24 Eylül 2019 Salı

Seri, yükselmeye devam ediyor, Lemina hala beklenen kıvamda değil


Geçen sezon bu tarz deplasmanlarda dağılır ve kontrolü kaybederdik. Bu sezon ise daha derli toplu, doğru ama yetmeyen bir oyun olduğunu düşünüyorum. Geçen sezonun bu sezona göre artısı ise 1-0'ın ardından o maçın bir şekilde 4-5'lere gelebilmesi. O da biraz Onyekuru gibi bir tarzla alakalı. Bu sezon o yok ve 1-0'ı bulmasına rağmen oyunu açamayan bir Galatasaray izliyoruz.


Yeni Malatyaspor karşısında işin biraz daha mücadele tarafında kaldık. Özellikle de 1-0'ı bulduktan sonra skor koruma iş güdüsü ortaya çıkıyor ve tamamen çekiliyoruz. 2. yarıda bir ara Andone harici herkes orta sahanın gerisine çekilmişti. Pas yapmaktan, topu tutmaktan vazgeçtik. Haliyle de skoru koruyamıyorsunuz, iyi bir savunma takımı da değiliz.

Pas sayısı geçen maçlara oranla çok daha düşmüş. Andone, topla 16 kez buluşmuş mesela. Tabii bu biraz da hem uyum, hem futbolcunun tarzıyla alakalı. Falcao biraz daha pas oyununu seviyor, Andone ise mücadele tarafında var, hücumda da savunma arkasına sarkmayı deniyor. Onun için uyum lazım.

Babel ve Adem Büyük'ün de topla buluşma sayıları düşük. Feghouli'yi aradık mesela, bizi hücumda tutan isimlerden biriydi. Adem Büyük işin mücadele tarafındaydı, Babel ise Milli Takım dönüşünden bu yana düşüşte. En azından Babel'in biraz daha işin içine girmesi gerekirdi.

Orta sahadan da yeterli hücum katkısı gelmiyor. Son maçlara oranla rakip ceza sahası etrafında daha fazla futbolcu bulundurmak güzel olsa da çok yeterli diyemem. Seri yükselmeye devam ediyor, Lemina hala beklenen kıvamda değil, Nzonzi de işini yapıyor. Ömer Bayram'ı kullanmak mecburi, orta sahada topu taşıyacak başka isim kalmıyor. Sol beke geçince çok büyük sorun oldu.

Şener Özbayraklı, hücum tarafında çok fazla işin içine girmedi ama sırıtmadı da. İlk yarıda ağırlıklı olarak soldan oynasak da Nagatomo'yu çok yararlı bulmadım. Yine de sol bek Ömer Bayram'dan çok daha iyiydi. Luyindama / Marcao pas aksiyonu ise kronik sorun halini alır oldu, basit hatalar bitmiyor ve o riski almaktan da vazgeçmiyorlar.

3 yorum:

  1. "lemina hala beklenen kıvamda değil" derken seriye pozitif ayrımcılık yapılıyor bence..seri leminadan 1,5ay evvel geldi.lemina da kasım ortasında hazır olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alakası yok, benim Lemina'dan beklentim de çok. Hazır olması uzun sürebilir, sakatlıktan dönüyor çünkü :) Beklenen kıvamda değil demem durumunu anlatmam aslında.

      Sil
  2. Lemina geçen yıl doğru düzgün maç oynamadı bunlar doğal.Onyekuru da çok ağır sakatlık geçirdikten sonra gelmişti hatta sezonun ilk yarısı nerdeyse ortada yoktu ama ikinci yarı gittikçe yükselmişti.Lemina konusunda da bunun bi benzerini yaşayacağız gibi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir