24 Eylül 2019 Salı

Takım birbirine çok yakın olsa da rakip kaleden bir o kadar uzak


Takım birbirine çok yakın olsa da rakip kaleden bir o kadar uzak. Takımın forveti yine orta sahaya yakın, Babel en önde, Ömer Bayram sol kanat gibi ve Nzonzi'nin varlığında Luyindama sağa, Marcao da sola açılmış. Bu maçın futbolcu yerleşimlerinde "oyuncu değişiklikleri" sonrasını konuşamıyoruz, Jimmy Durmaz 85. , Falcao ise 90. dakikada oyundaydı.



Falcao da Club Brugge maçında orta sahaya çok yakındı. Andone'de de bu geçerli, üstelik pas oyununa çok katılmamasına rağmen. Daha çok rakip savunma arkasına sarkmayı denedi ve ön alanda baskı yaptı. Babel en önde mesela, yine girdiği pozisyonlar var, hatta 2. yarıda açılan alanda 2 kere bomboşken kaleye vuramadı bile. Onun dışında varlığını konuşamazsınız.

Adem Büyük de orta saha gibi oynamış. Bir sağ kanattan ziyade bildiğimiz orta sahaydı. Çok mücadele etti, hareketliydi ama 60. dakika gibi oyundan düştü. Sağda Şener Özbayraklı yalnızdı mesela, bu yüzden de hücum adına çok risk almadı. Arkasını ya da önünü toparlayabilecek kimse yok, tüm kanadı tek başına oynadı. Sırıtmadı da .

Oyun ister istemez sol tarafa kayıyor. Bu sezonun geneli adına yazıyorum. Nagatomo'yu son 1.5 yılın toplamından çok hücum aksiyonunda görüyoruz. Bu da Babel'in varlığından kaynaklı olabilir. Ömer Bayram da belki alışkanlıktan sol kanada çok kayıyor. O etkili oluyor gerçi, golün asistini yaptı. Ama geçen sezonun aksine bu sezon ağırlık sol tarafta. Şu ana kadar da çok etki getirmedi.

Seri toparlıyor, merkezde müthiş bir pas hakimiyeti. Şu denkleme formda bir Belhanda ve Feghouli de girdiği an harika bir üçlü izleyeceğiz. O an oyun yeniden sağ tarafa da dönebilir işte. Lemina da oyuna girdiğinde sol tarafa mümkün olduğu kadar yakındı. Şu dengeleme işini henüz yapamadık ve kaleden çok uzaklaşıyoruz.

14 yorum:

  1. En fazla 1 ay içerisinde mükemmel bir takım izleyebilme umudu ile yaşıyorum şuan. İnşallah Fatih hoca üçüncü döneminin şahlanışı gibi bir takım organizasyonu oluşturabilir. Neden olmasın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu pas temelli oyun sabır istiyor, zaman içinde de hızlanabiliriz ama şu an yetersiz görüntü.

      Sil
  2. Fegholi yorgun ve fit değil, belhanda sakat, babel üst üste oynamaktan aşırı yorgun, mariano zaten fizik olarak düşmüşken; yine bunların tamamını ilk 11 koyup tempolu oyun beklemek yersiz.
    Maç başlar konya, kasımpaşa maçları gibi ağır, zevksiz ve 0-0 oyununa döner. Biz de oflar puflarız. Bu arada, bu adamlar en fit haline gelse bile bu takımdan yine tempolu oyun çıkmaz. tarzları, yaşları buna uygun değil.
    aklıma yıllar önceki GS - FB maçında hocanın 4-4-2'ye döndüğü fener maçı geliyor. Ortada emre ve engin ilk defa ilk 11 çıkmıştı. Önde elmander ve baros, beklerin nerdeyse rakip ceza sahasının içinde oynadığı olağanüstü bir baskı / balata oyunu. Bizim görmek istediğimiz oyun bu. Bu maç böyle oynanır. Fener'i maçın başında taraftarla boğup peş peşe 2-3 goller fişi çekmeliyiz.
    mevcutlar içinden;
    nagatomo - marcao - lyundama - şener
    ömer - seri - nzonzi - emre
    andone - falcao

    11'i ancak böyle bir oyun oynar. Ben olsam böyle çıkarım. Ömer sol iç, sol açık gibi. İleride çift hareketli deparlı santraforlar. Fener savunması zaten hataya müsait, kalede aşırı acemi bir kaleci. Sağda hareketli dengelerini bozacak emre, arkasında onu fitness'la destekleyecek şener vs..
    öteki takımın ne oynadığı veya oynayacağını görmek için bkz: konya, kasımpaşa maçları. Aynısı olur, maç berabere biter. Gol yersek de çok zor gol atarız.
    hocadan böyle bir değişim bekliyorum.
    ama psg maçında yine babel, feghouli, mariano olabilir. tecrübeleriyle 0-0 oyunu oynayabilirsin.
    Fener maçı artık namus maçı olmuştur. Kurulan kumpaslar, tezgahlar, şer cephesi, şebekeye net msj verilmesi için öyle bir takımla çıkmak lazım. Önde deli gibi basan, peş peşe pozisyonlara giren rakip ceza sahasının içinde oyunu oynayacan bir takım lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de o top biraz daha hızlı dolaşabilir. Dolaşsa zaten sorun ortadan kalkacak. Ya da tempoyu biraz daha yayabilsek skoru alıp, sonra vites düşürebiliriz.

      Sil
  3. manasız, ne idüğü belirsiz, saçma sapan adına pas futbolu denen Aykut kocaman gibi vasıfsız, kabiliyetsiz ve korkak teknik direktörlerin oynatacağı bir oyun oynuyoruz.
    planımız, amacımız nedir? neden iyi futbol oynanmıyor? ne zaman bu kadro top oynamaya başlayacak? bu soruları sorabilecek bir gazeteci memlekette var mı? işimiz gücümüz Fatih hocaya yalakalık yapmak. Yönetim - teknik direktör dengeleri açısından terazinin kefesi hiç bir kadar bir tarafa kaymamıştı. siz bütün dizginleri hocanın eline verirseniz işte böyle hoca da garip işlerle uğraşır. sebebi her ne olursa olsun ben hocayı bu polemiklerin içinde artık görmek istemiyorum. madem ki tezgah var, şebeke var evet hepimiz kabul ediyoruz, o zaman bu tuzaklara düşme hocam. neden yoksun? artık sus konuşma.
    malatya maçındaki aptalca kaybedilen puanlar, hala bir türlü futbol oynamayan takım, canımızı sıkıyor. bir teknik adamın asli görevi bu olmalı. Fatih hoca herhangi biri değil kabul ama bu kadar da değil. futbol dışı işlere girdikçe, biz kötü yola sapıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aykut Kocaman'ın savunma futboluna pas temeli ekle, bence de öyle bir futbol var :( Bizim farkımız savunamamak bir de.

      Sil
  4. Tekrarlıyorum bu takımın genel yapısı hantal. Teknik beceriyle oyunu kontrol eder ama sonuç almanız zorlaşır. Hareketli, rakibi oyundan düşürebilen oyunculara şiddetle ihtiyaç var. Ne yapıp edip Emre Moru kazanmalıyız. Gerektiğinde jimmyi. Pas yetmez, iş bitirmek için akışkanlık ve hareket lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna ben de katılıyorum. Bu yüzden de Ömer Bayram sahada olunca fark yaratıyor ya da Belhanda olmazsa olmaz.

      Sil
  5. İsin içinde hiz olmayınca takımın dar olmasj rakibin işine yarıyor.

    YanıtlaSil
  6. Feghouli formsuz, Mariano umutsuz vaka olduğu için oyun sola kayıyordu.Şener oynamaya devam eder ve Feghouli de form tutarsa yine geçen yıla yakın düzene döneriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şener en azından gidiyor geliyor, savunma tarafında bir mücadele var.

      Sil
  7. Babel biz hücumdayken müthiş oyuncu. Zekasıyla oynuyor. En son 66 Arda böyle oynuyordu zekasıyla. Ama Babel oyunun defans yönünde hiç yok. Yorgun olduğu için ve muhtemelen yaşı gereği ekonomik oynamak adina defansif katkı vermiyor. O yüzden de en ileri atıyor kendini.
    Malatya'da ise Giulerme'yi sağa atıp onun üstünden oyun kurma taktiği vardı. İlk yarıda Japon'un defansta bu kadar aksamasi bu yüzden. Belki Sergen Babel'in dönmediğini görüp oyunu sağa yikmistir. Dolayısıyla biz de özellikle ikinci yarı savunma yaptığımız için (yapmaya çalıştığımız için) top hep bizim solumuzda kaldı. Ademin de bu kadar merkeze yaklaşması bu yüzden. Takım olarak sola kaydık. Halbuki hücumu düşünseydik bu kadar dengesiz olmazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defans yönünde müthiş işler beklemiyorum. Hatta şu aşamada bulduğunu bitirse yine çok iyi anılacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir