28 Eylül 2019 Cumartesi

Fenerbahçe karşısında Seri mi Lemina mı?


Muhtemel 11'lerde Seri'nin tribüne gidebileceği ve Lemina'nın 11'de başlayabileceği yazılıyor. Seri'yi son haftalarda iyi buluyordum, kademe kademe yükseliyor. Pas oyununun temelinde önemi çok büyük, zaman içinde daha iyi anlaşılır. İnsanların beklentisi biraz daha tempolu, hızlı ve oyunun iki yönünü oynaması olabilir ama tarz anlamında hiç böyle bir isim olmadı ki.

Oyunun savunma tarafında da boş değildir, mutlaka direnç gösterir. Yine de asıl olayı "hücum" üzerine. Seri'yi rakip kaleye ne kadar yaklaştırırsanız etkisi de büyür. Zaman içinde oyunun aklı o olacak yani, Belhanda'nın üzerindeki yük de hafifleyince çok daha keyifli bir orta saha yapısı oluşacak.

Fenerbahçe maçına dönelim. Belhanda'nın son durumunu bilmiyorum. Maskeyle ne kadar rahat, katkısı ne olur? Oynayabilecek durumdaysa oynar, tek bildiğim bu. Burada Fenerbahçe'nin nasıl bir kurguyla sahaya çıkacağını konuşmak lazım. Max Kruse'yi sol tarafa atabilirler ve üçlü bir orta sahayla oynayabilirler.

Luis Gustavo ve Emre Belözoğlu'nun yeri garanti. 3. isim de biraz daha tempo adına Ozan Tufan / Tolga Ciğerci ikilisinden biri olur. Nzonzi / Seri / Belhanda üçlüsü de "pas ve topa sahip olma" tarafında çok şey vaat etse de sertlik tarafında sorun olabilir. Lemina düşüncesi bundan doğuyor, orayı biraz daha sert kılmak adına.


Lemina'nın durumu da sorun tabii, henüz tam olarak hazır değil. Hazır olmuş olsa bu tarz düşünceler doğmayacak. Temposu ve sertliği iyidir, ayrıca pas oyununda da artı sağlardı. Şu an ise işin hücum tarafında uyumsuzluk yaşıyor, daha çok kaptırdığı topları geri kapmak adına uğraşıyor. Fenerbahçe karşısında teoride doğru tercih olabilir, sahada ise bilinmezlik var.

Bu maçta Belhanda oynamamış olsa, Ömer Bayram'ın 11 başlayacağını garanti görürdüm. Orta sahadaki hareketlilik, topu öne taşıyabilmek için çok fazla seçenek yok. Nzonzi / Lemina / Seri üçlüsü de topu öne taşıyabilmek için sorun yaşardı. Zor bir karar olacak ve bu kararı da Fatih Hoca verecek. Umarım haklı çıkar.

4 yorum:

  1. açık ara seri. yükselişte. lemina ne fizik ne kafaca kaldıramaz bu maçı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafaca kaldırır da fiziğine güvenemiyorum.

      Sil
  2. Seri biraz yumuşak kalır diye düşünüyorum. Lemina ile başlayıp fener orta sahası yorulduktan sonra 60 65. Dk gibi lemina çıkıp seri girebilir bence. Gerçi biz de fizik olarak o dakikalardan sonra ciddi düşüyoruz. Umarım yine saçma sapan zamanlarda saçma sapan değişiklikler izlemeyiz yada gol atıp geriye yaslanmak gibi bir saçmalık yapmayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da 11'de bulundurabileceğin yerliye bakıyor, kulübede yabancı tutmak da sorun olacak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir