3 Eylül 2019 Salı

Galatasaray'ın şu ana kadar geçirdiği en iyi transfer dönemlerinden biri


Transferin son güne kalmamasını ben de istiyorum. Bu işler keşke bir an önce bitse ve son dakikada "acaba" sorusunu sormasak. Bir yandan da son gün transferlerinin hastasıyım. Bu işin heyecanı da bambaşka. Son yılların en iyi transfer dönemini geride bırakıyoruz. Son gün heyecanı da bambaşkaydı. Şu adrenalini başka yerde bulamayabilirsiniz.

Bu transfer dönemini de "ffp" kıskacı altında gerçekleştirdik. Falcao, Lemina, Seri, Nzonzi, Babel, Andone, Emre Mor ve diğerleri. Verilen çılgın bir bonservis yok, geneli kiralık ve bonservisi olmayan isimler. Sattığın kadar al da bizi böylesine zorlarken son ana kadar beklemek doğal. Haziran ayında Lemina ve Andone gibi isimleri kiralamak zor. Bu kalite için son günü beklemek zorundasın.

Geçen sezonun net şekilde üzerindeyiz. Kalite ve alternatif arttı. Bazı konularda "eksik" deriz de şu şartlarda mevcut hamleler hemen hemen her şeyi unutturur. Fatih Hoca da istediğini hemen hemen aldı. Mustafa Cengiz, Abdürrahim Albayrak, Şükrü Hanedar, Emre Utkucan. Herkese teşekkür etmek gerekiyor. Eleştiri yapılırken, hak verilmesi gereken anda da o "hak" verilmeli.

Kimine göre "Galatasaray'ın şu ana kadar geçirdiği en iyi transfer dönemi" dahi olabilir. Tüm isimlere ve kalitelerine bakıyorum. Çok iyi transfer dönemlerimiz olsa da bu dönemi ayrı yere koyarım. Hiç kolay işler değil. Sattığın kadar al sarmalında yapıyorsun bunu, ortaya koyduğun akıl çok büyük. Bir yandan da seni yemek isteyen cephe var. Hepsinin arasından sıyrılıp bunu başarıyorsun.

Ffp'yi kullanmayı da iyi biliyoruz. Tüm Avrupa yapıyor, elbette biz de yapacağız. Bonservisten, yüksek bedellerden kaçmanın yolunu bulduk. Bonservisleri imza ücreti adı altında göstermeler ya da bonuslara yaymalar gibi. Ffp konusunun arkasında da çok büyük bir akıl var. Yakın yıllarda ne türde skandallara imza attığımızı unutmadık.

FM'de dahi Falcao, Lemina, Seri ve Nzonzi gibi isimleri bir arada transfer etmek kolay değil. Futbolcuları iknada elbette Şampiyonlar Ligi'nin de etkisi oldu ama vizyonun altını çizmek gerekiyor. Fatih Hoca da bu değişimin altını çizmişti. Ne yalan söyleyeyim, böylesini asla tahmin etmiyordum. Bu değişim Ocak ayında da devam edecektir.

14 yorum:

  1. İnsan düşünmeden edemiyor ''acaba mevcut yönetim FFP yokken gelse ne olurdu'' diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp iyidir aslında, seni dizginler, ipin ucunu kaçırmazsın.

      Sil
  2. FFP'nin olması iyidir. 2 sene daha sıkılacağız ama bu sayede Dursun Özbek döneminde yapılan 40 milyon euroluk bonservis çılgınlığını yapmayacağız. Galatasaray 2 sene daha ligde şampiyonluk ve ŞL'de maçlar oynadıkça finansal kuvvetini daha iyi seviyelere çıkartacaktır. 2-3 sene sonra biz de bir oyuncuya 20-30 milyon € verebilecek seviyelere gelebiliriz. Ama transferdeki bu beceriyi genç oyuncu yetiştirme veya para edecek yerli/yabancıları ucuzken bulup ondan para kazanma ile desteklememiz şart. Yoksa bu ekonomi ve çark dönmez. Sürekli şampiyon olmanız çok zor.
    hele ki böyle bir şer cephesine karşı tek tabanca ayakta kalmak daha da zor. hakem camiası, TFF, medya, yayıncı kuruluş, fener dışında kalan küçük anadolu takımları bile bize cephe aldılar. Saçma sapan bir durum oldu.
    Ama bu ligi bayern veya juve'ye çevirip bjk ve fener gibi çapsız takımları susturup bizim pilot takımımız yapmamız lazım. Ali koç gibi her türlü bel altı illegal işlere girmekten çekinmeyen şımarık ve zengin olmaktan başka bir vasfı olmayan kişilerin cesaretlerini ve şevkini kırıp bu işin para ile güç olmayacağını beyinlerine kazımamız lazım.
    bu da vura vura her sene şampiyon olmaktan geçer. şimarık zengin iş adamlarının elini eteğini bu işten çekmelerini sağlamanın başka yolu yok. O zaman adam gibi rakiplerimiz olursa belki bize dışarıdaki rekabette destek olurlar. Ligde sadece 1.'lik değil 2 ve 3 de kıymetli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Disiplin sağlar, ayağını yorganına göre uzatırsın, akılcı işler yapmak zorunda kalırsın.

      Sil
  3. https://gss.gs/WZC.png
    bu..sokakta görsen hint fakiri veya suriye göçmeni zannedeceğin çocuğu da biz alsaydık fena olmazdı,adama tek başına bizim bütün transferlere harcadığımız kadar para harcadılar,rakip gözünü çok kararttı bu sene.kesinlikle şampiyonluğu son haftalara bırakıp riske sokmadan seri galibiyetler almalıyız.profesyönel kötülük başka maçlarda hep sarı gösterilen her pozisyonda kırmızı göstererek önümüzü kesmeye çalışacak.taktikleri bu,oyuncular uyarılmalı.idmandan önce veya sonra trabzonun son dakikalarda karşı karşıya kaçırdığı pozisyon oyunculara izletilmeli fatih hoca tarafından,arkadaşlar böyle durumlarda boştaki adama pas vericeksiniz,sadece falcao hariç,vurabilir diye..40milyon avro değerindeki şampiyonluğu böyle ufak ayrıntılar belirleyecek çünkü.busene de mutlu sona ulaşırsak profesyönel kötülük ittifakı da çökecek ellerinde tek yabancı kısıtlaması kozu kalacak bize karşı kullanabilecekleri,onu da seneye düşünürüz,yurtdışında çok milli oyuncumuz var,kiralarız.emreyi de alırız.çok önemli değil bişekilde hallederiz.avrupada kesinlikle enazından eufadan devam etmeliyiz bukadronun hakkını vererek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao daha ucuz Luis Gustavo'dan, söz bu kadar :)

      Sil
  4. 22 eylül e kadar portekiz ligi açık. linnes i değil mariano'yu göndermeliyiz.. ana dili portekizce rahat eder. umarım bu konu gündeme gelir.

    YanıtlaSil
  5. Transferin döneminin son günüyle birlikte, orta saha ve forvet bölgesinde oynatabileceğimiz oldukça geniş ve farklı dizilimleri denemeye müsait bir kadroya sahip olduk. Milli maç arasından sonrası için taktiksel bir değişimin işaretçisi olabilir mi bu sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-1-2 diyorum ısrarla. O konuda daha detaylı yazacağım.

      Sil
  6. FFP gozetimi altında yapılabilecek en iyi tranaferleri yaptık. Alım kısmında başarılıydık satış kısmı ise son günlerdeki birkaç uyanıklık hariç kötüydü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi satışlar göremedik, genelde ffp oyunları geldi. Orası doğru.

      Sil
  7. Ffp varken böyle akılcı hamleleri yapabilmek, üstelik bunu çok düşük bi paraya yapabilmek muazzam bir iş.Mustafa Cengiz yönetimi önceki transfer dönemlerinde genelde sınıfta kalmıştı ama bu transfer döneminde ellerinden gelenin en iyisini yaptılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tebrik ediyorum. Son ana kadar çok akılcı hamleler yapıldı. Sabır burada iş görüyor işte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir