11 Eylül 2019 Çarşamba

Moldova maçında Kaan Ayhan'a dönmek bu anlamda doğru


Milli Takım'ın stoper rotasyonunu sürekli konuşuyoruz. Öyle bir kalite ki şu an Ömer Toprak gibi bir isim bile alternatif olarak çok gerilerde. Kim oynamasa "yazık" diyeceğimiz noktadayız. Merih Demiral'a bakıyorsun Juventus'ta, Çağlar Söyüncü desek Leicester City'de Maguire gibi bir ismin yerini doldurmuş. Daha Ozan Kabak'ı, Mert Çetin'i falan gelecek. Seviye çok yukarıda.

Kağıt üzerinde de güçlü ikili Merih Demiral / Çağlar Söyüncü gibi duruyor. Her ikisi de oynadıkları takım ve lig anlamında yüksek seviyedeler. Kaliteleri çok daha uç. Sıkıntı ise tarzlarının aynı olması. Bu da "hücum" aranan maçlarda farklılık yaratmayabiliyor. Andorra karşısındaki zorlanmanın temel nedenlerinden biri de stoperden top taşıyamamak oldu. Konu savunma değil yani.

Moldova maçında Kaan Ayhan'a dönmek bu anlamda doğru. Kaan Ayhan, tarz olarak biraz daha farklı. Savunma özelliği bu iki isimle asla kıyaslanmaz ama müthiş bir top tekniği ve pas özelliği var. Fatih Hoca'nın Marcao'yu kullanması gibi düşünün. Kaan Ayhan da topla çıkabiliyor, geriden iyi oyun kuruyor ve hücum aranan maçlarda orta saha gibi hareket edebiliyor.

Moldova maçını izlerken de "tam Fatih Hoca'nın kalemi stoper" diye yazmıştım. Bunu yaz döneminde de konuştuk gerçi. Keşke para olsaydı da bu transferi yapabilseydik. Hocanın oyununda etkisi büyük olurdu, hatta mevcut stoper ikilisinden birini kesmesi çok olasıydı. Son döneme göre fizik olarak da çıkış gösterdi, Fatih Hoca'nın Milli Takım günlerinin de üzerine çıktı.

Hala Düsseldorf forması giymesine de şaşırıyorum. Yaz döneminde Atalanta gibi takımlarla anıldı diye hatırlıyorum. Düsseldorf'la yeni de bir sözleşme uzattı. Bunca talibin arasında hala bekliyor. Geçen sezon da çıkıştaydı, eminim ki bu sezon daha da üzerine koyacak. Sezon sonunda ise beklediği o büyük transferi gerçekleştirebilir.

Galatasaray açısından bakayım, tren kaçtı. Bu saatten sonra Kaan Ayhan'ı almak bence imkansız. En kötü ihtimalde dahi rakam 10 milyon avro'nun üzerinde. Gözden uzak olunca da kendisinin hakkını pek veremedik gibi. Genellikle Türkiye altyapılı stoperleri konuştuk, oysa Kaan Ayhan da yüksek bir kalite. Hücum aranan maçlarda da onun özellikleri daha büyük ihtiyaç.

Beni sevenlerden bir ricam var :) 
Destekleriniz çok önemli, kimse es geçmeyecektir diye düşünüyorum. 
Sayfamdaki tanıtımlara atacağınız 1-2 tık da destek olmanız için yeterli olacak :)
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim..

2 yorum:

  1. Modern futbolun aradığı pasör stoperlerden Kaan Ayhan, ayagi cidden çok iyi bunun yanında defansif meziyetleri ve oyun bilgisi de sağlam. Sağ-Sol Bek Defansif Orta Saha ve hatta orta saha da oynayabiliyor. Ciddi bir çıkış yapabilir yakın zamanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla da müthiş çıkıyor, bu çok kıymetli bir özellik. Kaan Ayhan çok değerli bir futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir