30 Eylül 2019 Pazartesi

Fatih Hoca'ya sesleniyorum


Fatih Hoca'nın Fenerbahçe maçı öncesi stada girerken ki yüz ifadesi ve maçı locada değil de televizyondan izlemesi üzerine birçok çıkarım yapılabilir. Ne yaşanıyor bilmiyorum. Tek bildiğim iyi yolda olmadığımız. Kötü futbolu uzun zamandır konuşsak da sonuca gidiyorduk, bu da hoca sayesindeydi. Bugün ise kötü futbolun yanına başka etmenler de ekleriz.

Heyecanımız yok gibi, takımda o isteği göremiyoruz. Kadro kalitesi anlamında geçen yılların çok üzerindeyiz. Şampiyonlar Ligi'ni de bir kenara bıraktım, en azından ligi süpürelim dersiniz. Elbette eksik, yetersiz noktaları var ama yeterliliği ligin çok üzerinde olan bir kadro ve orta saha / hücum kalitesiyle de daha iyisi olması gerekiyor.

Hocaya hak verdiğim nokta çok. İnsan nihayetinde ve kendisini yıpratmak adına da Galatasaraylılar haricinde tüm ülke uğraş veriyor. Hatta bazı Galatasaraylıların dahi "Ali Koç haklıymış" dediğine şahidim. Galatasaray yönetimi hocanın arkasına sığınmış ve o yönde yıllardır devam ediyor. Medya önünde destek pek yok. Bazı destek hareketleri var diyenler de olacaktır, peki o duruşun arkasında kalındı mı? Fotoğrafları görüyoruz.

Fatih Hoca "ağzını açtığı an" ceza alıyor. Son söyleminde bir şey de yoktu oysa, verilen cezayı gördünüz. Ali Koç'un açıklaması ise tahkimden dönüyor, ceza kalkıyor. Yarın hoca konuştuğunda yine ceza alacak, sindirmeye çalışıyorlar. Hocaya bu ortamda biz destek versek de Galatasaray yönetiminden o desteği istediğim anlamda göremiyorum. Bazı Galatasaray taraftarı dahi böyle düşünüyor.

Anlaşıldı ki hoca konuşmayacak ve cevabı saha içinde verecek. Yapacak bir şey yok, sadece saha içine odaklanacağız. Saha içinde sorun çok. Her geçen sezon daha da kötüye gidiyoruz. Kadro kalitesi ve derinliği anlamında da mazeret olmaması gereken bir sezon. Hocanın dokunuşunu bekliyoruz işte, benim bildiğim Fatih Terim bu değil. İşlemeyen düzende ısrar etmez ve kestirip atardı. Şu takıma oynatabileceği farklı formasyonlar, taktikler var. Bunu da en iyi o biliyor.

Fatih Hoca'ya seslenmek istiyorum. Kendine acilen gelmek zorunda. Şampiyon oluruz, bundan eminim. Bu takım çok güzel futbol da oynar, yeter ki hoca dokunuşu yapsın, saha içine odaklansın. Yarın Fatih Hoca olmadığında kendisini arayacağız, bundan da eminim. Hocayı seviyorum, sonuna kadar da onunla devam edilmesini istiyorum. Bu takım düzlüğe çıkacaksa da onunla çıkacaktır.

Saha içinin elle tutulur yanı yok. İstek, mücadele, bunları göremiyoruz. Belki hocanın kenarda olmaması etken olabilir ama kötü futbolun nedeni bu değil. PSG maçı yeni bir başlangıç. Kaybetmek sürpriz, hatta sorun da değil. Yeter ki oyun olarak o ışığı alalım, mücadeleyi izleyelim. Daha da önemlisi hocanın dokunuşunu görelim. Fatih Hoca'nın acil suretle kendisini hatırlamasını istiyoruz. Şu haliyle kendi geçmişine ve tüm kariyerine ihanet ediyor.

10 yorum:

  1. Burak bilirsin belki uzun zamandır bu blogun misafiriyim ve sık sık yazarım. Çok da kaliteli bir futbol mekanıdır. Senden ilk defa bir şey rica edeceğim. İyiye doğru ne zaman gideceğiz sence? Ya umudum tükeniyor. Kendi çapımızda biz de futboldan anlıyoruz az çok, ama hoca sistemi ısrarla devam ettiriyor. Falcao hep yalnız, o da pes edecek. Hoca sanki yılmış. Ki asla onun karakterinde olmayan bir şey. Kadro isim isim bakınca iyi ama parçalar mı uyumsuz anlayamıyorum. Ben Nzonzi-Seri-Belhanda-Lemina dörtlüsünden iyi bir üçlü nasıl çıkmaz bunu çözemedim. Babel, Feghouli çok kötü durumdalar. Hem mental hem fiziksel. Özellikle Feg. Hepsini geçtim, az önce saydığım dörtlü sahada iken Andone'li bir 4-4-2 olmaz mı? Belhanda'yı Nice'ten de biliyoruz hangi mevkilerde ne katkı verdiğini. Az kalan umut kırıntılarım yine Fatih Hoca'ya ait. Umarım bir şeyler değişir... Ben Fenerbahçe'ye karşı en son Elmanderli, Eboueli 3-1 kazandığımız maçtaki takımı çok özledim. En azından yarısı kadar oynayın be...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiye doğru gitmek için hocanın özüne dönmesi ve yanlışında ısrar etmemesi gerekiyor. Bu kadro kaliteli ve oynaması gereken bir düzen var. Ona dönmesini, formsuz isimleri de kenara almasını bekliyoruz.

      Sil
  2. geçen sene fb derbisi 11. haftaydı. maç bitimi hoca çıldırdı. 2-0 dan 2-2 oldu diye mi çıldırdı? hakem yüzünden mi :) hayır hepsi bahane. takım 1. haftadan beri berbat oynuyordu zaten. en sonunda patladı. öfkesi kendineydi. bize de olur. iş hayatımız berbat gider, düzeltemeyiz ve bir noktada patlarız. öyle düşünün.

    kısacası geçen sene 1. haftadan beri berbat oynuyoruz. büyük takım refleksi ve 31 mart seçimleri sayesinde şampiyon olduk. son dönemde ise iyice dibe vurduk.

    evet tff bize düşman ama bu da bahane olamaz. bu kadar berbat oynanmaz. sen çık city gibi ezerek 3 maç kazan bi hele. sonra konuşuruz. gs'nin acil "sadece saha içini" düşünecek birine ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca düşünecek işte, bu iş olacaksa da onunla olacak.

      Sil
  3. bu kötü gidişatın sorumlusu o olduğu gibi, bizi bu durumdan çıkaracak olan da o'dur. güveniyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden daha iyi ifade ettin, birebir aynı düşünüyorum.

      Sil
  4. Yönetim Fatih Hoca'ya sahip çıkmıyor burası açık. Fatih Hoca'ya sicili bozuk diyen adamla oturup fotograf çektiren sohbet eden bir başkan var. Bu maç niye tribünlere Fatih Hoca'nin maskesi konulmadi mesela.
    Ya da taraftar neden kareografi yapmadı Fatih Hoca için? Hataları yanlışları olabilir hocanın ama bizi düze çıkaracak olan da yine Fatih Hoca'dan başkasi değildir. Gittiği gün yine senede 3 teknik adam değiştirme donemlerimiz başlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerbirliği deplasmanı dönüşü gibi bir destek çok şık hareket olurdu. Bir kıvılcım gerekiyor.

      Sil
  5. Çok uzağa gitmeye gerek yok geçen sezon trip attılar diye Belhanda, Gomis ve Feghouli gibi takımın en önemli oyuncularını kadroya almadığı zamanlar oldu. Hoca çok yıpranıyor ve yönetimin arkasında durmaması onu daha da yıpratıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bugün de o tarzda sorunlar var, bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir