3 Eylül 2019 Salı

Lemina'nın Galatasaray'la adı anıldığında zor demeye fırsatım olmadı


Ekonomik açıdan yine konuşulacak çok fazla bir şey yok. 1 milyon avro kira bedeli, 16 milyon avro satın alma opsiyonu ve 2.05 milyon avro'luk yıllık ücret. Andone için mali şartları tartışabilirim ama Lemina açısından kusursuz bir işi geride bıraktığımızı söylerim. Özellikle de Lemina'nın yıllık ücretine takılıyorum, gerçekten büyük iş.

Tudor döneminde alamadığımız bir futbolcuydu. Tabii o dönemde potansiyeli daha çok parlıyordu. Pogba sonrası Juventus'un projelerinden biri olsa da beklenen etkiyi gösteremedi. O dönem Southampton'a 18 milyon avro gibi bir rakama gitmişti ve kiralık istesek de transferde açık atamamıştık. Lemina, Imbula ve Badou Ndiaye diye ilerliyordu o liste.

Bu transfer dönemi içinde Beşiktaş'ın da gündemine gelmişti. Onlar için de Elneny'den önceki ihtimal olmuştu ama transferi gerçekleştiremediler. O gün "zor" diyordum, Galatasaray'la adı anıldığında ise "zor" demeye fırsatım olmadı. Adının anılması ve transferin bitmesi bir anda oldu. Şok anı gibi. Adı medyada anılmayan, sürpriz bir iş.

Nzonzi / Seri / Belhanda üçlüsü için seviniyorduk, şimdi bir de Lemina'yı ekliyoruz. Seri, Belhanda ve Lemina üçlüsünden ikisi oynayacak. Lemina'yı yeri geldiğinde sağ bek gibi düşünmek mümkün olsa da ağırlıkla orta sahada oynayacak. Seri iyi başlamadı ama toparlayacaktır. Şu an için Belhanda / Lemina oynar diyorum.

Zaten 3 günde bir maç dönemine gireceğiz. Geniş ve kaliteli bir kadro gerekiyor. Taylan Antalyalı transferini de önemsiyorum, orta sahadaki tüm parçalar olabilecek en iyi şekilde birleşti. Lemina da bu orta saha hattının tempo unsuru olacak. Badou Ndiaye'nin temposunu övsek de pas oyununda sırıtırdı mesela. Fatih Hoca'nın oyununa cevap veremiyordu. Lemina ise hem bu tempoyu sağlar, hem de o pas oyununa cevap verir.

6 ve 8 arası oynar, 10'da ise yeri geldiğinde katkı verir. Topla dripling özelliği var, dikine iyi çıkar. Oyunun iki yönünü oynar, savunma ve hücum aksiyonu gayet iyidir. Ana silahı ise tempo ve hızı olacak. Galatasaray orta sahası genel olarak pas oyununa uygun olsa da hızlanmak ve tempo yapmak zorundu. Lemina işte oradaki ara taş, bu anlamda tam isabet.

15 yorum:

  1. adamın videolarina baktim da bu nasil bi DOS ya da merkez orta saha. bu bildiğin yıldız kanat oyuncusu gibi. bruma, rodrigues gibi. çalım yeteneği ve hızı filan. yani mevkisini bilmesem sol açık filan derim. ve nasıl kanat değil de iç oyuncusu olmuş bu adam çok ilginç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunun iki tarafındaki katkısı sayesinde. Ortadan gelmekle, kanattan gelmek farklı. Merkez özgürlük sağlıyor.

      Sil
  2. beklerden verim alınmıyor,fatih hoca beksiz 3-5-2 düşünüyor..
    luyindama-donk-marcao
    feghuli-seri-nzonzi-lemi-babel
    andone-falcao
    belhanda da yedek.yuto ve mariano da tribüne çıkar.orta-üst seviye bir fransa lig1 takımı,bence psg den sonra lyonla ikinciliğe oynar,monakoyu filan havada karada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de fatih hocanin lemina taylan ve son anda yatan Mehmet transferlerinden 3 5 2 ye gecis yapacagini okudum. Babel yerine belhanda gecer sol kanada yalniz.

      Sil
    2. Feghouli ve Babel kanatlarıyla 3-5-2 oynanmaz. 4-3-1-2 düşünüyorum ben, oyun merkeze yoğunlaşacaktır.

      Sil
    3. Stoper ve bek rotasyonu hariç kadro çok nitelikli bir hal aldı ve farklı sistemleri oynayabiliriz. Bu özellikle şampiyonlar ligi maçlarında etkisini gösterecektir.
      Bence kanat oyunu oynamazsak hücumda yaşadığımız tıkanıklığı aşamayabiliriz. Ayrıca Emre Mor transferi için 1 ay uğraştık. Bu nedenle bence 4-3-1-2 yerine 4-4-2, 3-4-2-1, 3-1-4-2, gibi hücum organizasyonlarının (beklerden beklentiyi abartmadan) kanattan başlatılmasını kolaylaştıracak sistemler elimizdeki Feghouli, Emre Mor, Babel gibi oyuncuları daha efektif kullanmamızı sağlayabilir. Ama tabii mevcut stoper rotasyonumuzla üçlü savunma oynamak için stoper rotasyonumuz yeterli mi, orası alt yapıdan gelen oyuncuların durumuna bağlı.
      İlk haftalarda 4-1-4-1 oynarken savunma alarm verdi; son 20 yılın en iyi tandemi dediğimiz Marcao-Luyindama tartışılır oldu. Ayrıca rakiplerin marcao ve seriye baskı yapmasıyla defanstan oyun kurulumunda da ciddi sıkıntılar yaşadık. Nzonzinin gelişiyle bu konuda mesafe katettik, üçlü savunmaya geçip Nzonsinin pas opsiyonlarını artırarak yada 4-4-2 ile bekleri geride tutup sahaya daha geniş olarak yayılarak her iki sorunun çözülmesi anlamında da daha fazla mesafe kat edebiliriz.

      Sil
    4. Formasyon esnekliği iyidir, ana plan 4-3-1-2 olabilir diye düşünüyorum. Orta saha merkezi ve forvete çok hamle yapıldı. Buna bağlıyorum ben.

      Sil
  3. pbs.twimg.com/media/EDjnmJPXsAAsQpB.jpg
    falcao günü metin oktay tesislerinde düz koşuyla bitirdi,izinli olmasına ragmen,profesyönellik bu oluyor,diğeri belçikada anderlecht taraftarından kaçıyordu osırada.. :)

    YanıtlaSil
  4. jahrein e tıkladık geçelim transfer bitimi yorumuna...esas yorumu da ekim de yapalım...falcao masalı nihayet sona erdi, efsane mi olacak havaalanından tek başına mı dönecek göreceğiz..gözlediğim kadarıyla halen hırslı, takımı ruhen yukarı çekecektir.. rumen santrafor hareketli ayağı fena değil 10 gol rahat atar...asist te yapar...lemina kafayı verirse sahaya orta saha direnci yükselir..seri kafaca transfer olmamış daha bence seriyi kesebilir lemina..taylana da mutlaka süre vermeliyiz selçuk u emekli edecek görüntü verirse öbür yıl için kazanç olur...bunlar tabi kağıt üstünde halen 1 ay sonra rotamız belli olur..kilit adam Terim olacak bu süreçte..saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntı savunma tarafında ama hücum için o risk de alındı gibi. Dediğin gibi, iş hocada bitiyor.

      Sil
  5. Orta sahada bir türlü bulamadığımız enerjiye bu adamla sahip olacağız sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerji farkı olacak, tarzı da oyun yapısıyla çok uyumlu.

      Sil
  6. Düşünüyorum, düşünüyorum bir türlü ana planı oturtamıyorum kafamda. Yani sadece 1 plan yok. 4 3 1 2 , 4 3 3 , 4 2 3 1 , kısmen 4 4 2 , maçı gelir 3 5 2. Stoperler hariç sağlam yedekleri olan bir kadro kuruldu. Buna beklerde dahil. Her ne kadar Mariano ve Yuto'nun performansları düşüşte olsa bile yedeklerinde Şener, Emre ve Ömer var (ah Linnes ah...) Şener ve Ömer'den bir çıkış bekliyorum, orta sahadaki pas oyunu onların gerideki zaafiyetlerini kapatabilir, tempolarıyla takıma uyum sağlayabilirler. Stoper yedeği de Donk bu arada :) Yani konuyu toplamak gerekirse Fatih Terim'in hangi 11'i ve dizilişi ana plan olarak seçeceğini çok merak ediyorum. Maç içinde 1 oyuncu değişikliğiyle bile 2-3 farklı taktiğe geçebiliriz. Bu arada tahminim Lemina 11'e girer, Belhanda ve Seri çekişir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir formasyona bağlı olmaya da gerek yok, esneklik iyidir. Yine de bu sezon geçen maçlarda forveti çiftlediğimizde kontrolü yitirmediğimizi, ortayı boşaltmadığımızı da gördük. 4-3-1-2 bekliyorum ben, ana plan olarak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir