15 Eylül 2019 Pazar

Sağda bir üçlü var, geri taraf sola daha yakın, oyun da oradan dönüyor


İstatistikler üzerinden konuşmaya devam ediyoruz. Bu konuyu "pas haritası" ya da "saha içi yerleşimleri" içinde konuşmak istemedim, etkileşimi ayrı olarak konuşmamız gerekecek. Oyun sağ ve sol olmak üzere ikiye ayrılmış aslında. Nzonzi'nin yediği onca baskıya rağmen pas isabet oranı kıymetliydi. Geçmiş haftalarda o baskı Seri'ye yapılıyordu ve çok zorlanmıştı. Nzonzi ise o pozisyonun futbolcusu olduğundan kalitesinden ödün vermiyor.

Söylediğim gibi, Babel direkt olarak Falcao'nun arkasına 2. bir forvet gibi konumlanmış. Hatta Falcao da biraz daha sol tarafa yakın. Bütün etkileşimi sol taraftan almış. İlk yarıda Babel'le uyumları oldukça iyiydi. Nagatomo da hücumdaki verimliliğiyle tartışılsa da sürekli gitti geldi. Lemina sahadayken ya da Ömer Bayram girdiğinde de aynı şekilde, sola oldukça yakınlardı.

Sağ taraftaki Mariano / Feghouli / Belhanda üçgeni bu sefer etkili olmasa da yine varlığını göstermiş. Geçen sezonlarda o ezber bizi ayakta tutuyordu. Özellikle de Feghouli formunu yakalayınca neredeyse tek silahımız olmuştu. Bu sefer oyunu yayıyoruz, Babel'le birlikte solda da pas oyununda varlık göstermeye başladık ama sağ taraftaki uyumu etki bildiğimiz seviyede değil.

Luyindama'nın pas sayısı bu maçta oldukça düşüktü. İlk yarıda biraz olsun topla çıkışlar yapmaya çalışsa da neredeyse hepsinde hata yaptı ve kabuğuna çekildi. Marcao ise sadece Nzonzi'yi gördü, Nzonzi de bizi geriden çıkarttı işte. Geriden oyun kurmamız oldukça problemli ve bu problem içine Muslera'yı da katalım.

Çok hareketsiz kalıyoruz ve tempodan uzağız. Biraz daha yakın oynamamız gerekecek, bu şekilde sağ ve sol diye kutuplara ayrılmış gibiyiz. Sağda bir üçlü var, geri taraf sola daha yakın, oyun da oradan dönüyor. Oyun oradan dönünce de Falcao dahi sola kayıyor, pas oyununda katkı sağlamaya çalışıyor.

4 yorum:

  1. Bence falcaonun sola yakın oynaması yüzünden oyun sola kaymış olabilir halbuki esas yaratıcı yönümüz sağda. Sağ taraf oyundan kopunca etkisiz görünmüş olabilir. Böyle de düşünmek lazım yani falcao odaklı oynandığı bariz haritadan görüleceği üzere ve falcaonun doğal yönelimi sola olunca sola kayılmıştır. Bence falcaoyu taktik icabı talimatla sağa kaydırmak daha doğru olacaktır. O zaman bence sağ tarafı test edebiliriz. Sol taraftan Babel de falcao ile çakışmaz ve roller dağıtılır destek görevi ile ikşci direkte gol koklar babel. Bjkde de öyle etkindi. Sağda wuaresma üstünden dönen oyunda forvet rolüyle bitirici işleri yapardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sola kaymak aslında diğer maçlarda da olan bir şeydi. Geçen sezonlardaki sağa ağırlık yıkıldı gibi, soldan da ısrarla geliyor. Bunun da nedeni Babel diyebilirim, topu ayağına istiyor. Bu dengeyi oturtursak başarılı olacağız.

      Sil
  2. brugge maçında bir puan için oynarsak 3 puan alırız,3puan için oynarsak yeniliriz gibi geliyor..fatih hocam lütfen bir kere morinyolaşsın bir 5-3-2 çıkarsın sahaya,biri donk 3stoper..brugge donkun evi,kesinlikle ilk 11de olmalı,nzonzi önlerinde seri&lemi den oluşan güçlü bir üçlü orta saha ilerde babel-falcao..feghouli formsuz oyunun gidişatına göre son 20dakika düşünülebilir.4-1-4-1 bizi bitirir aman hocam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha kontrollü oynamanın faydası var tabii. Pas oyunu temeli de bence CL düşünülerek oynanıyor, ısrarla topa sahip olmanın temelinde bu olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir