15 Eylül 2019 Pazar

İşin kötüsü de Belhanda sakatlandı diye sevinen Galatasaraylılar tanımam


Belhanda'nın çenesinin 2 yerden kırıldığı pozisyonda Veysel Sarı'nın diziyle müdahalesini gördünüz. Direkt olarak kırmızı kart olacak pozisyonda faulü Belhanda'ya verdiler. Belhanda, dün ameliyat oldu ve resmi bir açıklama olmasa da uzun süre takımla çalışamayacak gibi. Yalnız işin bir kötü tarafı daha var, Belhanda sakatlandı diye mutlu olan Galatasaraylılar tanıyorum.

Belhanda'yı konuşmaktan ve anlatmaya çalışmaktan ben de sıkıldım. Kasımpaşa maçında dahi Belhanda'yı takımın en kötüsü ilan edenler var. Oysa o kötü futbol içinde bir şeyler yapmaya çalışan birkaç futbolcu arasına yazarım. Feghouli de piyasada yok ve orada sorumluluk alan, arayan, mücadele eden tek isim. 

Elbette hata yapacak, çünkü haddinden fazla işin içinde. Orta saha hamleleriyle Belhanda'yı biraz daha hücuma atacağız desek de beklenen etkileri henüz alamadık. O da diğerleri gibi sorumluluktan kaçmıyor ve çabalıyor. Yine oluşan pozisyonların içinde Belhanda'nın bir şekilde dokunuşu vardı. Belhanda olmadığında da takımın durumu belli, haftalarca yaşadık bunu.

Bunu da geçtik. Belhanda'ya "sorumluluktan, mücadeleden kaçıyor" diyenler oldu. Belhanda'nın tüm Galatasaray kariyerine hakimiz, bir kez kaçtığına denk olmadım. Hadi futbolunu beğen beğenme, eleştir ama bunu inkar etme. Dün dahi kırık çeneyle oyuna girdi ve bir şeyler yapmaya çalıştı. Sakatlık, yorgunluk gibi konulardan ötürü kaçtığına asla şahit olmadım. Oysa onun için "bilerek sakatlık numarası yapıyor" diyen dahi oluyor.

Belhanda, hala bu algıyla uğraşıyor yani. Bir kesim var ve kendisinden nefret ediyor. Her fırsatta da ortaya çıkarak abuk subuk yorumlar yapıyorlar. Belhanda'nın sakatlanmasından ötürü mutlu olan kesim de bu işin zirve noktası. Zaten bin bir türlü algıyla uğraşıyoruz. Bu da yetmiyor, kendi içimizde de savaş vermek durumundayız.

Belhanda'dan memnunum ve hakkım helaldir. Saha içi / dışı fark etmiyor, bu adam Galatasaray'ı yaşıyor. Takımın da en iyilerinden biri, kendisini kaybetmek istemiyorum. Umarım bu sakatlığı düşündüğümüz kadar ciddi değildir ve mümkün olan en erken zamanda geri döner. Döneceğinden de emin olabilirsiniz, kendisini sahaya atmak için sorumluluktan kaçmayacak.

9 yorum:

  1. Bu tip kiriklarin tedavisi 6 ila 8 haftadir 1.5 ay sonra maske ile döner tahminen ama Veyselin pozisyonda carpmamak icin yavaslayacagi yerde hizlanarak diz atmasini gözden kacirmamaliyiz zira o harekler cezasiz kaldikca daha cok sakat verilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Kickbox'da dahi o tarz bir diz atma faul sayılır.

      Sil
  2. Abi biraz konu disi olacak ama yine bir yaz transfer dønemini geride biraktik. Galatasaray'in her transferine degindik Istersen bir de ligdeki rakiplerimizin transferleri hakkindaki dusuncelerini paylasan bir yazi olmazmiydi mesela? Yanilimiyorsam eskiden bir kac kere bøyle yazilarin olmustu. Quaresma -Kasimpasa dusuk yillik ucretle anlasmasi Qatar ve ABD yerine.Sturridge transferi cok ønemli. Max Kruse guzel bir transfer. Guilherme,Sapunaru ve Adebayor gibilerin ligimizde kalmasi guzel. Ntep, Abdennour, Djiboloji ve Lodigyn gibi bilinen isimlerin anadoluya gelmesi. Anadolu'nun 10 yil øncesine gøre artik daha kolay yildiz oyuncu getirebiliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakiplerle alakalı ne zaman yazsam o takımın taraftarı atlıyor, sana ne oluyor diyor. Ben de Anadolu harici büyüklere pek girmek istemiyorum.

      Sil
    2. Demeki onlarda seni takip ediyor abi :) sana ne oluyor diyorlar ama Galatasaray blogu okuyorlar :D

      Sil
    3. Atlayan rakip taraftarlara "peki size ne oluyor? beğenmiyorsanız okumayın kardeşim!" deriz Burak, sen rahat ol. Bence de yaz. ;)

      Sil
    4. Denk geldikçe yazmaya çalışayım o zaman :) Teşekkür ettim düşünceleriniz için.

      Sil
  3. Her ne kadar transferler yapılmış olsa da oyunumuzun merkezinde Belhanda var ve onun aldığı sorumluluk her şeyi belirleyecek gibi görünüyor şu aşamada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Şimdi o rolü kim alacak, nasıl bir kurgu oluşacak. Bakacağız..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir