2 Eylül 2019 Pazartesi

Florin Andone Galatasaray'da


Falcao yetmedi, İstanbul'a ayak bastığı gibi alternatifi de geldi. Yine kusursuz iş. Adı çıktı ve 15 dakika içerisinde kap bildirimini okuduk. Falcao sonrası Babel / Adem Büyük rotasyonuna tamam diye bakıyordum. Babel de o pozisyonda iyi iş çıkarıyor, Adem Büyük'in ise başlangıcı beklentinin üzerinde.

Fatih Hoca ise başka bir şey düşünüyor demek ki. 2 net forvet isteği geçen sezon da vardı. Gomis bu uğurda gitse de kimse alınamadı. Ocak ayının son günlerinde ise Diagne / Mitroglou ikilisi geldi. Her ne kadar şampiyonluk gelse de beklenti tam anlamıyla karşılanamamıştı. Özellikle de Mitroglou tarafında.

Falcao net bir forvet. Kusursuz bir bitirici, onun işi gol atmak olacak. Bir de hocanın forvet tercihinde "mücadele" tarafı vardır. Elmander'le bunun kitabını yazmıştı mesela. O dönemden bu yana da böyle forvetlerimiz pek olmadı. Umut Bulut'u sayarız, 2. bir isim ise zor bulunur. Andone bu tarzda işte, yine tam hocanın kalemi bir iş.

Premier Lig döneminin kötü geçiyor olması bir şey değiştirmez. Yine aynı yere geldik, gelen yabancıların hemen hemen hepsi yeniden ayağa kalkmak istiyorlar. Fatih Hoca'nın dokunuşu da onlar adına bir fırsat niteliğinde. Andone'nin Deportivo dönemini iyi hatırlıyoruz. 5.7 milyon avro'ya transfer edilmişti ve iyi bir La Liga kariyeri var.

Hatta o dönem Galatasaray'ın gündemine gelmişti. Riekerink zamanları, iyi hatırlarsınız. Güçlü ve akılcı başlanan ama felaket bitirilen o transfer dönemi. Döndü dolaştı, Lemina gibi Andone de Galatasaray'a geldi. Yaşı 26, ayağa kalkması adına müthiş bir fırsat eline geçti. Tarzı da hocanın kalemi olunca beklenti büyük olacak.

Falcao'nun arkasına da olur, yanına da. Çok mücadeleci ve çalışkan bir futbolcu. Ortalama üzeri bir bitiriciliği var, mutlaka gol katkısı da alınacak. Olası bir 4-3-1-2 düzeni düşünüyorum, Andone de bunu düşünerek çok iyi bir hamle oldu. Dediğim gibi, beklemiyordum, gelişi sürpriz oldu. Unuttuğumuz da bir isimdi, hatırlatacak kendisini.

Diagne / Mitroglou'ndan Falcao / Andone'ye geçiş. Hatta Babel'i de ekleyelim. Hücum ve orta saha tarafında gerekirse savunmadan ödün verdiğimize çok şahit oldum. Forvet kalitemiz sorunluydu ki şu an birbirini tamamlayacak bir ikili, hatta üçlüye sahibiz. Andone'nin mücadelesi, çalışkanlığı ve hareketliliği önemli olacak.

17 yorum:

  1. ilaç gibi çocuk,endikasyonları kendisini unutturur,çerçeveyi bulur deplasman fobisine iyi gelir.yan etkileri bizim hakemlerce fazla sert bulunacak,serinin kırmızısını görünce"iyi de ben bunu her maç yapıyorum,ne olucak şimdi?"dediği iddia ediliyor..pfdk ya başvuruldumu bu arada bjk-rize maçında aynı harekete sarı gösterildi,cezayı 1maça indirin diye,aksi taktirde bu iki görüntü"profesyönel bir kötülük var"iddaasının kanıtıdır..

    YanıtlaSil
  2. hoşlanmadım bu transferden. falcao babel ve adem en azından ocak ayına kadar idare ederdi. baktık olmuyor ocak ayında forvet alırdık.

    şimdi bu adam yüzünden linnes gibi bir oyuncuyu kaybediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz katiliyorum arkadasa. Linnes'in iki hazirlik maci formsuz gecti diye sezon icinde verdigi ve verecek katkiyi cabul unuttuk. Bu ne. Mariano sakatlanip Sener'e kalinca gøruruz. Yine iki macta Ømer Bayram forma girdi deyip ne yine guveniliyor? Fatih Terim plansiz hareket ediyor. Sabah kalkiyor lap diye Linnes'e gerek yok Sener ve Ømer yeter diyor. Plansiz Fatih Terim, planli olsaydi Linnes'i iki kampa gøturup saatler kala "kendine kulup bul " denilmezdi.

      Sil
    2. Gayet iyi hamle. Demek ki çift forvete dönüş var ve önde bir mücadele unsuru istendi.

      Sil
  3. BU defa kağıt üstünde istenen oldu. Andone, Falcao birbirini tamamlayacak tipte forvetler. Beraber verimleri artar. Andone kanat da oynar, güçlü, ceza sahası şutu var. Bir disiplin zafiyetini duymadım. Hoca maç içinde çok farklı kombinasyonlar yapabileceği bir kadro kurdu. Şimdi o kadronun uyumuna geldi sıra. Bu arada 4 kiralık var. Nzonzi 2 yıllık olduğundan bizim gibi bakıyorum ona. Bir sonraki yaz transferi için Abdırı karıştırmadan şimdiden kol sıvamaya başlaması gerek yönetimin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone çok çalışkan, öndeki hareketliliği kıymetli, Çünkü orada çok ağır kalıyorduk.

      Sil
  4. Çift forvetli düzende Falcao'nun arkasına gezecek, rakibe baskı yapıp yipratacak bir forvet lazımdı bunu başarabilecek bir isim galiba andone. Hakan Şükür'ün arkasındaki Adrien İlie gibi olabilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Adrian Ilie daha net bir bitiriciydi gerçi :)

      Sil
  5. çok gereksiz oldu. maşallah hepiniz ne kadar profesyonelsiniz. umarım iş hayatında da size aynı şekilde yaklaşırlar :) herkesin bi ailesi var hayat planı var. sen linnes ile nisan ayında uzatma o zaman. adam çeker gider. veya uzattın. temmuz ayında "olmuyor kusura bakma" de. yok. son gün adamı yollamaya kalkıyorlar. ben olsam ben de gitmem. hele rusya'ya hiç gitmem. hayır garibim şimdi suçlu çıkacak. intikam alınacak sözleşmesi dondurulacak yarım devre futboldan uzak kalacak. falcao babel ve adem ileriyi idare ederdi ocak ayına kadar. çift forvete falan dönmeyeceğiz çünkü. andone yedek geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın ne oynatacağını nereden biliyorsun ki? Belki düzen değişecek, belki o da 11'in değişmez parçası olacak. Linnes için ben de üzülüyorum ama yapacak bir şey kalmıyor. Andone kaliteli isim, yararı büyük olacak.

      Sil
    2. terim dünyayı takip eden biri. 4-3-3 e devam edecektir. zaten 442 oynarsa babel i oynatır ileride. kanada koymaz onu. belhanda var elde ayrıca.

      Sil
    3. İlk etapta evet ama devamında 4-3-1-2 gibi bir düzen bekliyorum.

      Sil
  6. mevlüt yerine andone olunca linnes'e hiç tahmin etmediği bi yol göründü. ya da orta sahaya lemina ile yabanci takviye yapınca işte. hatta o yol linnes için daha da kötüye gidiyor çünkü transfer dönemi bitti ve başka bi kulüp olmadi ve askıya alınarak futboldan uzak kalma ihtimali var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Plan Mevlüt Erdinç olsa da son dakikada strateji değişmek zorunda kaldı. Linnes için ben de üzgünüm.

      Sil
  7. Tıpkı Lemina gibi zamanında gelmesini istediğim biri daha gelmiş oldu.O dönem Cornelius ve Andone gibi isimler konuşulurken Eren, Delaney gibi biri konuşulurken Tolga transfer edildi ama çok şükür kurtulduk o günlerden.Andone sessiz sakin geldi ama burdan giderken keşke biraz daha kalsaydı diyeceğimiz isimlerden biri olacağına inanıyorum ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem çok güzel isimleri konuşarak başladık, hatta Dembele'yi falan da ekleyelim. Sonra nasıl oldu da tarz başka bir şeye döndü asla anlamayacağım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir