1 Eylül 2019 Pazar

Forvette alternatif üretmeliyiz sorusuna son 2 maçta Adem Büyük cevap veriyor


Mevlüt Erdinç'in transferini istiyordum. Ön alanda mücadele edecek, yedek kaldığında sorun çıkarmayacak ve fırsat geldiğinde katkı verecek bir futbolcuydu. Galatasaray'la adı anıldığında, konuşulan maliyetlerle çok sıcak bakılan bir işti. 500 bin avro fesih bedeli, Fenerbahçe'nin de verdiği söylenen yıllık ücretin ardından soğudu bu konu. Yıllık ücret noktasında arada çok fark vardı, o paraya çıkılmaması doğal.

Galatasaray'ın bu tarzda bir forvete yine ihtiyacı var. Falcao geldi, Diagne'yle bu iş yürümeyecek ve bu tarzda bir alternatif üretmeliyiz. Bu soruya da son 2 maçta Adem Büyük cevap veriyor. Konyaspor maçında da oyuna girip ortalığı karıştırmıştı. Kayserispor maçında da bunu yaptı ve son dakika golüyle galibiyeti getiren isimdi.

Transfer edildiğinde çok tepki geldi. "Şu, şu genç isim varken neden Adem Büyük" gibi sorularla bir dönem geçti. Genç futbolcu konusundaki algıyı konuşmak lazım. Oynamayan futbolcunun hazır olmadığına inanıyorum. Hoca inandığı gence şans verir, ısrarcı da olur. Eline futbolcu geliyor ama ne durumda geldiğine kimse bakmıyor. İş biraz da futbolcuda bitecek.

Oradan katkı gelmeyince de biraz daha "garanti" oynayacaksın. Adem Büyük böyle bir isimdi. Düşük yıllık ücret, bonservis yok, sorunsuz yedek. Kalitesi de var, ne alacağını biliyorsun. Muğdat Çelik'ten Adem Büyük'e geçtin diye düşün, bu işler biraz da deneme yanılma. Adem Büyük de bu etkiyi ligin 3 haftasında göstermiş oldu. Eminim ki taraftarla barışmıştır.

Sol kanada ve forvete alternatif. Mücadele eder, top tutar, rakip yarı sahasını karıştırır ve golünü de atar. Mevlüt Erdinç'ten beklediğim etkiyi de Adem Büyük gösteriyor, mutlu eden taraf bu. Şu an Diagne'nin ayrılık durumuna karşı da (ben bu yazıyı yazarken gitmemişti) Babel ve Adem Büyük iyi alternatifler olarak görülüyor.

Sorun da çıkarmayacak ayrıca. Bu tarz futbolcuları 20 maç oynatmayın, yine 21. maçta alacağınız katkıyı biliyorsunuz. Geldiğinde söylediğim gibi, zarar getirmeyecek transfer bunlar. Böyle alternatif isimleri de deneme / yanılma ile görürsünüz. Bonservis yok sonuçta, yıllık ücreti de makul. Yarın elden çıkarmak istediğinizde maaşını karşılayacak bir takım mutlaka bulunacak.

25 yorum:

  1. fatih hoca konu forvet olunca zor beğeniyor,fernando lorenteyi bile istemedi mesela

    YanıtlaSil
  2. florin andone kap geldi..hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kaldım ama detaylıca yazmaya devam edeceğim bu konularda.

      Sil
  3. Falcao gelene kadar en saf golcümüz Adem Büyük'tü takımda bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone de geldi şimdi. Babel ama daha net golcü.

      Sil
  4. diagne için brugge temiz 18 milyon direkt satın alma teklif etti,diatta+dennis+13milyon istedik ancak zannetmiyorum brugge :(

    YanıtlaSil
  5. Andone Romen Umut Bulut. Mücadele mücadele ama yalnız mücadele var adamda başka da pek bisey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine. Daha teknik, daha ortalama üzeri bitirici.

      Sil
  6. andone romen umut bulut değil,iordanescunun adrian ilie jr.dediği adam.. hocayla futbol görüşün arasında umutla ilie kadar fark var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Andone'nin yeteneği ve tekniği var, bu atlanmasın.

      Sil
  7. adrianın yarısıysa onyekurudan daha çok üzer bizi gidişi.. yaşı 30dan küçük olanlar bilmez biz adrianı aldığımızda a.y.evet ozamanlarda başkandı:) daha gençti ama,2.ligde olan ikiz kardeşi sabin ilie yi getirmişti fenere,evet yanlış duymadınız..kemal sunalın fb kalecisini ve bi ikizi bir karpuzcuyu canlandırdığı bir film vardır ya onun gerçek hayat versiyonu..hey gidi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabin Ilie futbolda yetenek yoksunu bir futbolcuydu :) Adrian Ilie bence daha üst düzeyde bir yetenekti ama benzer yönleri var.

      Sil
  8. www.kap.org.tr/tr/Bildirim/784972
    bitaşla iki kuş hem diagneden kurtulduk,hem gruptan çıkmayı garantiledik..brüjün tanımadıgımız için tehlikeli olan firvetleri yerine tanıdığımız bildiğimiz cagne oynayacak..

    YanıtlaSil
  9. Abi Andone için Elmander'in Romen versiyonu diyorlar sen ne düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, benziyorlar. Ama Andone biraz daha teknik ve hızlı. Elmander pivot özellikliydi.

      Sil
  10. andoneye karpatların diego costası diyen de var bakalım,esas lemina önemli bir transfer..besiktas forumlarının direkt fikret ormana saydırmasına,arsenal taraftarlarının galatasarayı kendi yerlerine şampiyonlar ligindeki 4.premier lig takımı diye nitelendirmelerine sebep olan,pogbanın ben gidersem yerime onu alın diye önerdiği bi transfer.

    YanıtlaSil
  11. mario lemina kap geldi..

    YanıtlaSil
  12. türk futbolunu geliştiricez işte,şöyleki tüm süper lig takımlarının senede 2maçta olsa şampiyonlar ligi deneyimi yaşamasına sebep olacaktır lemi-nzonzi ortasahası ile mücadele edip falcao yu tutmaya çalışmak

    YanıtlaSil
  13. linnes kasımpasaya kiralık verildi,yuto da gidici..şöyle düşünün bernabeuya çıkacaksınız,yutoyumu tercih edersiniz solbek olarak fabio coentraoyumu,terim dün mourinho ile konuşmuş telefonda gündem belli oldu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir