29 Eylül 2019 Pazar

Falcao'yu kullanamayacaksak bu yatırım neden yapıldı ki?


Muhteşem istatistiği paylaşıp, üzerine konuşalım. Galatasaray adına "neden olmuyor" sorusunun cevabıdır bu istatistik. Fenerbahçe karşısında Falcao, rakip ceza sahası içinde hiç topla buluşamadı. Vedat Muriqi / Max Kruse gibi isimleri geçtim, Tolga Ciğerci / Ozan Tufan gibi isimlerin bizim ceza sahamızda topla buluşma sayıları daha fazla.

Babamla izliyorduk maçı. Bir ara bana "Falcao oynuyor mu" diye sordu ki 45. dakika civarı adını duyduk. Oynuyor mu oynamıyor mu belli değil ve bu onun suçu değil. Değil Falcao, en iyisi kimse o gelsin, şu kısırlıkta ne verebilir ki? O top forvete gitmiyor, ceza sahası içinde topla buluşamıyor. Diagne de bu uğurda eleştiriliyordu mesela. Oysa o da aynı sorunu yaşamıştı.

1 kez topla buluştu gerçi. Ceza sahasının sağ tarafında topu aldı ve direkt bitirdi. Ofsayt olsa da o bitiricilik bazı şeyleri gösteriyor. En kötü halinde dahi topla buluştuğu an işi bitirebilir, bu ayrı konu. Besleyemediğin gibi çaban da yok. 2. yarıda bir de Ömer Bayram'ın soldan içeri kesmeye çalıştığı bir top vardı, başka yok.

O zaman Falcao gibi bir futbolcuya neden yatırım yapıldı ki? Falcao gibi bir forvetin varsa oyunun odağında o olur, merkeze alırsın. Onu pozisyona sokacak setlerin olur, organizasyon oturtursun. Zaman, uyum lazım tamam da bu yönde bir çaba olmaması can sıkıyor. Galatasaray, Falcao'ya odaklı oynamıyor. Haliyle de an gelir ve Falcao dahi suçlanır.

Yine aynı yere geliyorum, çift forvet oyna. Falcao'nun yanında Andone ya da Babel olsun. Andone mücadele, Babel de teknik özelliğiyle katkı verebilir. Falcao da yalnız kalmaz, etkileşime girebileceği bir partneri olur. En iyi dönemlerinde de çift forvet oynadığını görürsünüz, bunu uygulayalım en azından. Bu takımın sorunu net olarak hücumda.

21 yorum:

  1. Adam elinden geleni yapiyor bide,yani getirin bana atayim kafasiyla oynamiyor surekli haraket halinde ama o kadar ne yaptigini bilmeyen bir takim var ki sahada,1 dk bile falcaoyu kullanamadik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 kez top geldi işte, o da ofsayt. Neticesi ortada :)

      Sil
  2. adam yırtınıyor. yakında pes eder. bu saçma sapan sistemde niye kendimi yorayım der. peki haksız mı? ayıp ya ayıp. ceza sahasında 2 kere top gelmiş. utanç. ankaragücü'ne transfer olsa daha çok top alırdı. futbolun en basit doğrularını bile yapmaktan aciziz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eder tabii, top gelmezse ne yapacaktı ki. Uğraşı, mücadelesi bir yere kadar olur.

      Sil
  3. sabırsız bir toplumuz vesselam.düzelecek arkadaşlar düzelecek..herşey çok güzel olacak.seri galibiyetlerde gelecek,falcaoya topda gelecek,golleri de sıralayacak,avrupada turlar da gelecek,sampiyonlukta..ne dedi önder özen bugün,ki kendisi en güvendiğim futbol teknik&taktik gözlemcilerinden biridir.."fenerbahce bi daha böyle galatasarayı zor bulur"dedi,bakın tersini asla söylemedi.gakatasaray feneri artık böyle yakalayamaz demedi asla.çünkü biliyorki şu anki fener zaten olabileceğinin %70-80i,bence daha yukarısı da,bizim takım ise %30larda..mehmet demirkol,rıdvan dilmen gibi fenerli ancak "fanatik" olmayan yani iyiye iyi kötüye kötü demesini bilen hiçbir fenerbahçeli dünkü sonuctan memnun değil.çünkü biliyorlar galatasarayın daha alacağı çok yol var.en basitinden dün akşamki lemina kasımpaşa maçındaki leminamı?mayıslar bizim.daha 7ay yapmayın allahaşkına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ışığı alamıyorum, bu futbol, taktik, formasyon kötü :) Değişim lazım, onu görememek eleştiriliyor işte. Dokunuş yok.

      Sil
  4. türkiyede süper ligde 2 sezon üst üste şampiyon olmuşsan 3. sezonda maaş yani futbolcu yatırımı yapılmaz.süper ligin dinamikleri bunu söylüyor.2000 yılından bu yana 3 sezon üst üste şampiyon olan takım yok.bu olayın saha dışı tarafı.
    bu yıl genç ve ucuz maliyetli oyuncu kadro mühendisliği yapılmalı idi özetle.

    kadro mühendisliğinde acayip hatalar yapıldı.

    yabancı oyuncu mühendisliği berbat.
    linnes trübünde.maaşıda az değil.6 ay faydalanamıyorsun.
    12 yabancı üzerinden mühendislik yapılacağına (esame listesinde 12 yabancı olabiliyor) 14 yabancı üzerinden kadro oluşturuldu.sonuç?
    seri ve andone kadroda yok.bu her hafta acaba kim kadro dışı kalacak saçmalığınıda getirdi.bu iki oyuncunun maaş toplamı 6 milyon avro.

    kaynak israfı ve lükse bakın.linnes seri andone derbide yedekte bile değiller.çoh enteresan.

    kadro mühendisliğinde kemik kadronun yani 14 oyuncu olmasının önemi fazla.kadro istikrarı ve takım uyumunu sağlamak için bazen dar kadrolar faydalı olur.bu dar kadroyu yerli genç oyuncularla desteklersin.

    donk seri lemina nzonzi merkez orta sayısal olarak yanlış kurgulandı misal.hem yabancı sayısı şişti hemde geleceğe dair bu isimlerle plan yapamazsın.
    daha öncede yazdım.ilk 11 in alternatif isimleri yanlış kurgulandı.maddi manevi olarak: yabancı sınırlaması dikkate alınmadı,genç yerli alternatifler yok,alternatiflerin maaş sıkalası yüksek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2000'den bu yana kimsenin üçleme yapamaması, bir daha kimsenin yapamayacağı anlamına gelmiyor :) Diğer eleştirilerine katılabilirim tabii, kadro mühendisliğinde anlamsız bir bolluk var.

      Sil
    2. bu arada dar kadro ve takım oyumu olayında ankaragücü güzel bir örnek.
      transfer yasağı geldi.ayrıca boyd ve sacko ayrıldı.

      ligde 8 puan aldılar

      tutundukları tek dal kadro uyumu .

      türkiyede genelde bu görülmez.transfer çılgınlığı nedeniyle.

      alanyasporda transfer yaptı ama ilk 11 in çoğunluğu geçen sezondan devam ediyor.

      bu olaya taş taş üstüne koyma diyebiliriz.ankaragücü olayına ise taşları yıkmamak önemli bir getiri sağladı.

      galatasarayın durumu nedir? sürekli kadro değişiyor hocam.takım olma ve uyum getirisi yok.

      misal fernando donk belhanda üçlüsü devam etse daha mı kötü olurdu?

      Sil
    3. Aynen öyle, o üçlü devam etse kötü olurdu. Oyun yetmiyordu, CL'de de hayal kırıklığıydık. Şu an kaliteyi yükselttik. Ankaragücü örneği çok zorlama olmuş.

      Sil
    4. ankaragücü örneğini futbolda takım uyumunu örneklendirmek üzere verdim.yüksek seviye futbol için söylemedim.
      transfer sezonunda süper lig takımlarının gereksiz ve fazla değişiklik yaptığını düşünüyorum.ilk 11 in yüzde 80 nini koruyan takımlar bu şekilde de bir avantaj elde edebilirler.

      belhanda donk fernando üçlüsü devam etse bundan daha kötü olmazdık.verimliliği sağlayan önemli etkenlerden birini (uyumluluk) yok sayıyoruz genelde.

      iki doğru yol var:
      1-taş taş üstüne koymak (ilk 11 e 1-2 ekleme yapmak)
      2- taşları yıkmamak (ekleme yapamıyorsan oyuncu satmamak.eldeki oyuncuların uyumu ile devam etmek ve bu uyumu yükseltmek

      süper ligde bu ikisi genelde olmaz.ne olur? yap-boz. süper ligde 1 yılda kadro değişimleri anormal oluyor hocam.sonra diyoruz ki takımlar kötü futbol oynuyor.kimse hazır değil.

      Sil
    5. bu arada üşenmedim baktım.
      son iki sezonda ligin sonlarına doğru toplamda 4 final maçı oynandı birebir zirve rakipleri ile.yani başakşehir ve beşiktaş ile 4 maç.
      bu 4 maça da fernando donk belhanda üçlüsü ile çıkmışız.tesadüf mü?değil.

      bu yaz transfer sezonunda yapılması gereken neydi? bu 3 oyuncunun genç yerli alternatiflerini almak.ne olurdu bu durumda?
      1-maaş yükü yükselmezdi
      2-geleceğe dair bir planın olurdu(genç yerliler ile)
      3-takım uyumsuzluğu diye bişey olmazdı.sezona hazır başlardın.
      4-yabancı oyuncu kontenjanı sorunu olmazdı yedek kulübesinde

      1 taşla 4 kuş vurmuş olurdun.

      Sil
    6. Üşenmene gerek yok, bana sorsan sayardım kadroları sana :) Geçen sezonu sen yeterli görüyorsun belli ki, zaten burada konu kapanmış oluyor. Boşuna yazıyorum şu an.

      Sil
  5. Seri iyi oynuyor ama sen gidip sağlam halinde bile top kayıpları tavan yapan belhanda yı sakat sakat oynatiyorsan. Sezon başından beri formsuz feghouli sahadaysa. Bitik mariano sahada olup şener yedek oturuyorsa. Çalışkan linnes i kadro fazlası olduğu için sözleşmesini donduruyorsan. Her iki bekin rezil haldeyken onları oynatmak uğruna seri ve andone tribüne gidiyorsa babel her topu ben gol atacagim diye eziyorsa falcao ya top gelmiyorsa ve bunu goremiyorsan kenardan. Ya bu işi bilmiyorsundur ya art niyetlisindir. Nerede kaldı forma adaleti? Hani hoca cok adaletiydi? Takım tepetaklak gidiyor teknik ekip maçı ve maçları aynı benim izlediğim gibi izliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda da hiç fena maç çıkarmadı ve o tarzda 2. bir futbolcumuz yok zaten. Seri ve kendisi çok farklı isimler. Belhanda da sahadayken Lemina tercihini anladım ben. Eleştiriler doğru olsa da biraz ucu kaçmış.

      Sil
  6. Burak kardeşim kadro şu şekilde olsa;
    Muslera
    Mariano. Luyindama. Marcao. Nagatomo


    Feghouli. Nzonzi. Seri. Belhanda

    Andone. Falcao
    Sence nasıl olur??? Şu rezil feneri yenememek öyle gücüme gitti ki sorma. Bu kadar kötü oynanabilirdi ve de oynadık maalesef. Birde sorum şu rezil hakem için sence FIFA kokartlı bir hakem şampiyonlar liginde bu kadar oyunu durdurabilir mi? Birde utanmasa Emre karaktersizi ile maçı yöneteceklerdi herhalde. Bu karaktersizi birde büyük üstad Hagi yetiştirdi 😤

    YanıtlaSil
  7. ben at yarışı meraklısı bi galatasaray taraftarıyım.kazandığımda olur kaybettiğimde olur ancak bin,3bin arası net kârım olur heray net..şöyle bakiye binin altına hayatımda bir kere düştü oda normalde almayacağım riskler almamdandır,iki kere 3binin üzerine çıktı oda heralde bu aralar çok keriz varki silkelenen ben iyi kazanıyorum dedim.şimdi futbola geliyorum.lig uzun bi maraton gazi gibi,2400metre çim :) kazanacak olan,yani benim atım ilk 500de en öndeyse ulen beygir yanlış yapıyosun,gücünü koruman lazım,gelemiycen derim,sonlardaysa geri kalıyosun koş be koş derim ancak şu an gs min yaptığı gibi 18at içinde ilk 6-7-8 içindeyse ve şöyle cansız ağır aksak tempoda,gösterişsiz adeta slow-motion pozisyondaysa avuçlarımı kaşır tamam oldu bu iş derim.bunu dediysem zaten %90potayı geçer.şimdiye kadar veliefendide izlediğim binden fazla yarışta bu hep böyle oldu.rahat olun arkadaşlar bi karatas bi terim bu işi bilir derimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu formasyonda bu yazdıkların hayal olur, dokunuş gerekiyor.

      Sil
  8. Falcao orta sahaya gelip top alacak oyuncu değil ama kendisine pas gelmediği için sık sık geriye geliyor.Adam ben nereye geldim falan diyordur.Senin takımında Falcao varsa o topu almaya gitmeyecek top ona gidecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alır yine, pas oyununa katkısı büyük olur ama bunu en önde tek başına oynarken yapmamalı işte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir