24 Eylül 2019 Salı

Ömer Bayram'ın sol bek kariyeri bitmiş, bu adam artık orta saha


Ömer Bayram için sık sık parantez açıyoruz. Açılması da gerekiyor, sezonun en sürpriz kazanımı. Takımdan gidecekler listesine ilk sıradan giren bu adamı an itibarıyla "olmazsa olmazlardan" görmek üzereyiz. Tüm bunları da onun adına alışık olmadığımız bir pozisyon olan orta sahada görüyoruz. 28 yaşında olmasına rağmen önemli bir kariyer uzatımı. Riera'nın sol beke geçmesini zorlayacak derecede.

Malatyaspor karşısında da ilk yarıda orta saha oynayan Ömer Bayram çoğu istatistikte takımın en iyisiydi. Takım adına en çok top çalan, ikili mücadele kazanan futbolcuydu ve golün de asisti ondan geldi. Levent Şahin'in 2. yarıya girerken ki hamlesi ise Nagatomo / Lemina değişikliğiyle Ömer Bayram'ı sol beke yazmak oldu.

Ömer Bayram sol beke geçince de fabrika ayarlarına geri döndü. Guilherme, ilk yarıda da çok baskın oynuyordu ama 2. yarıda karşısında Ömer Bayram'ı görünce daha da coştu. Tabii bunda Babel'in bekine sıfır savunma katkısı da etken. Yine de Nagatomo tüm etkisizliğine rağmen daha iyi ayakta kalmıştı. Biz ise bu hamleyle birlikte hem o kanadı öldürdük, hem de orta saha üstünlüğünü verdik.

Lemina henüz hazır değil. Yüzde 30 - 40 aralığında oynuyor ki hazır olması zaman alacak. Belhanda da yokken Galatasaray orta sahasında öne top taşıyabilecek, tempo yapacak tek isim Ömer Bayram gibi duruyor. O da devreden çıkınca hareketlilik tamamen öldü ve statik bir orta saha oluştu. Soldaki boşluğu konuşmuyorum bile.

Ben de hatalıyım. Nagatomo / Mariano etkisizliği üzerine Şener Özbayraklı / Ömer Bayram bekleri olabilir diye düşünüyordum. Bunu da tempoyu öne çıkararak söylemiştim. Şener Özbayraklı o açıdan iyi alternatif olsa da Ömer Bayram'ın sol bek kariyeri bitmiş, bu adam artık orta saha. Haliyle de Belhanda'nın yokluğu ve Lemina'nın hazır olmayan görüntüsünde Ömer Bayram oynayacak.

Belki de Fenerbahçe maçında sol bek olabilir mi üzerinden bir deneme yapıldı. Yine hata, eldeki maçı verdik işte. O vakit direkt olarak 11'de sol bek olarak başlatılabilirdi. Zaten rotasyon bekliyorduk, çoğu noktada da gelmişti. Ömer Bayram açısından çıkarılacak ders net, orta saha dışında değerlendirmemek gerekiyor.

10 yorum:

  1. Bence sıkıntı Ömer tarafında değil, Babel ve Lemina tarafındaydı. Lemina hazır olmadığı için Ömer'in Nagatomo'ya verdiği desteği veremedi. Babel de komple defansı bırakınca tek kaldı. Guilherme kendini sağa atınca, etkili hücum beki Chebake ile ikiye bir yakaladılar. Madem Adem oyunda kalacaktı, en azından sola atıp Ömer'e yardıma yollasaydı Levent hoca. Şener zaten hazır olmayan Fofana'yı kitlemişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer'de ayakta kalamadı maalesef, sol bekte zayıf kaldığına inanıyorum. Elbette destek veremedi Babel, bunda da problem büyük.

      Sil
  2. asla bek oynamamalı. takımı resmen katletti. oysa ilk devre mükemmeldi.

    nagatomo'ya sürekli laf edenler de savunma anlamında etkisini görsünler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bek olayı bitmiş, bunu gördük. Nagatomo'nun savunmada da çok ekstrası kalmadı aslında da yine de takım içinde en iyisi.

      Sil
  3. Çok enerjik bir box to box kazanabiliriz devam ederse orta saha olarak

    YanıtlaSil
  4. Sol bekte ayakta kalabilmesi için öndeki oyuncunun ve sol iç oyuncusunun yardımına ihtiyacı var ama ne sol iç ne de sol ön oyuncusu yardım etti.Ben Ömer'in bek olmasını söylemiştim ama şu an bu kesinlikle hata olur.İlerleyen zamanda sol iç oyuncusu ve sol ön oyuncusu yardım edecek noktaya gelirse anca o zaman Ömer sol bek oynar ama bunu da sanmıyorum pek çünkü Babel o tip bir oyuncu değil. Ömer kariyerini orta saha olarak bitirmeli. Zorunluluk durumunda da sol ön oynar ama tek başına sol bek oynayamaz bunu acı bir şekilde gördük çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de kolay çalım yiyor, ayakta da pek kalabildi diyemem. Sorun o.

      Sil
  5. zaten ömer bayramın orgini ve futbola başladığı mevki orta saha sol ve merkez orta saha idi.sonradan bek pozisyonuna evrilmiş.ki bence yanlış bir karar verilmiş kariyer planlamasında.hollanda da gol ve asist sayılarının çok olduğu dönemler ve hatta kayserispor sezonlarıda orta saha sol idi.

    yani ömer bayramı orta saha oynatmak bir keşif değil özüne döndürmektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, Galatasaray'a transferi ve Milli Takım'a yükselmesi sol bek oynaması sayesindeydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir