1 Eylül 2019 Pazar

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi vitrini


Galatasaray'ın forvet kalitesi düşük ve bir türlü çare bulunamayan yerlerden biri. Gomis'den bu yana "net golcü" diye adlandıracağımız kimse olmadı. Onun da alternatifi yoktu ve arkası boş kaldı. Neyse ki istikrarlı bir sezon sonrası gol rekoruyla bitirmişti. Ertesi sezonda yapılanları ise uzun uzun konuştuk. Hatırlamak istemediğimiz bir hikaye.

Eren Derdiyok / Sinan Gümüş ikilisiyle başladığımız sezonu, Diagne / Mitroglou ile bitirmiştik. Mitroglou maalesef fizik olarak hiç burada olmadı. Diagne ise kötü bir sezon geçirmese de kötü anılan bir isim. Ödenen büyük bonservis sonrası bambaşka meziyetler beklendi. Takım oyununa katkısı büyük olsa da "satıyoruz" diye girilen yaz döneminde kendisini iyice yok ettik.

Bu saatten sonra Diagne'den katkı alınamayacağını da görüyoruz. Kafa olarak burada değil çünkü, aramızdan ayrıldı. Kalması halinde kazanılmalıdır desem de o iş öyle olmayacak. Şu an Babel ve Adem Büyük gibi isimleri daha iyi alternatif olarak görüyorum. Kayserispor maçının 2. yarısında gördüğümüz gibi.

Galatasaray'ın sorunlarından biri elbette forvetine top indirememek. Rakip ceza sahasında forvetimizi topla buluşturmakta zorlanıyoruz. Oyun yapısı gereği de mevcut forvetin çok hareketli olması lazım. Bu hareketliliği ön alanda mücadele olarak algılamayın, top bizdeyken alacağı aksiyondan bahsediyorum. Falcao'nun oyun aklı üst düzeyde. Nerede ne yapacağını en iyi bilen isimlerden.

Mutlaka Falcao'ya uygun bir hücum formatına geçeceğiz. Hatta yeri geldiğinde 4-4-2'yi de görürüz ve Babel'i onun yanında kullanabiliriz. Babel hareketlilik işini yapar, Falcao da bitirici rolüyle sahne alır. Falcao'yu özellik olarak anlatmaya gerek yok. Müthiş bir bitirici, ceza sahası içinde topla buluşması yetecek. Yeter ki o top ona gelsin.

Beklerin hücum katkısı değil, hücumda bitiriciliği önemli olacak. Orta kalitemiz düşük, acilen yükselmeli. Kanatlardan katkı alırız, pas oyununda eğer hızlanabilirsek merkezden de ciddi hücum katkısı gelir. Falcao çok dolaşır, gezer, hücumun işleyişine de katkısı olur ve rakip ceza sahasında topla buluştuğunda da affetmeyecektir. Tutması, durdurulması güç bir isim.

Hala fit. Son haftalarda sakatlığından bahsedilse de Galatasaray'ı bekliyordu ve risk almadı. Hedefi olduğunu da düşünüyorum, kazanmaya gelecek. Haliyle de katkısı üst düzeyde olacak. Böyle bir ismin de 2-3 sezon sonra dahi çok düşeceğine inanmıyorum. Şu an vitrini oluşturduk. Şampiyonlar Ligi'nde gerçek anlamda Falcao katkısını görmek için sabırsızlanıyoruz.

Milli Takım arası tam zamanında geldi. Yeni oyun kurgusu noktasında iyileştirmeler göreceğiz. Falcao sonrası oluşacak stratejiyi de merak ediyorum. 4-4-2 çok dilleniyor, bence de mümkün. 4-3-3'ün devamı halinde de Falcao'ya uygun bir hücum kurgusu oluşur. Topla onu buluşturmak gerekiyor, rakip ceza sahasında mümkün olduğunca çoğalmalı ve topu oraya isabetli taşımalıyız.

6 yorum:

  1. Orta saha yapımızi çift forvetli düzene uydurursak olabilir çift forvet. Özellikle Babel'le birlikte çok başarılı olabilirler

    YanıtlaSil
  2. diagne 15milyon satın alma opsiyonuyla 1yıllıgına bedelsiz anderlechte kiralandı.şuanda belcikada ilk haber,falcaoyla birlikte +2 yabancı opsiyonumuz var şuanda.falcao dan sonra:manuel fernandes(bonservisi elinde),simon kjaer(bu sene süre almadı,gelmeye hazır) ve cenk tosunun isimleri geçiyor.umarım 3üde alınır.şu anki takımın gücünü ikiye katlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Club Brugge'ye gitti ama şartlar benzer tabii.

      Sil
  3. Diyoruz ki hoca pas oyunu oynatmaya çalışıyor da elde ki malzeme belli. Sisteme göre oyuncun yok oyuncuya göre de sistem yaratmiyorsun. Her iki bek sorunlu. Önceki Sene Rodriguez geçen sene onyekuru ile hızlı ve içe kateden açık oyuncunlarınla bir şekilde açık alanları degerlendirdin bu sene öyle oyuncun da yok. İki maçta puan kaybetmissin Son maç ite kaka puan almissin. Diagne kötü diyorsun adama doğru düzgün top gitmiyor falcao geldiğinde de aynısı olunca ne yapacaksın. Sapkadan tavşan her zaman çıkmıyor. Lig başladı hâlâ eksik oyunculardan bahsediyoruz. Eksikler bu senenin eksikleri değil ki. Transfer dönemi yönetimi berbat gidiyor. Gençler le ilgili hiçbir adım atılmış değil. Puan kaybedilen maçlarda selçuk oyuna giriyor hâlâ birşey yapar belki diye. Hoca taktiksel anlamda gerekeni yapmıyor bence. Sonuç olarak bu sezon zor olacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi Lemina da pas oyununa uygun ama tempoyu da sağlayacak isim olacak. Bence eksik parçaydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir