7 Eylül 2019 Cumartesi

Hamza Hamzaoğlu'nun 2. adamlığı konusuna ihtimal vermesem de keşke diyorum


Dün, Hamza Hamzaoğlu konusunda "yardımcı teknik adamlığa" mı geliyor gibi bir iddia dolaştı. Haberin kaynağını bilmiyorum, sosyal medya bir anda çalkalandı. Muhabirler de haliyle böyle bir iddia var mı diye araştırma durumunda kaldılar. Haberi görünce de yazdım, ihtimal vermiyordum. Fatih Hoca şu an böyle bir adım atmaz, kendi teknik ekibinden ödün vermez. Bence vermesi gerekse de bunu yapmayacaktır.

Hamza Hamzaoğlu konusunda çok yazdık çizdik. Sevdiğim bir insan, teknik direktörlüğüne de inanırım. Galatasaray'ın 3 kupasında da direkt olarak imza sahibidir. Ama sonraki yılların enkazında da onun vizyonunun büyük etkisi oldu. Tarihin en avantajlı transfer dönemlerinden birini yaşamamız ve değişmemiz gerekiyordu. O ise kendini kısıtladı, dar kadrodan bir şeyler çıkarmaya çalıştı. Takımda kalsa en fazla 3. olacaktık, kalmadı 6. olduk.

Galatasaray sonrası kariyerini de çok kötü yönetti. Her imza attığı takım sonrasında yazdım bunu. Şampiyon bir teknik direktörsün, en iyi teklifi beklemen gerekiyor. Hamza Hamzaoğlu ise boşta kalmamak adına sürekli bir takıma imza attı. Bazen oldu, aynı sezon içinde 2 takım ortalaması dahi yakaladı. Kaba bir tabir ama "asansör teknik adamlar" var, ona döndü. Bugün de ligin gidişatına göre düşmemek adına mücadele verecek takımların düşüneceği teknik adamlardan.

Potansiyeline ve teknik direktörlük yeteneğine inanıyordum. Bir hücum anlayışı vardı, o anlayış içinde oyunu da keyif veriyordu. Çok risk alıyordu ama 4-2-3-1 felsefesinden ödün vermeden bir çizgi tutturmuştu. İşin idarecilik ve transfer konusunda ise sınıfta kaldı. Eline verilecek hazır kadroyu iyi yönetir. Al bu kadroyu kur dersen de sınıfta bırakır. Kendi kurduğu kadro bir noktaya kadar gelse de o gittikten sonra enkazı izlersiniz.

Galatasaray'a dönelim. Fatih Hoca'nın ekinin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Son 2 yılda hocanın birçok kez ceza aldığını gördük ve görmeye devam edeceğiz. Bunun nedenlerini konuştuk. Hocanın olmadığı her noktada da teknik ekip beklenileni veremedi. Levent Şahin'den çok umutluydum mesela, geldiği gün "hoca sonrası olabilir mi" dahi diye düşünüyordum. Teoride iyi ama pratikte sınıfta kaldı. Hocanın bugün yokluğunda da korkuyorum, bütün maçlar puan kaybına açık gibi geliyor.

Güvenilir bir 2. adam gerektiği düşünüyorum. Milli Takım döneminde Fatih Terim'in yardımcısı Hamza Hamzaoğlu'ydu ve iyi iş çıkardılar. Sonrasında Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'a geldi ve hikaye başladı. Hamza Hamzaoğlu'nun teknik direktörlüğüne hala inanırım, iplerin Fatih Hoca'da olduğu ortamda da kendisine güvenirim. Başardı çünkü, o tecrübe var. Şu an Galatasaray'ın böyle bir şeye ihtiyacı var.

İşin bir boyutu daha var. Bana böyle bir teklif gelse kabul etmem ama Hamza Hamzaoğlu'na bu teklif gelse kabul eder. 1. adam olduktan sonra 2. adamlığı Dünya'nın en iyi takımında bile kabul etmem. Farklı bir yola girdim çünkü, 2. adamlık bana geri adım atmak gibi geliyor. Hamzaoğlu ise kabul eder, belki de böyle bir teklifi yeniden ayağa kalkması olarak nitelendirir. Böyle bir teklifle kendisine gidilmesini ve 2. adam olmasını isterim.

14 yorum:

  1. Ben duyunca çok mantıklı buldum bu kararı. Böyle bir kadro ile iyi işler yapabilir Hamza hoca. Keşke olsa.

    YanıtlaSil
  2. Böyle bir girişim var mı bilmiyorum. Bence de güzel olur ama Ümit Davala ve Hasan Şaş için yetersizsiniz demek olur bu hamle. Hocanın bunu yapacağını zannetmem. Keşke duygusallığı bir yana bıraksa da buna benzer radikal bir karar alsa. Ümit Davala bi ihtimal ama manipüle edilir tavrıyla Hasan Şaş büyük takımı hocası olamaz zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetersizler ama, gerçek bu. Hoca bence de yapmayacak, o ayrı.

      Sil
  3. gss.gs/08M.jpg
    GS Store dan acilen hocamızın futbolculuğu zamanında giydigi formaların birebirini bekliyoruz reyonlarda,arkasında numarası ve fatih ismiyle..hala bunun gerçekleştirilmeyip stadımızdaki mağazada ilkinin törenle kendisine takdim edilmemesine inanamıyorum.vakit hocamıza küçük jestler vaktidir..geçmiş doğum günü tekrar kutlu olsun hocamızın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O işe bakarlar sanırım, çok anlamadığım konular.

      Sil
  4. Kimin fikriyse çok iyi. Keşke olsa. Sizin deyiminizle, güvenilir ber teknek adama ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
  5. Fatih hoca artik biraz gøzlerini acmali. Teknik ekip'ten kimse modern futbolu anlamiyan, ingilizce bilmeyen bir teknik ekibimiz var. 2019 Galatasaray'da bunu dogru bulmuyorum. Tercumanimiz kulube'de her mac. Avrupa'da ben hic tercuman diye ise alinan birinin teknik ekiple sahada oldugunu gørmedim. Cunku teknik ekibin ingilizcesi olur. Burasi Hatayspor degil. Nerdeyse her sene Sampiyonlar ligi oynayan Galatasaray. Ben sahsen Albert Riera, Johan Elmander ve Lorik Cana gibi kurslara giden ,ve daha modern dønemde futbol oynamis hemde futboldan gelme eski oyuncularimizdan olan 2 yabanci , bir de 1-2 yerli , yakin dønemde oynamis ve 2-3 dil konusabilen eski oyuncumuz olan, mesela Hakan Balta. Ki sahsen Fatih hoca'yla problemi olmasaydi Yildiray Basturk'u de dogru profil olarak bulurdum. Onun da Hamit Altintop gibi vizyonu ve dusunceleri cok daha modern ve dogru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kondisyoner konusunda bu değişimi sağlasa da teknik heyette ısrarcı. Bu da yetmiyor.

      Sil
  6. terim başkan olursa gönlümdeki hoca. 3 kupayı 8-9 kupa yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadarını bilmem de şu ana kadar en güven veren td'ydi.

      Sil
  7. terim sonrası plan şu olabilir.

    malum terimin öne çıkan özelliği liderlik vasfıdır.zidane da benzer şekilde.bazı kulüpler bunu tercih ediyorlar.olabilir.

    terim sonrası taktik teknik vasıfları öne çıkan hocalar tercih edilebilir.liderlik+taktik vasıfları ikisi birden öne çıkan teknik adam bulmak oldukça zor bu devirde.

    özetle terim sonrası için hatayspor teknik direktörü ilhan palut düşünülebilir.

    terim sonrası ne zamana denk düşer dersen bu hiç belli olmaz.bu sezon sonuda olabilir 2 yıl sonrada olabilir.

    yabancı sınırının gelmesi + maddi açıdan küçülme taktik hocaları her zaman öne çıkarır.

    60 milyon avro maaş bütçeleri ile bu düzenin devam edeceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocayı taktik vasfı yok diye düşünmek ne demek bilemedim :) Aşmamız gereken bu aslında, biz dışarıyla mücadele ediyoruz ısrarla. İçeride asıl mesele. Maaş bütçen de 60 değil, 45.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir