2 Eylül 2019 Pazartesi

Mario Lemina Galatasaray'da


Beklediğimin üzerinde bir iş. Galatasaray'ın orta sahasına transfer gerektiğini bilsem de beklentim "yerli alternatif" üzerineydi. Nzonzi / Seri / Belhanda üçlüsünü iyi buluyorum, zaman içerisinde daha da yükselecekler. Bir de bu üçlünün üzerine Lemina'yı yazıyoruz. Rotasyonun geldiği seviyeyi düşünüyorum da, kimi kesebilirsin ki?

Transfer harekatını da övmeli. Sessiz sedasız biten işler bunlar. Bir anda isim çıktı ve 1 saat içinde transferin gerçekleşeceğini öğrendik. Falcao'ya çok mu odaklandık, Falcao dışında dertler de var, Falcao'yla her şeyi unuttuk desek de unutulmamış. Sessiz bir şekilde 2 yabancı hamlesi daha geldi. Lemina ve Andone'yle birlikte son dönemin en iyi transfer dönemini geride bırakmak üzereyiz. 

İşin teknik ve finans detaylarını ayrı olarak detaylıca yazıyorum. Lemina için kısaca bahsetmek gerekirse, orta sahanın eksik kalan tarafını doldurduk diyelim. Badou Ndiaye'nin pas ve teknik tarafını beğenmezdim ama iyi bir tempo silahıydı. "Tempo" kaynaklı da bir ihtiyaç doğdu, delici bir orta saha gerekiyordu.

Lemina'nın dripling özelliği güçlü, topla iyi çıkar. Pas ve teknik aksiyonu iyi, bunun yanında savunma tarafında da etkili bir isim. 8 numara ama 6 da oynar, yeri gelir rakip ceza sahasına da mümkün olduğu kadar yaklaşıp etkili olur. Juventus'un Pogba sonrası "olabilir mi" üzerinden hayallerinden biriydi ama tutunamamıştı. Premier Lig'de de beklenen çizgiye ulaşamadı.

26 yaşında ve onu hayata döndürecek teknik adamın eline gelmiş oldu. Bu sezon yaptığımız transferlerin ortak noktalarından biri bu, hayata dönme istekleri. Fatih Hoca'nın kalemi bir orta saha ve sezon içerisinde beklenti yüksek olacak. İlk etapta da Belhanda / Lemina'yı izleriz, Seri'yi hazırlamak biraz daha zaman alabilir.

Lemina, Tudor döneminde de gündeme gelmişti. Hatta o dönem sıralama Lemina, Imbula ve Badou Ndiaye'ydi. Lemina'yı kiralamak istesek de Southampton onu 18 milyon avro'ya transfer etmişti. Imbula da sonrasında olmadı ve Badou Ndiaye'ye 9 milyon avro bonservis ödendi. Andone de böyle, yine daha önce gündeme giren isimlerden.

Nzonzi, Seri ve Lemina'nın piyasa değerleri çok yüksek. Hala "nasıl transfer ettiğimiz" üzerine soruyoruz, bu çok önemli bir bitiricilik. Emeği geçenleri tebrik etmek gerekiyor. Tabii bu hamleyle birlikte bir yabancı boşa çıkmak durumunda. Nagatomo mu Linnes mi, oklar ikisi üzerinde. Sürpriz bir satış olacağına inanmıyorum.

16 yorum:

  1. Lemina,Nzonzi,Seri,Belhanda ve Taylan'ın ismi geçiyor.Donk'u stopere atarız ama esame listesine yazılamadığı için sanki 1 yerli stoper şart keşke Yuto,Linnes ve Mariano'yu satıp iki tane fişek bek alsak defans hattı efsane olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih Kaya olabilir, başka bir isim gelmiyor aklıma.

      Sil
  2. Orta saha alternatiflerimiz ciddi şekilde arttı. Gelip hemen katkı yapabilir umarım. Belirli oyuncalara bağimlı kalmak zorunda da değiliz artık. Donk da stoper yedeği oldu artık tamamen

    YanıtlaSil
  3. terim seri'yi tutmadı belli. ki haklı. çok iyi bir pasör olmak yetmez. kuvvetli olacaksın, tackle yapacaksın, yırtınacaksın. seri silikti. bol bol tribünde oturacak görürsünüz. lemina banko oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun için çok erken, 3 maçta hüküm veriyorsunuz. Bu çok yanlış.

      Sil
  4. bir grup taraftarı aslında çok hoşlarına gitse de"evet pogbaya çok benziyo ama ben pogba sevmiyorum işte" şımarıklığına da iten gabon aslanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juventus onu Pogba sonrası için hazırlasa da buna yanıt verememişti :)

      Sil
  5. Yalnız ilk 18 de Nzonzi Seri Lemina 3 lusunun olması nerdeyse imkansız. Yerli alternatif alınmalıydı. Mehmet Özcan gibi.

    YanıtlaSil
  6. kaliteli bi oyuncu olmasına rağmen seri yanlış profil olabilir ve bize gereken ndiaye'nin daha teknik olanı demiştim. hoca da seri'de yanlış profil gibi bişey mi sezdi de lemina alındı diyecem ama hoca oyun planı çerçevesinde ölçüp biçip seri'yi almıştır filan da diyorum. çünkü nzonzi, seri, belhanda üzerine lemina gelmesi çok lüks olay. kim yedek kalsa yazık olacak ve çok da merak ediyorum kimin kesik yiyeceğini. elbette 3 kulvarda oynuyoruz hepsine şans gelecek ama bi takımın ideal ilk 11'inin her zaman net olması gerektiğini düşünürüm. misal ilk 11'de şans bulsa da donk ve linnes gibi isimlerin rolü belli, alternatif. hocanın aklinda şu an nasıl bi orta saha var diye acayip merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yine değil. Pas oyunu adına uygun, oyunun iki tarafında katkı da verecek. 3 maçta erken hüküm verildi. Lemina daha tempolu tabii, o rotasyonda olmayan bir tarzdı. Seri için yanlış yorumlar yapılıyor. Seri gelirken ne olduğu bilinmiyor muydu ki alındı?

      Sil
  7. Şükrü Hanedar yine gizli gizli şovunu yapmış oldu Andone ve Lemina ile.Senin de dediğin gibi 2 yıl önce de gündeme gelmişti o dönem de çok istemiştim ama alamamıştık.Geç oldu ama sonunda alabildik.Müthiş transfer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adları çıktı, 15 dakika içinde transfer bitti. Gerçekten de büyük şov.

      Sil
  8. Transfer hedeflerimizi sol bek ve memet özcan haricinde büyük ölçüde tutturduk.
    Şu an elimizde 3-5-2/4-4-2/3-4-3/4-3-3 varyasyonlarını başarıyla uygulayabilecek yeterlikte bir kadro var.
    Seri ve Nzonzi transferlerinden sora Belaili ve Dourado gibi farklı profillerde orta saha oyuncularının ismi bizimle anılmaya devam ediyordu ve sonunda son gün piyangosu olarak Lemina açıklandı. Üstelik yerli alternatif olarak Taylanı aldık ve Mehmet Özcanı da neredeyse alıyorduk.
    Şu an merkez ortasaha rotasyonumuz Seri/Nzonzi/Lemina/Taylan/Selçuk olarak gözüküyor. Atalay/Belhanda/Jimmy gibi oyuncuların forvet arkası-oyun kurucu rolünde değerlendirileceğini düşünüyorum. Babel/Feghouli/Emre Mor ise kanat forvet rotasyonunda değerlendirilebilir.
    Bu kadro yapısı benim aklıma 16-17 sezonunun ikinci yarısında Tudor'la oynadığımız 3-4-2-1'i getiriyor. Lemina'nın önemi de burada ortaya çıkıyor; ister üçlü savunmada ister defansın önünde istersek te merkez orta sahada box to box olarak oynayabilir. 3-4-2-1'i denememiz durumunda Lemina'nın üçlü savunmanın sağında oynatılacağını düşünüyorum, böyle bir hamleyle bir türlü oturtamadığımız geriden oyun kurma sorununu Lemina ve Mariano üzerinden (alternatif Marcao/Nzonzi) çözebileceğimizi ve böylelikle oyunu daha dikine ve daha fazla rakip sahada oynayabileceğimizi düşünebiliriz. Bu durumda Donk savunma jokeri olarak çok önemli bir rol oynayacak ama buraya dışarıdan takviye yapamadığımıza göre alt yapıdan bazı oyuncuları dahil etmemiz gerekecek. Zira Ahmet Çalık böyle bir üçlü savunmanın gücünü büyük ölçüde eksiltebilir.
    Üçlü savunma oynamamız durumunda mevcut bek rotasyonunu daha etkili kullanabileceğimizi düşünüyorum, Nagatomo veya Linnesten hangisi devam edecekse arkalarında Ömer ve Emre ile yeterli bir rotasyon oluşturabilirler. Forvet pozisyonunda zaman zaman tek duruma göre çift forvet oynayabiliriz; Babel burada joker görevi görecektir. Babel/Falcao ve Andone hattı büyük zenginlik, üç farklı özellikte forvet ve duruma göre her üçü de aynı anda sahada olabilir.
    Lig maçlarında yabancı sınırı nedeniyle duruma göre belhanda ve Fegholiden birisinin zaman zaman tribüne çıkma ihtimali olabilir ama geniş maç takviminde bu sorunsuzca yönetilebilir; özellikle de şampiyonlar liginde başarılı olmamamız ve gruptan çıkmamız durumunda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-1-2 bekliyorum aslında, bu konuda da detaylıca bir yazı yazacağım. Merkeze çok sayıda ve iyi isimler aldık. Forvette de rotasyon çok kaliteli bir hal aldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir