasyonundaki temelde o olacak. Maç içinde takımın en fazla isabetli pas yapan isimlerinden biri olması sürpriz değil. Biraz daha hücuma yaklaştığında ve Falcao başta olmak üzere hücumla uyumu arttığında da etkisi daha da büyür. 

Lemina'nın pas sayısı düşük mesela, enteresan olan bu. İşin daha çok "rakibi bozma" tarafında gibiydi. Hazır da değil gerçi, bence yüzde 30'larla oynuyor, zaman için de büyür. Agresif ve tempolu bir futbolcudur ama o da pas / teknik gibi özelliklerle ön plana çıkar. Nzonzi ise bildiğimiz gibi, yine tertemiz bir maç oynadı. Seri'nin varlığı da pas yükünü biraz daha dengelemek anlamına geldi.

Mariano ise takımın en çok isabetli pas yapan ismi. Beğenmedim, temposu yetmedi. Ne hücumda bir artı sağladı, ne de savunmada orayı tutabildi. Sürekli bir boşluk vardı diyelim. Yine de geriden oyunu kurarken ısrarla onu görmek zorunda kaldık. Luyindama / Marcao ikilisi zorlanır oldu, baskı yediklerinde sıkıntı yaşıyorlar. Nagatomo da düşük sayıda, bu da ilginç. Mariano / Nagatomo arasındaki pas sayılarında büyük bir fark var.

Hücumu ise şöyle değerlendirelim. Feghouli'yi sağda beğenmiyordum. Merkeze geçip, Emre Mor sağa geçtiğinde ise 10 - 15 dakikalık bölümde çok iyi futbol oynadık. Daha etkili bir Feghouli izlemeye başlamıştık. Merkeze geçtiğindeki pas aksiyonu çok daha iyiydi. Falcao ise pas oyununun içinde, istatistiği sürpriz değil. Babel ise beklenilenden daha az sayıda topla buluştu ve kaleye çok uzaktı.

12 yorum:

  1. geçen gün ben söylemiştim. oyun hızımız onyekuru'nun gidişinden beri epey düştü. siz de kanatlarla pas oyunu oynanacağını söylemiştiniz. halbuki işler öyle yürümez.

    babel de çok süratli değil. herkes pasör. bize çabuk, topu kaleye götürebilecek (toplu veya topsuz) adam gerek. bu yapıyla gol atmamız şahsi beceriye bağlı ancak. pasla pasla bir yere kadar iş bitiren adamımız maalesef yok.

    olsa olsa emre mor. emre mor bence hazır tutulmalı ve oynamalı. yapacak bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O oynanıyor zaten, pas oyunu var. Organizasyon otursa sorun da olmayacak, ya da beklerin biraz daha tempolu olabilse.

      Sil
  2. takımdaki bazı oyuncuların bırak birlikte oynamayı floryada ögle yemeginde bile henüz aynı masada oturamadıgını düşünelim önce ..sonra bu birlikte oynama alışkanlıklarını kazandıklarında nasıl bir potansiyelleri oldugunu bunu elbet göstereceklerini düşünelim..muhakkakki biraz fiziksel dirence, biraz hıza,biraz topu hızlı dolaştırmaya ihtiyaçımız olduguda aşikar.şimdilik ana sıkıntı iki bek hucumda ve savunmada şampiyonlar ligi için yeterli formda olamamaları bu biraz daha iki stoperi tartışılır hale getiriyor her iki stoper buralara yardıma gitme ihtiyacı hissettiginde pozizyon hatasına sebeb oluyorlar gibi gözüküyor. belki lig maçlarında rotasyon ile iki bekimiz biraz daha diri tutabiliriz ama bir yandanda zorlu fikstür var.bu konuyu florya ya bırakalım..şampiyonlar liginde rakip kim olursa olsun içeride,dışarıda alınan her puan iyidir diye düşünelim..klasik maç sonu türk oyuncusu yorumu gibi önümüzdeki maçlara bakalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman gerekiyor, ben ışığı aldım, dün doğru oyun vardı. Gelişebilir bu görüntü.

      Sil
  3. Nzonzi'nin çok büyük bir oyunu vardı. Gerçekten çok beğendim. Lemina işin biraz daha pis tarafını yaptı. top kapmalari mücadelesi iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri de müthişti, pas organizasyonunun en kilit ismi.

      Sil
  4. Pas yapiyoruz da rakip ceza sahasini delemeyince ne anlami kaliyor,paso top cevirdik,falcao gibi bir golcuyu kullanamamak taktik yetersizliktir,hoca surekli zaman lazim diyorda s.ligi baslamis ligde 1 ay geride kalmis hala neyin zamani lazim,kalite nin uyum ile alakasi yok ki,yarin obur gun falcoaya da sallamaya baslarlar gol atamiyor falan diye,ne oynadigi belirsiz takimda isi zor adamin allah kolaylik versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Organizasyon işte, bunun gelişmesi gerekiyor. Henüz oturmadı, umarım oturacak :)

      Sil
  5. bu maçı unutalım,pazar günü de brugge ayarında bir takımla oynayacağız.bifuma,jahovic,guilherme olmalı konumuz.rakipler hazır deplasmanda kaybediyorken kayseri deplasmanıyla başlayan seriye malatya ile devam etmeliyiz.hocadan rotasyon bekliyorum.ilk aklıma gelen babeli dinlendirmek,adam 32 yaşında ve son 10günde 4maç oynadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bifouma yok, Fofana da yok görünüyor. Bu anlamda avantaj var, zorlarlardı açık alanda.

      Sil
  6. Nagatomo artik dikis tutmuyor, sag tarafi bir sekilde hallederiz ama Nagatomonun kötü hali hic cekilmiyor, sol taraf yok gibi oynuyoruz, acilen sola alternatif uretmemiz gerekli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir