19 Eylül 2019 Perşembe

Emre Mor'un önemi Şampiyonlar Ligi'nde daha da net ortaya çıkacak


Emre Mor'un önemi Şampiyonlar Ligi'nde daha da net ortaya çıkacak. İstediği açık alanlar oluşacak ki etkisi daha da büyür. Şu aşamada kulübe için müthiş bir koz. İlk 11 adına istikrarı da zaman içinde oluşur diye düşünüyorum. Club Brugge karşısında oldukça iyi bir oyun çıkardı ve takımı hızlandıran isimlerin başındaydı.

Emre Mor'un Lemina yerine oyuna girip, Feghouli'nin merkeze geçtiği bir 15 dakika var. Baskı kurduk, hatta Feghouli kaynaklı pozisyonlar da oluştu. Fatih Hoca eleştirilmiş mesela, "kazanmak" adına hamle yapmadı denilerek. Bu hamle nedir mesela, Lemina yerine Emre Mor'u düşünmek ve Feghouli'yi merkeze çekerek kazanmayı düşünmedi mi?

O 15 dakikada da Emre Mor'un etkisi büyüktü. Topu sağdan müthiş taşıdı, çizgiye indi, korner ve faul aldı, bizi hücumda tuttu. Devamında ise Emre Mor'u unuttuk, uzun bir süre topla buluşmadı bile. Son 10 dakikaya girildiğinde ise yine sahne alarak takımı taşıyan isimlerden biri olmaya devam etti. Maç içinde de istikrarsızlığı var ama "ben geliyorum" diyor.

Bunu ilk 11'de ne derece yapar o soru işareti. Konyaspor maçında 11 başlamasına rağmen piyasada yoktu. Kayserispor maçını ise çeviren isimlerden biriydi. Club Brugge karşısında da iyi performans gösterdi diyebilirim. Şu an kulübe adına büyük bir koz, her maç ona dönmek durumundayız. Açık alanı da iyi kullanır, kapalı savunmayı da açmak için doğru silahtır.

Daha da önemlisi takımın hızlı tek kanadı. Kanatlarda da bu sorun var, hepsi merkeze kayıyor ve pas oyununda varlar. Onyekuru gibi açık alanda iş görebilecek bir ismin de eksikliğini yaşıyoruz. Emre Mor daha farklı tabii, topla hünerli bir futbolcu. Onyekuru ise biraz daha forvet özellikli. Emre Mor'u düzen içine oturtabilirsek bu hareketliliğin kaymağı büyük olur.

Temposuz kalabiliyor, bu temposuzluğa da Emre Mor güzel bir çare. Biraz daha "kazanmalıyız" diyeceğimiz maçlarda Feghouli'yi merkeze almak ve Emre Mor'u kanada yazmak doğru hareket. Babel / Falcao / Feghouli üçlüsü kağıt üzerinde kalite olarak çok şey vaat etse de organizasyon oturmadığı için hareketlilikleriyle çakışıyorlar. Emre Mor gibi bir isim ise temposu ve hareketliliğiyle farkını ortaya koyuyor, bambaşka bir tarz.

11 yorum:

  1. Bence bir dahaki maç kesinlikle ilk 11 başlamalı. Emre dışında tempoyu yükseltebilecek biri yok kadroda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yoruma, hız olarak çok fazla alternatif yok.

      Sil
  2. Çalım atıp adam eksiltebilen tek oyuncumuz her maçta bir iki pozisyonda son kararı iyi verse bile bize çok fayda sağlar. içerde iyi bitiricilerimiz var son noktayı onlar koyacaklardir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O son kararı doğru verebilse bugün GS'de degil Dortmund formasını giyiyor olurdu.

      Sil
    2. Hala çok genç, gelişebilir. Bana ışık veriyor, daha olgun hareket etmeye başladı. Bekleyeceğiz.

      Sil
  3. Bugün bizde ve kendisini geliştirme imkanımız var yapamıyor nasılsa yapmasin böyle idare edelim dememeliyiz 20'li yaşlardaki bir oyuncuya

    YanıtlaSil
  4. Belhanda dönene kadar Feghouli ortaya geçip sağda Emre olmalı.Böylelikle geçen sezonki oyun ezberine de bi noktada dönmüş oluruz.Feghouli de milli takım, tatil yapamama, ameliyat falan derken iyi başlamadı sezona ve kanatta da baya sırıtıyor.Onu ortaya alarak daha efektif hâle de getirmiş oluruz böylece.Ayrıca Mbappe bi anda bu kadar yükseldiyse bunda Falcao etkisi çok çok büyük.Neden aynı etkiyi Emre göstermesin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli de şu an rotasyona uğradı. Lemina Seri Nzonzi devam edecek gibi. Ama orta vadede dediğine katılıyorum.

      Sil
  5. aşırı yaşlı bir takımda genç birine net ihtiyaç var. tempomuz çok düşük. atak yapana kadar rakip defans yerleşmiş oluyor. onyekuru'yu eleştiriyordum ama babal ile olmayacak. 2. forvet oynamayacaksa sol tarafı kullanamıyoruz, sürekli içeri kat ediyor. falcao'ya servis yapacak ve kanadı daha etkin kullanacak birisi lazım o bölgeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'ın dahi enerjisi fark yaratıyor, Emre Mor'un temposu doğal olarak ivme sağlıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir