23 Eylül 2019 Pazartesi

Dalga geçer gibi 90. dakikada oyuna Falcao giriyor


Falcao oyuna dahil olmasa Donk bekliyordu. 1-0'a yatmayı seven Galatasaray'ın bu sezon klasik halini alan hamlesi. 85. dakikaya kadar 2. ve 3. değişiklik adına bekleniyor. Skoru da tutmak amaç ise tercihler pek değişmiyor. Geçen sezon da futbolu eleştirirdik ama bu tarz bir savunma düşüncesi yoktu. 1-0'dan sonra açılırdı Galatasaray.

90. dakikada Falcao oyuna giriyor, komedi resmen. 60. dakikada itibaren Falcao diye bağıran maçta bu hamle 90. dakikada geliyor. 1-0 devam etse gelmeyecekti de, böyle düşünün. 90. dakikada gol ararken Drogba / Ceyhun Gülselam değişikliği olmuştu, bu da efsaneler arasında yerini alacak. 90. dakikada Falcao ile ne değişecekti?

Bütün maç beklemişsin. 2. yarıda alan açılmış ama ısrarla Emre Mor'u görmemişsin. Babel, Andone ve Adem Büyük gibi isimler bitmiş ama ısrarla sahada tutmuşsun. 3'e 1'ler kaçmış, her şeye rağmen gol ayağına gelmişken. Şu maç elbette teknik heyete yazılacak. Levent Şahin'e de değil üstelik, kendisi için ısrarcı olan Fatih Terim'e.

Milli Takım arasında 2. adam iddiaları konuşulurken güvence vermişti. Ben de vazgeçmeyeceğini ve ısrarcı olacağının farkındayım. Yardımcılar yardım etmiyor maalesef ve Fatih Hoca kenarda yokken en kolay maçta dahi puan kaybı kaçınılmaz oluyor. Kötü futbol oynuyoruz, hücumda organizasyonun çok uzağındayız, bunlar da hocaya yazacak ama teknik heyet konusu da konuşulmalı.

Değişiklikleri kim yaptı tarafında değilim. Puan kayıpları geliyor bir şekilde. 1-0'a yatıyoruz, ısrarla oyuncu değişikliklerinde hatalı ve geç hareket ediyoruz. Konyaspor maçı da böyleydi, kendi ellerimizle verilen puanlar. Club Brugge karşısında oynanan oyun iyi değil ama doğruydu. Yeni Malatyaspor karşısında da iyi olmayan ama doğru bir oyun vardı, özellikle ilk yarıda. Şampiyonlar Ligi dönüşünü de hesaba katıyorum.

Şampiyonlar Ligi dönüşü, Malatya gibi bir deplasmanda farkı bulduğun an zaten olmuşsun demektir. Puan kaybının bu şekilde gelmesine takılıyorum. 3-0 yenil, 88. dakikada şu maçı 1-1'e getirme işte. 2. yarıda herkesin bariz gördüğü şeyleri sen de gör ve uygula. Fatih Hoca'ya da yazar yani, Levent Şahin ve mevcut ekibinde ısrar eden o.

18 yorum:

  1. Fb macinda omer yine oynamali lemina hazir degil,hazir hale gelene kadar sonradan girmeli mumkunse,sag bek yine sener derim ben en azindan cizgiyi kullanabilen tempolu bir bek,babel de dinlendirilmeli,sag da emre sol da feg olmali bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda dönecek deniyor, o vakit işler rayına girer.

      Sil
    2. Seri bence saglam bir görüntü verdi. Seri, belhanda ile beraber de oynar aslinda. Ömerin mükemmel bir yükselisi var ama Belhandanin durumuna göre gözü kapali Younese forma verilir. Seri yüzde yüzde olmasa bile hücüma etki konusunda ömerden daha yetenekli duruyor. Sayilan isimlerin yani sira Leminanin toparlanmasi ve Taylan Antalyali nin forma sansi beklemesi ne kadar huzur verici bir olay :) Sener konusuna pek katilmam. Tempolu olmasi iyidir ama yürüyen bir Mariano en azindan oyun kuruyor. Sag bekte Lemina tercihi beni sasirtmaz bu arada. Hem tempolu hemde ayagi temizdir, mariano kadar o bölgenin oyuncusu olmasada iyi git gel yapar bence.

      Sil
    3. Oynayacak da, şu an Belhanda aranıyor. Topu öne taşıyacak, tempo yapacak isim. Ömer Bayram bu yokluk üzerine oynuyor, tempo katacak tek isim çünkü.

      Sil
  2. İşini bilen, planlı, programlı takımlara baktığımızda yardımcı hocalar hep daha yaşlı, daha tecrübeli ve kurt isimler olmuştur. Daha yaşlı olmasa bile en az teknik direktör kadar bilgili, onu gerektiği zaman uyarabilecek nitelikte asistanlar olmuştur. En yakın örnek, Rijkaard-Neeskens ikilisini verebiliriz. Ben bu yüzden, ne tecrübe ne de teknik/taktik yeterlilik bağlamında bu yardımcılarda ısrar etmeye anlam veremiyorum. Tamam takımın motivasyonudur, birlikteliktir vs. ama asistan menajerlik de bu kadar düz bir şey değil. Ülkemizde bu konuya tıpkı altyapı antrenörlerindeki gibi çok da önem verildiğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın bu konulara değer verdiğini düşünsem de biraz evlatcılığı kenara bırakma vakti geldi.

      Sil
  3. 2 ve 3. Değişiklik laf olsun diye yapılıyor. Yoksa planla alakalı değil.

    YanıtlaSil
  4. inanılmaz bi hareket. zlatan gibi bi karakter olsa oyuna girmez isyan ederdi. mobbing yapıyorlar adeta.

    YanıtlaSil
  5. Galatasaraylıyım. Bu takım çöp. Hiçbir cacık olmaz bu takımdan. Haftaya fenere de en az 3 farkla yenilir. Bu takım düzelmez. Fener çok daha güzel oynuyor. Bu sene şampiyon olacaklardır. Bizim takımdan bir cacık olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iddialı cümleler bunlar, an gelir özür dilersin :)

      Sil
    2. Kendimi böyle en kötüsü ne hazırlıyorum ki en kötüsü olursa daha fazla üzülmeyeyim diye. Sıkıntı yok, yeterli özür dileyecek durumlar oluşsun. Mutlu olurum. :)

      Sil
    3. Elbette, böyle yanılmaya can kurban :)

      Sil
  6. Haftaya Fenerbahçe maçı ile ilgili nasıl bir beklentin var çok merak ediyorum. Oyuncuların devrinin bitmesi gibi Fatih Terim'İn de devrinin bittiği sezon olabilir bu sezon. Şu takımın bu kadar plansız-programsız-taktiksiz oynamasının bir izahı yok. Populist söylemlere girip kendine bir düşman yaratıp savaşa çıkar gibi maça takım hazırlamaktan başka bir numarasını göremedim ben. Yardımcıları ise tamamen liyakat değil de evlatcılık baz alınarak seçilmiş ve zerre yetkin olmayan isimler. Ü.Davale-H.Şaş ve L.Şahiner'e kim ne görevi verir sence şu an GS'den ayrılsalar? 2019 yılında hala mahalle bakkalı kafası ile ahbap - çavuş şeklinde ilerleyen bir futbol takımı var. Son maçtaki rotasyon? İlk 4 hafta iyi başlangıç yapmamışsın, takım oturmamış, tutup rotasyon yapıyorsun. Şunu Tudor yapsa eleştiriden kevgire dönerdi. Hala da çıkıp Malatya maçındaki puan kaybını hakeme bağlayanlar var, Fatih Terim'in düşman yaratma operasyonuna kapılmış şuursuz taraftarlar bence onlar. Neyse biraz uzun oldu ama bence Fatih Terim bundan sonra yönetime filan girsin, TD olarak emeklilik zamanı geldi onun da Şenol Güneş gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler, ne diyeyim :) Yoruldum artık. Sezon sonu geldiğinde yine burada olacağım.

      Sil
    2. umarım sen haklı çıkarsın ;) ama 5 hafta lig ve 1 hafta ŞL maçında iyi oyun oynanan dakika sayısı 25-30 filandır. Ü.Davala-H.Şaş ve L.Şahiner ekibi ile derhal yollar ayrılmalı (en azından onlarla)

      Sil
    3. Teknik heyet konusunda katılıyorum ama Fatih Hoca olmadığı an 11 puan geri düşer, bu sefer geri de dönemezsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir