4 Eylül 2019 Çarşamba

Falcao'nun gelişi yetmedi, hemen ardından partneri de açıklandı


Lemina ve Andone transferleri üzerine konuşamadık bile. Kimse beklemiyordu, medyada da adlarını pek okumamıştım. Kalan yabancı haklarını başka futbolcular için kullanırız derken, forvet ve orta saha hamleleri geldi. İsim olarak baktığımda da fazlasıyla iddialılar. Falcao'nun gelişi yetmedi, hemen ardından partneri de açıklandı.

Andone'nin adının ortaya çıkmasıyla kap açıklaması arasında 15 dakika var. Bu tarz transferleri de seviyorum. Sessiz operasyonlar, kimseye duyurmadan bitirilen işler. Bu sezon birçok transferimizin önüne zorluk çıkarıldı. İlgimiz, alakamız Falcao üzerinde görülürken, bir yandan da ihtiyaç olan diğer pozisyonlar için hamleler yapıldı. Nzonzi de böyleydi mesela.

Son günlere kalmak bir açıdan iyi, bir açıdan da kötü. Lemina gibi isimleri bu sayede alabiliyorsunuz. Kimse size Lemina gibi bir futbolcusunu Haziran ayında kolay kolay vermez. Kötü yanı ise bazı transferlerde panikle hamle yapabilirsiniz, Mitroglou böyleydi. Andone böyle değil ama diğer transferlere kıyasla da maddi şartları bana yüksek geldi.

Anlamadığım 2 konu var. Brighton'la olan sözleşmesini uzattı diyen de var, sezon sonu bitiyor diyen de. Eğer sezon sonu sözleşmesi bitiyorsa bazı taşlar yerine oturur, "neden opsiyon yok" sorusuna cevap verilir. Sözleşmesi devam ediyorsa da opsiyon olmaması bence eksiktir. Bir de İngiltere cephesinden "futbolcu Ocak ayında geri çağrılabilir" diye iddia var. Oysa Galatasaray'ın kap açıklamasında bu yok.

700 bin avro kira bedeli var, futbolcu da 2.5 milyon avro yıllık ücret kazanacak. Yıllık ücret de fazla mesela. Bunu da diğer futbolculara kıyasla yazıyorum. Ben partner diyorum ama alternatif olarak da düşünülebilir. Bu tarzda bir isim için de yüksek yıllık ücret. Son günle alakalı tabii, yapacak fazla bir şey olmayabiliyor.

Değerli bir futbolcu tabii. İspanya günlerini biliyoruz, oldukça başarılıydı. Premier Lig'de beklenen etkiyi göstermedi gibi görünse de kalitesi tartışılmaz. Hocanın kalemi bir forvet olması da bizleri mutlu ediyor. Elmander'den bu yana "mücadele" unsuru öne çıkacak bir forvetimiz olmadı. Elmander biraz daha pivot özellikliydi, Andone ise biraz daha hızlı bir forvet.

Ilie'ye de benzetiliyor mesela, en az onun kadar yetenekli olduğunu düşünüyorum. Andone'nin ön alanda hareketliliği ve mücadelesi çok önemli. Hareketsiz kalıyoruz çünkü. Bu hareketsizlik de oyunun akışı anlamında negatif bir etki oluşturuyor. Falcao ne kadar üst düzey bir isim olsa da en önemli gücü bitiriciliği olacak. Onu tamamlamak adına da Andone'nin hareketliliği kıymetli.

Ortalama üzeri de bir bitiriciliği var, her şeyi mücadeleyle de açıklamamak lazım. Hareketlilik kapsamlı "Niasse" gibi isimlere dahi alternatif olabilir diyordum. Bence Andone bu tarz adına çok daha kaliteli ve yetenekli bir futbolcu. Gol etkisini de yüksek hissederiz. Tabii yeni düzeni görmek lazım, 4-3-1-2'yi ufukta görüyorum.

23 yorum:

  1. Abi yazı için teşekkürler. Konuyla alakasız bir soru soracaktım. Şahsen beni çok heyecanlandıran bir konu. Stadın kapasitesini arttırma konuları konuşuluyor. Bu konu hakkında fikrin veya yorumun nedir? Dortmund daki gibi bir kırmızı duvar yapılır mı sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel olur. Eğer orayı doldurabilirsek de büyük bir mali kazanç elde edilir. Ben olumlu görüyorum.

      Sil
  2. 4-3-1-2 yi oynamak icin beklerin git gel yapabilmesi lazim ve yaratici olmasi lazim,elindeki yaratici bek olarak mariano var onun da dayanikliligi dusuk ve linnes gibi vurup gidebilen bir oyuncu da degil,tudor doneminde basaksehir macinda bu formasyonla cikmis 5 lik olmustuk,kanatlar delik desik olmustu bu sistem icin zaman herekiyor bizde var mi o zaman yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eldeki beklerle 4 3 1 2 oynanabilecegini hic sanmiyorum. 3 lu savunmaya gecebiliriz diye dusunuyorum

      Sil
    2. Elbette. Bekler konusunda zayıf kalacağız ama merkez o kadar iyi ki orayı dolduracak. Tudor döneminde ana plan olmadı o düzen, 1 maçta uygulandı sadece. Ve o gün merkezdeki isimlere, oyunun yapısına bak. Sadece Adebayor senin tüm savunmanı dövdü. Bu kalite ve oyuncu tarzları böyle bir oyuna çok daha uygun.

      Sil
  3. 4-3-1-2 mümkün değil. şu an zaten seri-lemina-nzonzi-belhanda'dan biri ilk 11'e giremeyecek. bide öyle çift forvete döndüğümüzü düşün. o isimlerden ikisi kenara alinacak ya da işte babel, feghouli filan. yani mümkün değil böyle bişey. ancak maç içerisinde ikinci yarilarda olur. çift forvet için en yüksek ihtimalde belhanda'yi sola atıp ileride babel-falcao yapmak olur. diğer türlü mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-1-2 mümkün, hatta bu yapıda en iyi kurgu da bu diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Brighton t.d si aciklamis geri cagirma hakkimiz var diye,bu skandal bir olaydir ,adam form yakalarsa adamlar cagirabilecekler ve 2.forvetini kaybedebilirsin umarim lemina da yoktur oyle birsey,kap a herseyi aciklamiyor bu arada bizim yonetim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skandalını bilmem de talihsiz diyebilirim. İş futbolcuda biter yine de.

      Sil
  5. 'Paris Saint Germain, Real Madrid ve Club Brugge ile oynayacakları maçlar öncesinde konuşan Radamel Falcao, "Böyle bir grupta olmak heyecan verici. Real Madrid'in favori olduğunu düşünüyorum ancak takım olarak iyibir dönem geçirmediklerini biliyorum. Biz Galatasaray olarak çok iyi oyunculara sahip bir takım oluşturduk. Umarım belirlediğimiz hedeflere ulaşacağız" sözlerini kullandı'
    www.sporx.com/radamel-falcaodan-sampiyonlar-ligi-yorumu-SXHBQ799316SXQ
    bu açıklaması bana umut verdi,zor bi grup çok çalışmalıyız mücadele etmeliyiz tarzı birşey söyleseydi kimse onu yadırgamazdı ancak ben naçizane biraz hayal kırıklığına uğrardım kendi performasıyla ilgili bi acabası var diye düşünürdüm ama kesinlikle böyle birşey dememiş..
    dediği net:kağıt üstünde real favori ama kağıt üstünde,kesinlikle formsuzlar,bundan faydalanabiliriz akıllı olursak uygun durumda beni görün yeter,hiç tahmin etmeyeceğiniz maçları alıcaz onunla.insanların hakkında şu düşüncesi var 1-acaba şu anda porto ve atletico daki halinden geridemi?olmadığını görücez bazı oyuncular vardır,basketçiyse evinin duvarlarına tablo yerine pota asar yada falcao gibi evinde bir odası mini bir spor salonudur,yani gerekli her alet vardır,minyatür değil nizami boyutlarda birkale ve birkaç topta bulunur hatta orta yapan bir top atıcı düzenek,çılgın bir adam bu,futbol delisi,babası da sert bi futbolcuydu,ona nasıl vurmasını ve darbeli kafa vuruşunu daha 7yaşında öğretti.bir fransız kanalında 2sene önce 1saatlik ropörtajını seyretmiştim,istanbuldaki evine de yaptıracaktır.bu adam bir boğa futbol işkoliği,yakında demek istediklerimi herkes anlıycak.sosyal medya olayına gelince kendisi deplasmanlarda havaalanlarında göreceğiniz gibi elinde telefon biri değil,insanları galeyana getirmekten zevk alıyor sadece,sosyal medya bu konuda çok iyi,türkiyeyi tercih etmesinde kimsenin bilmediği bir ayrıntı var,kendisiyle paylaşılan stad&ambians videolarında gol atan oyuncunun adının soyadının bağrılması müthiş hoşuna gitti,eskiden fransadan,cannes-fb maçından türkiyeye gelmiş bir kültür.şuanda ortalıkta 5maç oynarsa,10oynarsa,15oynarsa şu kadar diye komik sözleşme geziyor.tamamen bir algı operasyonu,sözleşmesinde sadece türkiyede şampiyonluk,avrupada turlar ve kupa bonusları var,gerisi külliyen yalan.kimin çıkardığı belli..hocaya kim pfdk sopasını gösteriyorsa onlar amaç belli,taraftarla arasındaki pozitif sinerjiye zarar vermek,okadar para alıyorsun oyna lan moduna sokmak taraftarı.5milyon alacak,maç başına kesinlikle başka bişey yok,adam "indispesible" kategoride klup için,onlar,maç başına bukadar şeyleri rotasyon oyuncularına verilir,zaten sağlamsa 11oynayacak.bu adamın formsuz olma gibi bir problemi hiç olmadı.size sadece bülent korkmaz,gekas,hagi,cristianoyu sayarım bu kategoride.bu değişik bişeydir nasıl anlatayım bazı adamlar rüyasında bile futbol oynar,buyüzden uyurken bile vücut idman yapar.bu adam öyle birşey.hem lig hem şampiyonlar ligi kazanılırsa maximum 2,5milyon bonus alacak.gerisi hikaye.inşallah alır diyorum budurumda o sözleşmeyi uyduranların gs nin ne kazanacağından haberi varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao'yu Monaco döneminde hiç mi izlemedin?

      Sil
  6. eksi sözlükte bahsedilen falcaonun sözleşmesi..
    kaynak:neresi bilin bakalım? tff,kap veya gs.org mu hayır ntv :))) fb kongre üyesinin televizyonu
    eksisozluk.com/falcaonun-sozlesme-detaylari--6166864
    bide tosun paşa ya birkaç sözüm var,bjk dan başka biyerde oynamam demişsin,everton yönetimi seni galatasaraya kiralık verdik seni demesine rağmen..saygı duyuyorum amatör ruhuna ama kariyer için yanlış bir karar verdin zaten bu sene antrenörün seni silmiş,müzmin yedeksin,seneye çok sevdiğin takımınaa geri dönersin çünkü kariyerinin enbüyük fırsatını elinin tersiyle geri çevirmişsin,farkındamısın radamel falcaonun takım arkadaşı olacaktın,ondan öğreneceğin şeyleri öğrenebileceğin seviyede bir takım arkadaşın bir daha asla olmayacak..

    YanıtlaSil
  7. brigton a zaten 2018 de transfer olmuş 6 milyon avroya.

    sözleşmesi 2023 yılında bitiyor.

    https://www.transfermarkt.de/florin-andone/profil/spieler/177065

    satın alma opsiyonlu kiralamalar daha mantıklı gelecek adına.genç oyuncular için.

    oyuncu kiralamanın bence tek avantajı misal sezonu 3. sırada bitirdin.cl gelirin olmayacak.yüksek maaşlı kiralıklar geri dönecekler.farklı bir projeye başlama şansın olabilir bu sayede.

    son yıllarda gençleştirme projesini askıya aldık maalesef.beşiktaş 2 şampiyonluktan sonra maaşları daha da artırdı.sonuçları malum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp varken bonservisli gençler almak zor, büyük bir satış lazım. Gelecek sezon birçok sözleşme bitiyor. Eğer satışlar yapabilirsek bu yapılanma gerçekleşir.

      Sil
  8. falcao transferi bitti spekülasyonları bitmemiş vah vah..çok güzel atasözlerimiz var,monakoya defalarca gidip gelen,ükeyi terketmeyi bile düşündüm diyen abime şunu derim,"yazın başı pişenin kışın aşı pişer",i love you abdürrahim abi :)
    bu spekülasyonların kime hizmet ettiği belli,bize hizmet etmiyor yani "at izi it izine karıştı"
    çatlayanlara patlayanlara "at binenin kılıç kuşananın" siz havanızı alın,boşuna uğraşıyorsunuz diyorum ve hazır atlarla başladık son sözümü onlarla bitiriyorum "köpekler istiyor diye atlar ölmez" buda rumen atasözü,hoşgeldin andone :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takılmayın, aldırmayın. Ben okumuyorum bile :)

      Sil
  9. profesyönel dunyanın umulmadık bariyerimi olmak istiyorlar camiamıza karşı yoksa geçen sene amatör başlayıp bize busene profesyönel kötülükmü yapmak istiyorlar anlamadımki,tam çok güzel transferler yaptık,ffp bariyerini de aştık diyoruz(psg de niye ffp yok? -2,5 milyardalar son 10yılda,biz -2,5milyon için 2,5atıyoruz) bugünde falcaonun sözleşmesini sorguluyorlar,bidurun ya bu akşam havamız yerinde kimse bozamaz :)

    YanıtlaSil
  10. cl kadrosu açıklanmış.

    iki hatalı karar verildi bence

    biri ununu asmış selçuk inan kadroda.muhtemelen sezon sonu futbolu bırakacak.fizik olarak yetersiz olduğu belli.hele cl seviyesi bu.selçuk yerine taylan antalyalı olabilirdi.dinamik koşan oyuncu ve genç

    ikinci hatalı tercih gene yaşlı ve sözleşmesi sezon sonu bitecek nagatomo nun kadroya alınması.linnesin sözleşmesinin dondurulması.zaten kadroda yeterince yaşlı oyuncu var.hala yaşlı oyuncu tercih ediliyor.linnesin solbek performansı nagatomodan kötü değil.ve yaşlı oyuncuda değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan konusunda hata var. Linnes tartışılır ama bir tercih yapılmış. Ona saygı duyarım.

      Sil
  11. andoneyi falcaonun partnerliğinden çok alternatifi olarak düşünüyor hoca..ikisi aynı anda pek olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi olur, partneri de olabilir. Kurgu değişikliği sürpriz olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir