10 Eylül 2019 Salı

Kayserispor maçının en çok pas yapan futbolcusu ve yüzde 97.4'lük isabet oranı


Transfere o kadar odaklandık ki Kayserispor maçıyla alakalı bazı detayları yeni konuşuyoruz. Nzonzi de o detayların başında geliyor. Blog'a gelen yorumlardan birinde de yazıyordu, "yakında Nzonzi'ye ayrı bir parantez açarsın" diye. Ben de kesinlikle açacağımı söylemiştim. Çok geçmedi yani, Nzonzi'yi sık sık konuşmaya devam edeceğiz.

Üst seviyede transferler yaptık ve vitrine de Falcao'yu koyduk. Falcao'ya rağmen en başarılı transfer operasyonu olarak Nzonzi'yi göreceğimi söylemiştim. Kilit nokta çünkü. Nzonzi'yi denklemden çıkardığımız an tüm sistem çökecek. Belhanda, Seri ve Lemina gibi isimler birbirlerinin alternatifi diyebilsek de Nzonzi için bu kadar güvenli değilim.

Pas temelli bir takım oluşturduğumuzu ısrarla yazıyorum. Tempo da mühim, pas hızı arttığında oyun kalitesi yükseliyor. Hepsinin temelinde ise öncelik topa sahip olmak. 6 numara için de Nzonzi tercihinin nedeni bu. Nzonzi'yi defansif aksiyonlarından önce "pas kalitesiyle" ön plana çıkarırsınız. Kayserispor maçında yüzde 97.4'lük pas isabeti var ve takımın da en çok pas yapan futbolcusu.

Orta saha açısından da sorun yaşadığımız bir gündü. Seri'nin cezası sonrası Ömer Bayram'ı oraya yazmak durumunda kaldık. Ömer Bayram'ın performansını iyi bulanlardanım ama oraya gelmesi gereken dokunuş farklıydı. İlk yarıyı da geride kapattık ayrıca, 2. yarıda çok büyük hücum riskleri aldık. Hücumu zorlarken arkayı toparlayan isim de Nzonzi'ydi.

Orta sahanın defansif aksiyonu adına tek başına ayakta kaldı. Havadan / yerden süpürdü, kaptığımız toplarda hücumu yönlendiren isimdi ve hücum hattının rahat hareket edebilmesinin en önemli nedeniydi. Nzonzi harici herhangi bir futbolcumuzdan bu yönde katkı almamız zor. Donk'u alternatif düşünürüz, Lemina / Seri gibi isimler de ihtimaldir ama Nzonzi farklı işte.

Hem fiziği özelliği ön planda, hem de pas kalitesiyle tartışılamayacak bir futbolcu. Hem topa sahip olma / pas oyununuzu yükseltiyor, hem de savunmadaki ihtiyacınızı karşılıyor. Takım boy olarak kısalıyor diyorduk, 1.96'lık boyuyla her şeyi değiştiriyor. Kayserispor maçının benim için yıldızıydı. Bu adamı da 2 yıl kullanacak olmak müthiş iş. Hele bir de bedelsiz kiraladığımızı düşününce.

6 yorum:

  1. Uzun boyuna rağmen ayakları da iyi hücum organizasyonlarını onun üzerinden başlatabilecek olmamız da elimiz güçlendiriyor.

    YanıtlaSil
  2. Falcao'da bile risk görürken bu transferden kesinlikle eminim, adam ilk defa oynadigi takimda baska bir ülkede ligin en iyi isabet oranini sagladi. Cok dikkatli izledim yer tutusu, mücadelesi, hava hakimiyeti hepsi cok üst düzey ve tam ihtiyacimiz olan profilde halen bu adami nasil biraktiklarini aklim almiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo'dan bu yana o pozisyon adına en iyi isim gözüyle bakıyorum. Tarzları farklı olsa da etkileri aynı olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir