23 Eylül 2019 Pazartesi

Onyekuru olsa fişi çeker, elinde sallardı


Galatasaray, geçen sezon ligin ilk yarısında da 1-0'ı zor bulurdu. Kapalı savunmaları açmakta çok zorlanırdık ve futbolu beğenmezdik. 1-0'ı bulduktan sonra ise o maçın 5'e gelmesi rahat olurdu. Bugün de 1-0'ı bulmakta zorlanıyoruz ama 1-0'ı koruyamıyoruz bile. 2. golü geçtim, 1-0'ı korumak için oynuyoruz, haliyle de puan kayıpları.

5'e giden maçlarda da bir Onyekuru efekti görürsünüz. Açık alanı müthiş kullanır ve işi bitirir. Yeni Malatyaspor maçında olsaydı da eminim ki bu maç 2. yarıda farka koşardı. Babel'le set oyunu oynamaya çalışıyoruz da 2. yarıdaki laubaliliğin ve sıfır yardımın izahı var mı? Sağa çekip vurmak dışında bir şey düşünmez oldu, Babel'in hücum repertuvarı bununla sınırlı değildi.

Onyekuru / Babel kıyası yapmak istemiyorum, farklı tarzda isimler ama şu oyunda Onyekuru'nun etkisi daha büyük olur. Mumla aradığımız bir isim. Açık alanı kullanması, golcü kimliği, hızı, hareketliliği, sadece sağa çekip topa vurma derdinde olmamasıyla. Ya da Onyekuru'ya atılan ters toplar, bu da geçen sezonun en önemli hücum planıydı.

Bugün ise 3'e 1'de dahi kimin nereye pas atacağı belli değil. 2. yarıda "açık alan" dışında bir şey konuşmadık. Hücumda biten isimleri 85. dakikaya kadar oyunda tutmak adına çabaladık ve şu açık alanı Emre Mor kullanabilir mi diye düşünmedik. Elinde Emre Mor var, alanı kullanır, hareketlilik getirir ve seni hücumda tutar işte. Üstelik Club Brugge karşısında da iyi maç çıkarmış.

4-1-4-1 artık saçma sapan bir hale geldi. Yürümeyen bir düzenden bahsediyoruz. Takıma hız katacak, alanı kullanacak bir isim de yok işte. Forveti çiftlemek dışında bir yol yok, en azından orada sayı olarak çoğalmak dışında. Babel tekniği ya da Andone mücadelesiyle forveti çiftlesin, Falcao da bulduğunu atar. Mücadele aramaya devam ettiğinde Adem Büyük'ü dahi oraya atarsın.

10 yorum:

  1. Sanırım bu sezoun kaderi hocanın sistemi 4-4-2'ye veya şimdikinden herhangi daha faydalı bir oyuna çevirip çevirmeyeceğinde saklı... Kötü oyun veya saman alevi gibi kısacık iyi oyunlardan bıktık çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift forvete dönmek hücumda 1 oyuncu fazla olmak demek. Kullanılmalı.

      Sil
  2. Burak bey onyakuru analiziniz güzel doğru tesbitler ama ne yazikki artık daha can alıcı şeyler olmaya başladı galatasaray çok genç bir taraftar profili oluştu son yıllarda bu kardeşlerimizden bazıları fm vs..gibi oyunlardaki gibi zannediyor alıyor; satıyor hemen kızıyor,küsüyor günlük anlık davranışlar sergiliyor belki bir yere kadar anlayabiliriz lakin dün akşam maç oynanırken ve sonrasında marcao ve bazı futbolcularımız eşlerine çocuklarına sosyal medya üzerinden ulasarak edilen agir kufur ve hakaretler ayıp ötesi adililiktir, karaktersizliktir bunlar ile yan yana yasayamayız ne trübunde ne kahvede ne ışte.. bazı şeyler, bazı değerler taktikten sistemden daha önemli konu galatasaray ise..bu oyuncular hiç bir ahlaksızlık yapmadı bu güne kadar evet bu sene biraz formsuz olabilirler ama bize düşen bunu anlamaya çalışmak bir nedeni varsa taraftar teknik kadro ile dayanışma içinde çözmemiz gerekmiyor mu bu iki adamda geçen sene bir hayli katkı vermedilermi sampiyonlugumuza.bu tüketim kültürüne teslim olmayalım belki siz işin kendi adınıza teknik taktik kısmı için yazıyor vede bizlerde okuyor bir iklim yaratıyoruz birlikte.ama bu tehlikeyi görmezden gelirsek çözümede katkı veremeyiz diger futbolcular bu yazılanlari görmuyor bilmiyormu sanıyoruz bu endiseye yol açar sıra bana ve ailemede gelir diye zaten sıkıntılı bir geçiş döneminde birde bunlarla ugrasmayalim bu linç kültürünü birlikte yok edelim o galatasaray geleneklerini kültürünü yok etmeden.iyilikle kalın.

    YanıtlaSil
  3. ortalık toz duman..bu kadar paniğe gerek yok,takım iyi yolda.eskiden iç sahada zayıf rakiplere şuursuzca saldırıp farklı galibiyetler alırken,deplasmanlarda ise hezimetler yaşayan dengesiz bir takım vardı.bu sene daha kontrollü ne yaptığını bilen ve herhafta üstüne koyan bir takım var,göreceksiniz geçen seneden enaz10puan fazla alacağız 34haftalık uzun maratonun sonunda,bu bize şampiyonluğu getirecek zaten rakiplerinse hiçbiri 60puanı geçemez bu sene,bakın bu yazı burda dursun mayısta döner bakarsınız,avrupada ise çok ümitliyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum yoruma. Daha dengeli ve doğru oynuyoruz, ayaklar yere basıyor ama bu oyun yetmiyor işte, özellikle hücum tarafında gelişim göstermeli.

      Sil
  4. Oyuncuya göre düzen yerine düzene uyan oyuncular lazım. Sürekli maç içinde anlayış değiştiriyoruz bu da düzensizliği getiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında anlayış hep aynı da yeterince güçlü işlemiyor.

      Sil
  5. abi tamam da bu adam artık gitti yolu açık olsun. sürekli keşke takımda olsaydı diyemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olursa olsun, belli ki bu tarzda bir isim gerekiyordu. Almamak hata demek ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir