26 Eylül 2019 Perşembe

Neyse ki Klopp hak ettiğini aldı


Fifa'nın yılın 11'i saçmalığını da konuşmak isterim. Söylenmesi gereken her şey az çok yazılsa da şu skandalı boş geçmek istemem. Real Madrid lobisi nasıl bir lobidir, adı konulamıyor. En iyi oldukları sezonda zaten tüm ödüller onların. Kötü oldukları sezonda ise çoğu hak eden takım ve futbolculara rağmen yine baskın taraf onlar.

Alisson
Ramos De Ligt Van Djik Marcelo
Modric De Jong
Messi Hazard Ronaldo
Mbappe

Futbolcuların yerleşimine çok takılmayın, nasıl dizerseniz dizin saçma sapan bir kadro. Şu takımda tam 3 tane Real Madrid'li var ve hiçbiri burada olmayı hak etmiyor. Ramos'u kadroya alabilmek adına sağ bek yapmışlar mesela. Ramos sanırım bir 7-8 yıl önce sağ bek oynuyordu. 

Marcelo ise geçtiğimiz sezon doğru dürüst futbol oynamadı bile. Tarihin en iyileri sayıldığında "gelmiş geçmiş en iyi sol bek" diyenlere Roberto Carlos'un varlığına rağmen karşı çıkmam ama şu takımda ne işi var. Sezonun yarısı sakattı zaten, oynadığında da etkisinden söz edebilir misiniz?

Modric de otomatik olarak bu kadrolarda yer almaya başladı. O da düşüşte, yaşlandı. Haliyle de burada olmayı dibine kadar hak etmeyen bir isimdi. Real Madrid lobisi ise bir şekilde kendisini kadroya dahil ediyor.

Geçen sezonun rekor puanlı Premier Lig şampiyonu Manchester City'den kimse yok. Yine rekor puanlı 2.'si ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool'dan 1 isim var, Şampiyonlar Ligi finalisti Totteham'dan ise hiç futbolcu yok. 

2015'in kadrosu gibi, çoğu isim o yılda burada olmayı hak ediyordu. De Bruyne, Arnold, Salah, Mane, Bernardo Silva diye uzar bu liste, hiçbiri yok. Real Madrid lobisi tarihinin en çirkin hallerinden birini almış. Eminim ki bu kadroya kimsenin saygısı yok.

Messi'nin seçilmesini bu kadar eleştirmesem de onun da en iyi futbolcu ödülünü almasına şaşırdım. Kendisi adına kariyer sezonlarından biri olsa da işin "kupa" tarafında elde çok bir şey yok. Oysa ona göre bu kupayı hak eden Allison, Van Djik ya da Mane gibi isimler olduğuna inanıyorum. Allison mesela, Premier Lig şampiyonluğu dışında kazanabileceği her şeyi kazandı. Hepsinde de takımının olmazsa olmazıydı. Neyse ki Klopp hak ettiğini aldı, telafi bu.

6 yorum:

  1. Manchester City hayranı değilim ama geçen yılın hücum anlamında en efektif takımından hiçbir futbolcu olmamasını ciddi şekilde sorgulamak gerekir.
    Aguero, Bernardo Silva, David Silva gibi oyuncular nasıl olmaz hayret verici. Geçen yıl Liverpool şampiyonlar ligini alırken çok başarılı olan Firmino ve Mane neredeler Ajax ve Tottenham'in geçen yılı çöpe mi atılıyor şimdi. Bu kadroyu kurarken Messi ve Ronaldo direkt yazılıp Real Madrid'ten en az 4 oyuncu olacak şartı mi aranıyor. Geçen yıla damga vuran bek oyuncuları Trent ve Robertson'dir şüphesiz ama yoklar. Hak edene hakkıni vermezseniz saygınlığınızi kaybedersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak eden çok isim vardı. Real Madrid'den 3 isim var, ötesi yok :)

      Sil
  2. öncelikle belirteyim ben 30 yıllık bir Real madrid taraftarıyım. Galatasarayı tuttuğum kadar real madridi tutarım. 10 yıldır da klüp üyesiyim. odamda galatasaray dan önce real madrid posteri asılıydı küçükken. velhasıl Real madrid lobisi kısmında katılmıyorum evet çok güçlü olduğunu kabul ediyorum bunuda ekonomik ve sosyolojik nedenleri var. Real madrid tarihin gördüğü en iyi futbol takımı veya en winner takımı ve çok dominant bir takım. hatta bugünkü futbol ekonomisini araplar olmadığı dönemde ayakta tutan takımdı. hala araplara rağmen futbol ekonomisine çok büyük değer katıyor. kadroya yazılan oyuncular da bireysel olarak geçtiğimiz yıl çok başarılı olmasalarda tarihin en iyi futbolcuları diye bir liste hazırlasan ilk 50 de olurlar hatta ramos ilk 11 de mutlaka olur. bu nedenle veriyorlar bu ödülleri. yani geçmişten itibaren baz alarak yapılan bir liste. bunun dışında city, liverpool, tottenham dan oyuncu pek oyuncu olmamasının nedeni burdaki oyuncuların dominant olmamasından kaynaklanıyor. bu takımlar çok iyi takım oyunu oynuyorlar bireysel performansları göremiyorsunuz fazla çok ender olur oda extrem bir gol attarlar daha ötesi değil. ama messi yerine salah yazmam. veya basit bir örnek size takım kurun deseler messi veya ronaldo yu mu yazarsın yoksa mane yi mi. burda itiraz edeceğim en büyük kişi mbappe onu da bonservis bedeli nedeni ile ve dünya futbolunda ronaldo ve messi sonrası bir yıldız yaratma çabası nedeni ile yazıyorlar. neymar da vitrinden düşmek üzere ronaldo messi 32 34 yaşlarında artık sonlara doğru geliyorlar dolayısı ile onların arkasından malesef bireysel olarak büyük bir yıldız ben göremiyorum. mpabbe de bu nedenle yazılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 10 yılın kadrosu değil bu, geçen sezonun. Olay da kim daha iyi futbolcu değil, kim o sezon daha iyi iş yaptı. Bunun da takım ve bireysel performanslar durumu var. Real Madrid'den şu kadroda kimse olamaz, bahsedilen her isim büyük bir hayal kırıklığı :) Ronaldo da geçen sezonuyla hak ediyor diyemem hatta.

      Sil
  3. 3 ü de burda olamayi haketmiyir demişsin..hazard için hiçbir gerekçe dahi sunmamışsın..hazard geçen sene chelsea ile kupa 2 de şampiyon olmuş bir takımın en büyük yıldız oyuncusudu. Burda olamayida sonuna kadar hakeden bir oyuncu..şuan real madrid formasi giymesi burda olamayacağı anlamina gelmez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramos, Marcelo, Modric işte 3 isim. Hazard'ı anlamadım?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir