1 Eylül 2019 Pazar

Diagne giderse, 2. bir forvet transferinden öte sol bek transferini düşünürüm


Sol bek durumunu yazıyoruz, sizler de söylüyorsunuz. Galatasaray'ın o pozisyonda sorun yaşadığını düşünüyorum. Aynı etkisizliği Mariano için de yazabilirim ama onun kalite noktasında katabileceği bir şeyler olabiliyor. Pas oyununda var, geriden oyun kurar, bir şekilde etki edebilir. Nagatomo'nun ise elle tutulur bir yanı kalmadı, eksi yazıyor.

Kanat etkimizin düşük kalmasının en önemli nedenlerinden. Onun düşük performansı önünde oynayan ismi de etkiliyor mesela. Babel'i de solda düşüren noktalardan biri. Babel öne geçtiğinde çok daha etkili oldu, çünkü top alabildi. Nagatomo çabalıyor, soldan geliyor, deniyor ama yetmiyor. Sağ ayağına topu alana kadar ki geçen süre fazla.

Riera'yı özlüyorum ve o tarzda bir sol bek ihtiyacı yaşıyoruz. Riera hızlı olmasa da oyun aklı, sol ayağının kalitesiyle bir yaştan sonra Şampiyonlar Ligi seviyesinde sol bek olmuştu. Solda oynayan futbolcunun geriden oyun kurabilmesi, hücum kalitesini yükseltmesi lazım. Bekler maalesef forveti besleyemiyor, özellikle de sol bek.

Ömer Bayram'ı beğenmeyiz mesela. Kalitesini düşük buluruz, savunmada sorun yaşıyoruz deriz. Yine de etki işte, tempo yapıyor. Kayserispor maçında orta sahada oynadığında da çok sorun aramadım, sol beke geçtiğinde ise temposu çok işe yaradı. Soldan geldi, pas oyununda vardı, sürekli bindirdi, ceza sahasına iyi ortalar yaptı. Geri dönüşte etkisi olan isimlerden.

Falcao gelir, Diagne giderse de 2. bir forvetten ziyade yeni bir sol bek düşünebilirim. Nagatomo'nun ayrılığından umutsuz olarak yazıyorum bunu da. Sol bek kalitemiz düşük, orada tempo arıyoruz. Kayserispor maçında yaşadığımız en büyük sorunlardan biri bu oldu. Hatta, hücumun tıkandığı yerde beklerden katkı alamamak büyük handikap.

Merkezden geliyoruz. Feghouli ve Babel daha çok topu merkezde alan, orada teknik özellikleriyle öne çıkmaya çalışan isimler. Kanatlar boşalıyor, orada beklerin tempolu olması, kanadı doldurması lazım. Mariano ne kadar teknik olsa da ağır, yetişemiyor, tempo yok. Nagatomo ise hücum kalitesi açısından etkisiz. Topu rakip ceza sahasında almasının bir etkisi olmalı.

Beni sevenlerden bir ricam var :) 
Destekleriniz çok önemli, kimse es geçmeyecektir diye düşünüyorum. 
Sayfamdaki tanıtımlara atacağınız 1-2 tık da destek olmanız için yeterli olacak :)
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim..

14 yorum:

  1. falcaonun yanına gomisi kiralasak negüzel olur,taraftar coşar solbeke gerek bile kalmaz,süper ligte falcao-gomis-babelle bamgüm vur kaleye gol olsun işte :)

    YanıtlaSil
  2. Birkaç maç sonra Linnes oynamaya başlar sol bekte durum boyle devam ederse. Stoper daha öncelikli düşünülüyor galiba

    YanıtlaSil
  3. 2 forvetli bir oyun ihtimalini sakli tutmak icin hem Babel hem de Falcao ile oynayabilecek net bir santrafor transferi cok iyi olur.
    Yabanci kontenjanimiz dolu oldugu icin bir bolgeye yabanci takviyesi yapacak o bolgeden bir oyuncuyu satmamiz uygun olacaktir; bu acidan belhandayi satip ortasahanin solunda da oynayabilecek hucuma donuk sol ayakli bir orta saha oyuncusu transfer edebilsek cok guzel olabilirdi. Gecen hafta ismi cikan belalim gibi dusuk maliyetli bir oyuncu ffp acisindan da elimizi kuvvetlendirirdi.
    Elimizde mariano, nagatomo ve linnes varken bunlardan birisini satmadan yabanci bir bek oyuncusu almak kadro muhendisligi acisindan riskli bir hareket olabilir; linnesin satisi bu anlamda bir hareket alani yaratir. Hizli ve teknik bir sol bek transferi oyunumuzu ust seviyeye cikartir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone işte, o da geldi. Mücadele tarafında farkı oluşturacak.

      Sil
  4. neyazıkki türkiye ligi öyle bir ortamki,ilk arkadasın dedigi gibi yüksek gol yüzdeli bir forvet hattı her şekilde iş yapar,zamanında lucescu 'bile' zamanzaman jardel&serkan aykutu beraber oynatırdı alisamiyendeki lig maçlarında,avrupa içinse iyi bir stoper ve solbek şart.son30 saat bakalım terimin planı ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zamandan kastın 2-3 maç sanırım. Hiç hatırlamıyorum.. Hatta o yüzden eleştiri alıyordu.

      Sil
  5. mario lemina galatasarayda,baklavanın sondilimi geldi...
    nzonzi
    seri lemi
    belhanda

    YanıtlaSil
  6. solbek olarak fabio contreao gözüküyor ufukta..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakarsın Durmusi olur, son dakikaya kadar her şey mümkün.

      Sil
  7. Keşke Nagatomo gitse.Onun yerine Linnes giderse Linnes'e çok yazık olur.Nagatomo bitmiş ve bundan daha da kötü olacak ilerleyen dönemde

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir