11 Eylül 2019 Çarşamba

Fatih Hoca, istediği forvet rotasyonuna 2 sene sonra sahip oldu diye bakıyorum


Heyecanın asıl nedeni Falcao elbette. Cuma gününü iple çekiyorsak biraz da Falcao'yu sahada görmek istediğimizden. 11'de de başlayacaktır. İdman eksiği yok, Milli Takım arasını çok iyi değerlendirdi. Maç eksiğini de zaman içinde aşacaktır. Kasımpaşa'yla başlamak olabilecek en iyi şeylerden biri. Açık oynayacaklar, çok keyifli bir maç bekliyorum.

Aslında konu farklı. Forvet konusunda gelinen noktanın tekrar bir altını çizeyim dedim. Çünkü 2 yıldır konuşulan bir şey. Gomis'in varlığında da konuşuyorduk. Sezonu rekor golle bitirse de tek başınaydı, alternatifi yoktu. Sezon bittiğinde de Gomis'e rağmen bir forvet aranıyordu. Gomis satılırsa 2 forvet birden alacağız diyenler ise takımı forvetsiz bırakmıştı.

Gomis ne kadar yararlı olsa da hoca yüzde 100 kendisine ısınıyordu da diyemem. Gomis çok hareketli, iştahlı, aç ve gol arayan bir futbolcu. Hocanın farklı beklentileri var tabii. Ön alanda mücadele olmazsa olmazlarından ya da forvetin biraz daha orta sahaya yaklaşıp pas oyununa katılmasını bekliyor. Gomis ise saf golcüydü, vazgeçilmesi biraz bundan.

Eren Derdiyok'u konuşmuyorum bile. Hareketlilik göstermeye çalışsa da yetmedi ve gitti. Diagne / Mitroglou ikilisi ise biraz panik hamlesi gibiydi. Diagne'yi garanti golcü görüyordum, Mitroglou ise buralarda ayağa kalkabilir diye düşünüyordum. Mitroglou ayağa kalkamadı, Diagne ise saha içi hariç her şeyle konuştu. Hocanın oynatmak istediği oyuna biraz yaklaşsa da saha içinde kalamadı ve bağ koptu.

Fatih Hoca, istediği forvet rotasyonuna 2 sene sonra sahip oldu diye bakıyorum. Falcao, Andone, Babel ve Adem Büyük'den oluşan bir rotasyon var. Adem Büyük'ü burada zayıf halka görsek bile son 2 maçtaki etkisi ortada. Sorunsuz yedek, oyuna al ve orayı karıştırsın. Babel de forvette iş yapabilen, orayı dolduracak bir isim. Bu rotasyon için düşünebiliriz.

Andone ise o aradığı "mücadeleyi" gösterecek isim. Elmander ve Ilie karışımı diyorum. Elmander'e benzer bir mücadele, Ilie'ye de benzer bir teknik. Kiralık anlaşması biraz enteresan tabii, o korkutuyor beni. Opsiyon bedeli yok, takımı da 6 ay sonra geri çağırabilir deniyor. Andone bence iş görecek, tam hocanın kalemi. 6 ay sonra vazgeçmek istemem. Ya da sezon sonu zor tutarız gibi görünüyor.

Falcao ise o "teknik" kısma cevap verecek. Saf golcü, ceza sahası içindeki hakimiyetini asla tartışmayacağız. Bir de oyun aklı tarafı var, bu adam rakip ceza sahası çevresinde oyun kurucu da olacak. Pas oyununu yükseltecek, ön alandaki bir numaralı hücum aklımız dahi olabilir. Falcao'yla bu oyun da değişecek.

4 yorum:

  1. Falcao gecen sene monaco da pres girisiminde 4.sira da mi neydi yani falcao eli belinde gezen getirin atayim diyen bir santrfor degil tam tersi mucadele gucu yuksektir,bide adam coskulu su an hayvan gibi pres yapacaktir kasimpasa macinda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş ilerliyor, o açıdan yazıyorum. Saha içinde ekonomik kullanmak gerekecek.

      Sil
  2. üstlenemeyeceği görevlere zorlayıp falcao gibi bir yatırımı mahvetmez umarım terim. artık bahanesi kalmadı. saha içinde gelişim görecek miyiz bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle yorumlar yapıyorsunuz ki cidden müthiş :) Artık bahanesi kalmadı dediğin adamın son 2 yılda 2 şampiyonluğu var. Saha içi oyun, gelişim hepimiz bekliyoruz. o da olur, olacaksa zaten Fatih Hocayla olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir