21 Eylül 2019 Cumartesi

Feghouli'ye yüklenmek yerine, en ekonomik şekilde kullanmak gerekiyor


Belhanda'nın sakatlığı ne kadar ciddi olsa da kadronun mümkün olduğunca alternatifli olması telafi sağlayabilir. Bu durum Feghouli adına da geçerli. Zor bir sezon geçirdi ve o form grafiğini de Afrika Uluslar Kupası'nda taçlandırdı. 1 hafta ya dinlendi ya dinlenmedi, kendisine verilen zamandan çok daha önce Galatasaray'a geri döndü.

Haliyle de sezona iyi giremedi. Form grafiğinin düşmesi kadar da daha doğal bir şey yok. Yorgun çünkü, üst üste maçlar oynadık ve zamana ihtiyacı var. Bu süre zarfında da Feghouli'ye yüklenmek yerine, en ekonomik şekilde kullanmak gerekiyor. Zor bir Club Brugge deplasmanı oynadı, 4 gün sonra Yeni Malatyaspor maçının kadrosunda olmamasını doğal buluyorum.

Rotasyon beklentisi vardı, şimdi ise o listeye Feghouli'yi de dahil edelim. Ben biraz daha 4-4-2 temelli düşünüyordum. Babel de yorgun, onun da hem Milli Takım, hem de Galatasaray'da üst üste 90 dakika oynadığı maçlar oldu. Bu yüzden de solda Emre Mor, sağda Feghouli olabilir demiştim. Eğer 4-4-2 düşüncesi devam ediyorsa, solda Babel, sağda Emre Mor zor. 2 tane kat eden oyuncuyla 4-4-2 oynamak kolay olmaz.

Haliyle de hocanın tercihi 4-1-4-1 üzerinden devam etmek olur. Nzonzi / Seri / Lemina hattı bozulmaz, Feghouli yerine Emre Mor oynar ve sağda da Babel'i izleriz. 4-4-2 düşüncem biraz da Andone üzerindendi. Andone / Falcao birlikteliği nasıl olur merak ediyorum. Hücumda organizasyon sıkıntısı da varken forveti çiftlemek artı sağlayabilirdi.

Jimmy Durmaz gibi bir alternatif de unutulmamalı. 4-4-2 üzerinden düşünüldüğünde onu sol, hatta sağ tarafa dahi yazabiliriz. Yine Ömer Bayram gibi formda bir isim var. Sol kanat gibi oynar ama orta saha katkısı da verebilirdi. Bu liste Taylan Antalyalı'ya kadar uzanır, çok ciddi alternatif sahibiyiz. Lemina'yı dahi kanatların birinde düşünmek mümkün.

4 yorum:

  1. Kadrodaki alternatifleri cogaltmamiz fikstürün yoğun olduğu bu donemlerde çok işimize yarayacak. Emre Mor veya Jimmy Durmaz orada oynayabilir.

    YanıtlaSil
  2. gary rodriguez dün kendini bilerek sakatladı diyorlar haftaya oynamamak için.ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaşırmadım ama sanmıyorum öyle oodugunu da. Bir futbolcu kendi kendini bilerek nasıl sakatlar?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir