13 Eylül 2019 Cuma

Galatasaray 1-0 Kasımpaşa, keyifsiz futbol can sıkmaya devam ediyor


Konyaspor ve Kasımpaşa gibi takımlar kendi sahamızda baskı kurabiliyor. Nedeni izin vermemiz, 1-0'ın ardından bu takım bir şekilde çekiliyor. Amansız bir pas oyunu oynamaya çalışıyoruz. Tempo, organizasyon, hücumda hareketlilik ve hız, hiçbiri yok. Sadece pas var, haliyle de işe yaramayan bir oyun bu. Topa amansız sahip olmanızın anlamı o işi ne kadar hızlı yapabileceğiniz ile alakalı.

Konyaspor maçının 45 - 60 dakikaları arasında bu tempo vardı. O arada pozisyonlar ve gol geldi, eminim ki herkes oluşan baskıdan keyif aldı. Kayserispor maçının 2. yarısı da böyleydi. Oyun biraz hızlandı ve önce gol geldi, sonra geri dönüş sağlandı. Kasımpaşa maçında ise ilk dakikadan itibaren böyle bir hızlanma göremedik.

Galatasaray'ın hücumu ve savunması arasında dağlar gibi fark var. Savunmadaki etkisizlik de "basit hatalar" üzerine kurulu. Savunma kurgusunu da bir kenara bırakayım, oyunu kurarken yaşanan sorunlar çok büyük. Luyindama'nın aldığı anlamsız riskler, Marcao'nun 5 metreye isabetsiz pas atamaz kıvama gelişi. Beklerden beklenen hücum etkisi zaten alınamıyor, konuşmuyorum bile.

Kasımpaşa'nın planı basit ve etkili. Galatasaray'ı merkezden kitleyince sonuç alıyorsunuz. Amansız ve temposuz bir topa sahip olma / pas oyunu oynanıyor. Bu yavaş tempoya da biraz olsun baskı yaptığınızda hataya zorluyorsunuz ve hızlı çıkıyorsunuz. Quaresma mesela, Mariano'nun kanadında cirit attı. Biraz olsun hücum kaliteleri olsa cezayı da keserlerdi.

2. yarıda belli bir dakikadan sonra da tamamen geri çekiliyoruz ve forveti çıkarıp, stoper / 6 numara diyeceğimiz bir ismi oyuna alabiliyoruz. Kontra etkisi var oysa, rakip yüklendiği anlarda hızlı çıkıp, bitirmeyi deneyebilirsiniz. Falcao da o imkanı 2-3 kez buldu. Falcao'yu bu maçta eleştiremeyiz, bence iyi bir maç çıkardı ve golünü de attı.

Galatasaray'ın bu temposuz oyunda farkı Falcao olacak. Bulduğu tek tük pozisyonlarda onun bitiriciliğine güvenecek. Denizlispor ve Konyaspor maçında o bitirici etkiyi aramışlardı, artık Falcao var. Falcao'dan doğru katkı almanın yolu bu değil ama. Güçlü bir hücum organizasyonu gerekiyor ya da alternatif planlar. Merkezden tıkanıyoruz, maalesef bir kanat oyunu da yok. Babel ve Feghouli de merkeze gelen futbolcular, beklerin etki oluşturamaması büyük bir sorun olmaya devam ediyor.

Ömer Bayram'ı beğenmezsiniz belki ama onun temposu orta sahada nasıl etki oluşturuyor görüyoruz. Lemina dahi sahada kaldığı 30 dakikada 2-3 dripling yaptı ve pozisyon oluştu. Hızlanmak zorundayız, bu temposuzlukla gelebileceğimiz bir nokta yok. Aykut Kocaman'ın futbolunu eleştirirdik, biz de oraya doğru evriliyor gibiyiz. Fatih Hoca'dan beklediğimiz futbolun çok uzağındayız.

Nzonzi'yi ayırayım, takım düşse de o yükselmeye devam ediyor. Stoperler hiç güven vermezken, onun varlığıyla direncimiz ayakta. Belhanda'yı 2. yarıda iyi buldum, yine hareketli, yine sorumluluk alan tek isim. Falcao / Babel etkisi de ilk yarıda çok farklıydı. Bunun dışında konuşabileceğimiz pozitif bir şey yok. Milli Takım dönüşü, bazı futbolcularda maç içindeki düşüşler doğal ama keyifsiz futbol can sıkıyor.

55 yorum:

  1. Sence kötü futbolun sebebi tam olarak nedir ? Bence 4-1-4-1 sistemi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formasyon da etken ama temposuz hareket etmek asıl etmen.

      Sil
  2. Belhanda ve Feghouli 3 maçtır 1-0 öne geçtiğimiz vakit defansif takibi tamamen bırakıyorlar. Babel sol beke kadar gelip alan kapatırken bu ikisi orta sahanın ilerisinde duruyorlar.

    Beklerin halini görünce Linnes'e daha da üzüldüm. Bence Ömer ve Şener oynasın çok daha tempolu oyun oynarız. En azından git gel yaparlar. Mariano'nun arkası otoban oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz aylarında kupa oynadılar, sezona iyi girememeleri doğal. Zaman içinde o düzelir de takımın temposu sorunu çok büyük.

      Sil
  3. Brugge dagitir bizi boyle oynarsak,ya birak psgyi reali bizim hicbir s.ligi takimi yenecek bir durumumuz yok bu cok vahim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brugge çok hızlı oynayacaktır ve cezayı keserler. Bu hareketsizlikle sonuca gitmek imkansız.

      Sil
  4. bir resmi maç daha geride kaldı. ve yine berbat oynadık. bu seferki bahaneler ne olacak acaba? tahminim, milli takımdan gelen oyuncular yorgundu falan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da etmen ama oyunda tıkanan noktalar var, dönüşüm gerekiyor.

      Sil
  5. nagatomo eleştiri alıyor ama en azından savunmada görevini müthiş yapıyor. ya mariano? ben bu kadar kayrılan adam görmedim. fiziği yetersiz, temposu yetersiz, çok açık veriyor, ortalar isabetsiz. oyun aklı var ama fizik yok fizik. linnes'i gördüğüm an duygulandım. yazık günah ayıp.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano koca bir sıfır. Nagatomo'yu çok etkili kanatlar karşısında iş yaparken görürüz, Mariano'da ise hiç ışık yok.

      Sil
    2. Nasıl ışık yok ?! Takımın işleyen tek kanada sağ kanat... Ataklar Mariano dan başlıyor, yine bir mac üzerinden yapılan haksız bir sonuç. Soso biraz kendine gelsin yine çalışacak makine..Linnes i görünce duygulanan arkadaş, aynaya bakıp kendi haline duygulan. 1.4 milyon alıyor.. durun yazamıyorum bende duygulandım.

      Sil
    3. 1.4 milyon alıp takıma çok şey verebilecekken, içinde oynama arzusu varken tribüne oturan adama duygulandım be arkadaş. 2.2 milyon alıp "hiçbir şey" yapmayan, fiziken çoktan emekli olmuş adam sahada çünkü. sanırım "adrese teslim ortalar yapan mariano" tezini savunan arkadaşın sen. :)

      Sil
    4. Ne yazık ki sizin gibi kalitesiz ama "çalışkan" topçu seven bir tayfa var. Aynı muhabbet Muslera içinde dönüyor, çok para kazanıyor vs.. bu adamların kalitesi üst düzey maçlarda ortaya çıkar. Hatırlatırım iki sene önceki İBB ye atılan Mariano golünü. Ya da kaç kere kestiği ortalarin sırf rakip oyuncu ters mudahele ettiği için gol olduğunu. Linnes gidip gelir, Mariano Mac kazandırır. Aksini iddia eden odasına Linnes posteri asip, acımaya devam edebilir. Biri takımda diğeri ilk 11 de. Biri vasat diğeri topçu.

      Sil
    5. mariano'nun o golü bir mucizeydi. sağ ayakla atsa bunu demezdim ama sol ayakla 99 kere vursa 1 tanesi gol olurdu. allah yardım etti oldu. ayrıca mariano'yu savunmak için "2 sene" öncesine gitmeye gerek yok. 2 sene önce böyle eleştiri almıyordu zaten. çünkü adı üstünde "2 sene önce". o zaman ben de linnes'in bjk derbisindeki asistini mi örnek vereyim..
      ayrıca konumuz şu an muslera değil mariano. muslera hakkında ne düşündüğüm nereden biliniyor ki "anti muslera" ekibiyle aynı kefeye koyuyorsunuz mariano'yu eleştirenleri.
      mariano uzun zamandır maç falan kazandıramıyor. bir oyuncuyu seviyoruz diye ezbere konuşmaya gerek yok. mariano uzun zamandır kötü. çok rahat çalım yiyor. olmadık pas hataları ile rakibe topu armağan ediyor. ortaları ile rakiplerin böğrünü deşiyor. tempoyu çok düşürüyor çünkü mecali kalmamış. topu öyle bir kaptırıyor ki rakip direkt atağa çıkıyor ve bomboş kalan sağ kanada (geri koşamadığı için) yardıma gelen orta saha oyuncumuz ya da luyindama kart görmek zorunda kalıyor. mariano duran top da armağan ediyor. hatta sık sık gol yediriyor. hatta geçen sene rize deplasmanında yaptığı gibi adeta rakip takımın yıldızı oluyor. hatta şu anda feghouli savunmada mariano'ya fazla yardım etmekten yoruluyor bu yüzden daha kötü görünüyor. mariano formayı hak etmiyor. hak eden adam tribünde oturuyor. 16 yaşında değilim artık poster asmıyorum. sahada olup biteni de kişisel hayranlıkla değerlendirmiyorum. bir oyuncu iyidir ya da kötüdür. formdadır ya da formsuzdur. forma adaletinin olduğu bir takımda formsuz adamlar oturur. "topçu yea" diye oynatılmaz. bu kafa yapısı ile belhanda değil göbekli sneijder oynardı. çünkü hepsinden "topçu".



      Sil
    6. Adsızlar karıştı, toplu bir cevap olsun :) Ben ışık göremiyorum. Pas oyununda ısrar ediliyor ama bu temposuzlukta çok zor. İleride gelişir desem de CL geldi çattı, iş işten geçebilir.

      Mariano konusuna geleyim, sahada yürümeye hali yok, temposuzluğun önde gelen ismi. Kalitesi şu, 2 yıl önce böyle bir gol attı diye de gelmeyin boşuna. Bugünü konuşuyorum ben, 2 yıl öncesinin golü örnek verilecekse her futbolcu için yıllar öncesini konuşalım.

      Linnes konusuna geleyim. Üzülüyorum, kendisini çok seviyorum ama keşke benim de yıllık 1.4 milyon avro aldığım yerde böyle dertlerim olsa. Çok isterdim.

      Sil
    7. tarık çamdal iyi yapmış bu kulübe. yatmış almış paraları. zaten taraftar yatıp para alanlara karşı değilmiş.

      Sil
    8. Çamdal örneği eğer Linnes için ise bu da çok alakasız ve yanlış.

      Sil
  6. falcao harikaydı. çok beğendim. diagne'nin aylardır yapamadığı şeyleri 85 dakikada yaptı. keşke daha güzel bir golle merhaba deseydi.

    erman toroğlu haklı. klası ortada, zeki, çabuk. ama top arkadan 3 saatte geliyor. yakında bu uyku getiren futbol onu da bozacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketli, pas oyununa yatkın, oyun aklı yüksek. Etkisi mutlaka yüksek olacak.

      Sil
  7. ben taraftara çok sallarım. bugün kızmayacağım. yeter artık. bu kadar kötü futbol insanda enerji bırakmaz. evet coşku yoktu ama takım sana gaz vermiyor ki hiç. haa ilk 5 dakika sessiz kalma kararı saçmalıktı ama. sanki tff'nin çok umrunda. ne yazık ki stat "taraftar" değil "selfieci" dolu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kızarım, ne olursa olsun. İlk 5 dakikada anlamsız bir olaya girdiler, sonra toparlayamadılar da.

      Sil
  8. mariano: linnes'e yazık kere yazık.
    luyindama: en azından savaşıyor.
    marcao: dibe vurmuş. çok kötü bu sene.
    nagatomo: savunmada hiç utandırmıyor.
    nzonzi: mükemmel oyuncu. iyi ki gelmiş.
    belhanda: formsuz ama çabalıyor.
    feghouli: daha formsuz ve daha hareketsiz.
    babel: bazen topu oyalamadan ortalamalı. illa dribling.
    falcao: farklı seviye. bu yaşta bile çabuk. ama takım kağnı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli için süreç doğal, adam tatil dahi yapamadı. Hazır olması için zaman gerekecek.

      Sil
  9. Nzonzi büyük kazanc, Linnes'i ariyoruz sanki ve Ömer'in oyuna girmesi oyuna etki etti, ayrica takim Falcao'ya göre cok yavas oynuyor bu takimin oturmasi zaman alacaktir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempoda eksik kaldığımız her maçta Linnes'i aramaya devam ederiz.

      Sil
  10. Orta saha kurgusu problemli. Nzonzi iyi oyuncu, ayağı güzel. Orta ve uzun menzil pasları güçlü. Fakat doğru tandemi bulması gerekiyor. Plan onun tek oynayıp, 2. bölgede pas oyununu oynamak. O yüzden pasta boğuluyoruz. Bu sistem Fegoliyi de oyun dışı bırakıyor. Babel'i kaleden çok uzaklaştırıyor. Belhanda etkisizleşiyor ilk yarıdaki gibi.Acaba Zonziyi çapa yapıp; Seri Belhandayı daha yakın onların önünde deneyerek, üçüncü bölgeden işi Babel- Falcao - Soso yaratıcılığına mı bıraksak.
    Defans hattımız maalesef kötü durumda, formsuz tandem sıkıntılı. NAgatomo ve Mariano temposu CL'yi kaldırmaz, ligde de aksar. Hocanın aşıları olacaktır diye düşünüyorum. Bu akşam seyirciyi de beğenmedim maalesef. Falcao'ya odaklanmak, takımın geri kalanının motivasyonunu düşürüyor. Tamamdır da geldi artık izleyeceğiz doya doya. Artık tam destek ve tam baskı lazımdır takıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-1-4-1 oynarken maalesef Nzonzi ve önünde oynayan 2 orta saha birbirine uzak kalıyor. Haliyle de bağlantı kalmıyor. Ben 4-4-2 gibi oynar ve orta sahayı birbirine olabildiğince yakın tutarım.

      Sil
  11. Bireysel olarak bakmak dogru degil,savunma oyunculari pas hatasi yapiyor diyoruz tamam da pas dedigimiz sey iki kisilik bir hadisedir,pas almaya niyeti olan oyuncu yok ki saha da falcao allahtan diagne gibi sabit bir adam degil olabildigince pas istasyonu oldu ama feg kotuydu mesela,ben jimmy nin bu kadar cabuk silinmesini anlamadim adam iyi dribblingci ve tempolu enerjik bir oyuncu,genis alanlarda etkili olabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketlilik yok işte, çok yavaş kalıyoruz. Özellikle de rakip yarı sahasında. Herkes topu ayağına istiyor, koşu atan yok.

      Sil
  12. Şampiyonlar liginde zaten Belçika ekibinden alınacak puanlara mecburuz ama salı gününe de hazır değiliz. Ben takımı hiç beğenmiyorım, Avrupa'da perişan olmasak bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brugge maçındaki felsefe farklı olacaktır diye düşünmek istiyorum.

      Sil
    2. Umarım hocam, Fatih Terim etkisi gerekli artık, geldi de geçiyor bile...

      Sil
  13. Ben Linnes'i aradim sahada. Ekranda kendisini tribunde oturdugunu gørunce icim yandi. Adama son 1 saat kala transfer yap denilir mi ya. Yuto'yu savunmada iyi buluyorum ama Mariano malesef zayif ve yavas kaliyor. Linnes daha tempolu ve hizli. Onu aradim bu aksam. Ømer Bayram'i begendim. Nzonzi super. Falcao hic Diagne gibi top ayagima gelsin demiyor. Adam mukemmel pozisyon aliyor. Hemen pas gelecek diye herkesten ønce hareket ediyor. Usteki arkadasin dedigi gibi Luyindama savasiyor ama Marcao cok køtu.. oyun kuramiyor su an ve formsuz, Donk oynamali. Ben gol yemememizin en buyuk nedeni Nzonzi olarak gøruyorum. Marcao yedek olmali su ønumuzdeki maclar. Kasimpasa'dan Thiam belki o Marcao'nun hatalarini degerlendiremedi ama Cavani ve Benzema affetmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo ihtiyacı duyduğumuz her maçta Linnes'i aramaya devam ederiz.

      Sil
  14. Mariano için linnesi dışarıda bıraktık. Taktik takımın tempo ve saha yayılışı vs. anlayamadim, motive olmamız basmanız ateşi yakmamiz lazım. Hoca oyuncuları kampa almalı. Taktik önemli değil formanın değerini anlamalı oyuncular Galatasaray tarihi Metin Oktay ruhu anlatılmalı özellikle yabancı oyunculara.

    Allahım allahım neler çektim Allahım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir dokunuş gerekiyor, formasyonda da tıkandığımızı düşünüyorum.

      Sil
  15. Marcao'yu 15 e satarız topu oyuna çok iyi sokuyor. Sadece sakar konsantrasyonu düşük ama olsun solak stoper nadir bulunuyor.
    Futbol tarihinde solak stoper az değerini bilmek lazım.
    Buyuk takimlarin kritik oyuncusu fark yaratan oyuncusu solak stoperleri olmuştu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haliyle zor, toparlanması gerekiyor. Bana "saldı" gibi geliyor.

      Sil
  16. "falcao scored on his debut.." şeklinde bbc international da az önce geçti spor bülteninde.genelde pek bizim ligimizden haber yapmazlarki ingilizlerin en değer verdiği gol atma şeklidir..dilimize kendi çabasıyla pozisyon yokken attı,ekmeğini taştan çıkardı şeklinde çevirebiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vitrinimiz Falcao, bu tarz haberleri daha çok okuyacağız :)

      Sil
  17. stoper mevkiine 28+ yaş oyuncu alınması gerekiyor gelecek sezonlarda kadro mühendisliğinde.

    günü kurtarmaya yönelik bu mühendislikte 2 stoperinde acemi olması çok enteresan



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeli bir isim bence de gerekecek. Mevcut stoperleri yükseltmek adına.

      Sil
  18. Bekler ve stoper keskin bir düşüş yaşıyor sene içinde oraya müdahaleler gerekecek galiba. Sol bekte Ömer Bayram stopere de Donk geçebilir.
    Bugün 1-0'in sebebi Falcao idi. Az pozisyon ve bulunan gol. Klas golcü farkı bu. Takımın geri kalanı iyi değil. Savrukluk var takımda. Uyumsuzluk var. Gereksiz bir pas oyunu sevdası. City değilsen bunu oynaman imkansız. Bazen topu atıp gitmek de gerekebiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler doğal da stoperlerin yaşadığı düşüş beni çok üzüyor. Donk bence de zaman içinde kendisini stoper olarak bulabilir.

      Sil
  19. Bir teknik adam, bir futbolcusunun özellikle stoperinin topla haddinden fazla oynamasını, saçma salak riskli hareketler denemesini nasıl engelleyemez aklım almıyor. Formsuzluk başka bir şey. Bir futbolcu formsuz olduğu için gereksiz hareketler yapmaz. Mental sıkıntısı varsa beceremediği aşikar olan işlerin peşinde koşar, inatla!

    Ayrıca her hava topuna birlikte yükseldi tandemdeki ikili. Hep arkadaşlarıma da soruyorum, bu adamlar hangi dilde anlaşıyor ???? Bence bu sorunun cevabı yok. Muslera'nın da Luyindama'nın yaptığı çılgınlıklar umrunda değil. Sadece maç kurtaracak oyunu bireysel olarak oynamak kaptan olmaya yetmiyor. Takımını arkadan toplaman lazım!
    Leicester'da Çağlar geçen seneyi iletişimdeki dil sorunu sebebiyle kulübüde geçirdi. Bu sene sorunu çözmüş ki ilk tercih oluyor sol stoperde.
    Ben Fatih Hoca ve ekibinin işin taktiksel, rakip analizi, kadro dengesi ve uyumu vb. kısmında başarılı olduğunu asla ve asla düşünmüyorum. Evimizdeki maçlarda taraftarla top oynayalım, deplasmandaki maçlarda rakip kim olursa olsun her mevkide ezilelim. 2 yıldır zerre keyif almıyorum izlediğim futboldan.
    Galatasaray gibi bir takımın deplasmanda top oynayamamasının teknik ekip yetersizliğinden başka bir açıklaması olamaz. Haftaya Malatya atmosferinde mızıkçılık yapan Belhanda da muhtemelen olmayacak. Brugge dönüşü Fenerbahçe maçı öncesi rezil bi haldeyiz.REZİL !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri tamam da eleştirinin dozu yine aşmış sanırım. Luyindama'nın o riski almasını istediğini düşünebilirim, topla çıkabilmesini istiyor, Luyindama da bunu geçen sezon yapıyordu. Bu sezon ki tablo bence formsuzlukla alakalı. Futbol olarak ise haklısın, ben de keyif almıyorum. Mızıkçılık yapan Belhanda nedir onu da anlamadım, çok anlamsız bir yorum olmuş. Şu takımda mücadeleden kaçmayacak 1 numaralı isim.

      Sil
    2. Şirkette 12-13 kişilik bi Galatasaray grubumuz var, Belhanda'yı savunan 2 kişiden biriyim. Ama Belhanda'nın Malatya maçları geçmişine bakarsan ne demek istediğimi anlarsın abi. Belhanda hakkındaki genel anlamdaki olumlu görüşüne ben de katıldığım için, yine oynamazsa işimiz zor demek istemiştim.
      Luyindama'ya gelince, geçen sezon da topla çıkışları gereksiz ve riskliydi, bu sezon da öyle. Geçen sezon da bunu beceremiyordu yani. Ama inatla deniyor, inatla topu kaybediyor.
      Oyunun taktiksel yönünü ele aldığında, rakip hocası olsan top Luyindama'da iken baskının dozunu artırın diye talimat verir misin, vermez misin? Kesinlikle verirsin.
      Futbolcu pozisyonunu kaybeder, marke ettiği oyuncuyu konsantrasyon eksikliği sebebiyle kaçırır, fiziksel olarak düşüş yaşar buna formsuzluk denir. Ama rakip takım futbolcunun eksik yönlerini çalışıp bunun üzerine üzerine gidince buna rakip analizi denir.
      Eleştirinin dozu konusuna gelince. Bir hata yalnızca 1 kez yapılınca hata olur. Biz aynı hatayı 2 senedir yapıyoruz. Burda dozdan bahsedemeyiz kusura bakma. Geçen sezon 69 puanla şampiyon olduk biz hatalar yapa yapa, rakiplerimiz kötü olduğu için. Bu sene o hatalar yapılırsa, daha yüksek sesle konuşulur. Kaldı ki Luyindama top kaybettiğinde tribünden yükselen uğultular senin de kulağına gelmiştir.

      Sil
    3. Belhanda'nın Galatasaray geçmişine bakıyorum ve ne izlediğimin de farkındayım :)

      Sil
    4. Bu arada bir düzeltme yapayım. Çağlar Birincinin geçen sene oynamamasının nedeni önünde Maguire gibi iyi bir stoper olması. Bu sene Maguire ın Manchester United a gitmesi ile forma Çağlar Birinciye geçti.

      Sil
    5. Benim Çağlar ile ilgili paylaştığım bilgi bizzat o dönemki hocası Claude Puel tarafından yapılmış bi basın toplantısından.
      Tabii ki Maguire çok önemli bi etken ama mesela Evans - Maguire ikilisinin arkasında bekleyen 35'lik Wes Morgan geçen sezon 22 Premiere lig maçına çıkarken Çağlar 6 maçta şans buldu.
      Zaten dil sorunu her zaman yüksek sesle konuşuluyor avrupa futbolunda yeni bir şey değil, sadece biz umursamıyoruz ligimizde bu tarz şeyleri :)

      Sil
    6. Çağlar Söyüncü o dil sorununu Almanya'daki ilk sezonunda da yaşamıştı.

      Sil
  20. Abi sence mevcut kadro 4-4-2 sisteminde iyi futbol oynar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar, özellikle forvet hattı bunun için böylesine kuruldu diye düşünüyorum.

      Sil
  21. Belkide son bir kaç sezonun ne yazıkki en kötü ;en anlamsız futbolunu oynadık başından sonuna kadar (ilk yaridada bir 7/8) dakika harıç).hiç bir bilinen şablona uymayan nerdeyse tamamen doğaçlama bir oyun. Mesela muslera 'nın özellikle ikinci yarı 6/7 kez topu sürekli babel'e doğru şişirmesini nasıl açıklayabiliriz bir oyun formatında..muslera nin oyunu yavaşlatma çabaları artık sıkıcı olmaya başlamadımı sizcede.belki maçın altı yedi dakikası böyle anlamsız şekilde eridi gitti.Evet muslera canımız cigerimiz diyoruz haklı olarak belki uzun bir uçak yolculuğu yapti diyede hoş görebiliriz lakin bunlari da nasıl görmezden geleceğiz..Evet özellikle tüm defans oyuncuları ve belhanda ' feguli sezona lige henüz başlayamadılar' bir yandan bu haftadan itibaren büyük anlamlı maçlar başlıyor peki biz vitesi ne zaman artırracagız hiç birimiz pek bilmiyoruz.. klübemiz bu sene oyuncu ýönünden çok zenginlesirken klübe teknik adam kadromuz geriledi.3 teknik adamda öyle böyle trübunde olurmu büyük bir takımda..bunu tamamen dış güçlerin oyunu olarak görürsek yanılırız o zaman öfke kontrolü ne olacak.birde dün akşam korner atarken falcao çikarmı levent hocam adam zaten bu anların topçusu.. velhasıl çok kısa zamanda tekrar baskın oyun anlayışı' saha içi dayanışması ve çoskusunu tekrar kazanmamız ümidiyle. iyilikle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriden kısa paslarla çıkamayınca topu Babel'e doğru atıyorsun, bu doğal. Olmasa keşke ama o tabloda doğal.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir