10 Eylül 2019 Salı

Kasımpaşa maçında orta saha değil de bu sefer sol bekte bekliyorum


Sezon bitip, gönderilecekler listesi yaptığımızda ilk sıralarda Ömer Bayram'ın ismini görebilirdik. Düşük maaşı ve Emre Taşdemir hamlesiyle de birlikte boşa çıkacağını düşünüyordum. Yaz döneminde de birçok takım için adı geçti aslında, hatta gitti bile dendi. Ömer Bayram ise ayrılmamayı tercih etti ve savaştı. Şu aşamada da kazandı gibi görünüyor.

Hazırlık kampı döneminde de yazmıştım. Ömer Bayram o kampın kazananlarından. Üstelik sol bekte de değil, kendisini orta saha olarak da düşünebiliyoruz. Bordeaux maçının yıldızı olmuştu. Ligde de ilk etapta düşünülür diyordum ama Kayserispor maçını beklemek durumunda kaldık. O da formanın hakkını verdi ve alternatiflerden biri de benim dedi.

Orta sahada büyük bir bolluk oluştu, şu aşamada o pozisyonda çok fazla izlemeyiz gibi. Lemina ve Taylan Antalyalı gibi hamleler geldi, artık forma onların olur. Sol bekte ise Emre Taşdemir'in önüne geçtiğini, hatta zaman zaman Nagatomo'dan dahi formayı alabileceğini düşünüyorum. Nagatomo'nun durumu hiç iyi değil ve bazı maçlarda ilk 11'de yerli bulundurmanın da önemi artacak.

Yine Kayserispor maçından örnek vereyim. Orta sahadaki performansını da beğeniyordum. Maçın gidişatına göre sol beke de geçti ve o kanadı hareketlendiren isim olmuştu. Maalesef Nagatomo'nun hücumda tıkandığı anlar oluyor, özellikle gol aranan dakikalarda. Ömer Bayram'ın devamlılığını ve savunma tarafını eleştiririm ama tempolu bir futbolcudur. Sol ayağını da iyi kullanır.

Kasımpaşa maçında da Ömer Bayram'ı sol bek izlemek sürpriz olmayacaktır. Bu sayede kulübe için +1 yabancı daha yazabileceğiz. Bu tarz iç saha maçlarında da formayı sık sık giyer. Sol bekte bir kalite eksiğimizin olduğu doğru, transfer gerekiyor. O olana kadar da Nagatomo / Ömer Bayram rotasyonu üzerinden idare edilecek.

Hatta Ömer Bayram'a o kadar güveniliyor ki Şampiyonlar Ligi listesine de yazıldı. Şu yükselişi de çoğu futbolcu için örnek olmalı. Gitti gözüyle baktığımız bir isim olsa da kendisine verilen şansı müthiş kullandı. Bu şans da kamp döneminde birçok futbolcuya verildi. Yarın 4-4-2 oynarsınız, sol kanat için de alternatif olur. Babel / Donk ekibinin güzel yüzlerinden biri.

6 yorum:

  1. türkiye kupasında cezalı olanlar süper ligde oynayabiliyorken,düşünün fa cupta aldığı cezadan ligimizde oyuncusunu oynatamıycak bir takımız biz.hocamıza 4maç ceza veren pfdk,3 üyesini ingiltereye göndermiş sırf bu iş için,kulübümüzün kiraladığı oyuncuların geçmişinde bir hata,bir ceza ufakta olsa bir arıza varmı diye araştırılması&tespit edilmesi için,tek buldukları bu,hemen tff iletişime geçmiş ingiltere federasyonuyla,yazışmalar fakslar,saat 16:59 mesai bitimine yetiştirildi andonenin cezası,bakın bu iş yarına kalsaydı kasımpaşa maçında oynayabilcekti,geçen sene amatör olan profesyönel kötülük 1level daha atlayıp organize intikam boyutuna ulaştığının resmidir bu,aynı dakikada abdürrahim beyin 6222cezası da açıklandı,bu da bir mesaj,ne dedi eski başkanımız duygun yarsuvat ki kendisi 60yıllık hukukçudur,organize şeyler var dedi,ki dediyse kesin vardır..bu yüzden bu sene ömer bayram da katkı vermek zorunda,emre taşdemiri de moru da taylanı da..puan katkısı bu tabiki,sadece oynayarak katkı olmaz,adem büyük gibi puan getircek net katkılar bekliyoruz bu sezon bütün yerli&yabancı oyuncularımızdan.bu sene herkes beraber biz tek,ona göre..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Yine de Andone durumu bir süredir konuşuluyordu, medyaya düşmemişti sadece.

      Sil
  2. Hoca maclarda sıklıkla her fırsatta çift forvete döner bundan sonra artık

    YanıtlaSil
  3. Bu adam çalışkanlık noktasında hiçbir zaman sıkıntı yaşamadı. eksiği teknik yönü ve oyun bilgisiydi yaz doneminde bu tarafıni da telafi etmiş biraz da olsa. Şu an sol bek Ömer Bayram'in hakkı bence de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu çok kıymetli, bence sol ayağını da iyi kullanıyor. Ama teknik ve savunma yeterliliği hep soru işareti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir