15 Eylül 2019 Pazar

Takımın futbolu ne kadar kötü olsa da, Nzonzi'nin futbolu büyüyor


Nzonzi'yi her maç sonunda konuşmaya devam edecek gibiyiz. Takımın futbolu ne kadar kötü olsa da, Nzonzi'nin futbolu büyüyor. Pas temelli bir takımız, belli ki bu oyunu da büyütmeye çalışıyoruz. Nzonzi de bu pas oyununun en güçlü ayağı. Kasımpaşa karşısında da 88 pas girişiminde 85 isabeti var. Bu paslardan 5 tanesi de uzun ve hepsi isabetli.



Diagne'nin Falcao'nun şu maçtaki pas isabetinin yarısını dahi göremediğini sıklıkla görüyorduk. Falcao ise henüz ilk maçı olmasına rağmen pas oyununda etkisini gösterdi. Rakip ceza sahasında kalmakta, oyun kurulumunda oldukça faydası var. Bu pas sayısının zaman içinde daha da artacağını düşünüyorum.

Feghouli hiç işin içine girememiş, sorunlardan biri o. Geçen sezon takımı taşıyan isimdi, bu sezona ise doğal olarak giremedi. Yaz tatili yapmadı bile, direkt olarak sezona girdi. Zaman içinde toparlar diye baksam da şu aşamadaki formsuzluğu bizi etkiliyor. Rakip yarı sahadaki hücum kalitemizi direkt olarak belirleyen bir futbolcu.

Lemina, 30. dakikada oyundan çıksa da pas aksiyonu hiç fena değil. Onun yerine giren Ömer Bayram da aynı şekilde iyilerden. Beklediğimin çok üzerinde. Sorumluluk alıyor, top taşıyor, temposuz orta sahaya hareket getirebiliyor. 50 pas denemesinde 41 isabet onun için hiç fena değil. Yeni bir pozisyonda oynamaya alışmaya çalışıyor ve kendi açısından fark yaratabilir.

Babel / Onyekuru farkı da bu pas haritasında ortaya çıkar. Onyekuru maç içinde çok topla buluşmazdı ama takımı hızlandıran isimlerin başında gelirdi. Babel ise set hücumunda var, topu daha fazla ayağına istiyor ve merkeze yaklaşıyor. Transfer edilen futbolcuların genelinde de bu "pas oyununa" yatkınlık var. Biraz daha gelişim bekleyeceğiz.

Marcao'nun isabet oranı düşmüş, Luyindama ise geçmiş maçlara oranla daha düşük sayıda pas yapmış. Nzonzi'nin varlığı ikisi açısından da artı, en azından geriden oyun kurabilmek adına. Stoperler daha iyi durumda olsa Nzonzi de rahatlayacak, belki işi biraz daha hücum tarafına yıkabilecek.

6 yorum:

  1. Marcao daha fazla risk alarak pas atiyor ki bu mac da da cok guzel toplar atti merkeze,pas hatalarinin sebebi ise bence haraketsizlik mesela feg etkilemis bu konuda takimi,hic katilmamis pas aksiyonuna,enteresan ki 80 dk kaldi saha da adem daha once girmeliydi veya jimmy girmeliydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 metreye pas hatası yaptığı birçok pozisyon da oldu.

      Sil
  2. Marcao ve Luyindama form tutacaktır diye düşünüyorum bu sezon böyle gitmez. Aynısı Feghouli için de geçerli. Feghouli neredeyse tatilsiz oynamaya devam ediyor onun etkisi de büyük. Aslında biraz dinlendirmemiz lazım, sonrasında etkisini görmeye başlarız.
    Nzonzi için pek konuşmaya gerek yok. Defansif orta saha dediğimiz adam ne yapmalıysa onu yapıyor ve artı olarak çok güzel attığı oyun açan paslar ve uzun toplar var.
    Babel'in top saklaması, rakibi kendine çekmesi gibi güzel özellikleri var ancak çok fazla merkeze kayıyor. Daha doğru forvetin arkasına kayıyor. Kanat forvet olması gereken yerde 2.forvet olmaya çalışıyor. Bu bazen güzeldir ama sol bekimiz canımız ciğerimiz Japonumuzun defansif oyunu iyi olsa da hücum da etkisi yok. Keza Mariano da çok formsuz. Bu yüzden beklerde daha çok tempo arıyorum, soldan ve sağdan sahayı boydan boya gidebilecek isimler istiyorum. Bu isimler belki Ömer ve Şener olabilir.
    Lemina oyundan çıkana kadar fena oynamıyordu aslında. Dikine gidiyordu, delici görevi yapıyordu. Ancak 1-2 top kaybı yapmıştı, onu da kondisyonuna ve uzun süreli maç oynamamasına bağlayabiliriz sanırım.
    Falcao 1-2 pozisyonu harcamasına rağmen gayet iyiydi. Pas oyununun içine girdi ki attığı golde de Ömer ile birlikte güzel bir verkaç yaptılar, orta sahadan gelip attılar. Kaçırdığı goller için ise birinde kondisyondan bahsedebilir, diğerinde ise heyecandan. Kendisinin çok rahat gol yapabileceği pozisyonlardı. 3 yıldır Monaco'da taraftarsız oynayan bir oyuncu için bu taraftar önünde oynamak kolay da değil doğrusu. Ama kalitesinin bir parçasını gördük yine de.
    Adem ve Ömer'e bir parantez açmak istiyorum. Beklenenden çok daha yararlı oyuncular. Güven, Umut gibi isimler milli takımdayken bu 2 arkadaşın olmamasını anlayamıyorum! Hatta Deniz Türüç varken (attığı gol nedeniyle ezdiği, yediği, boşa kullandığı o kadar atak ve pozisyon hiçe sayıldı) Emre Mor'un olmamasını da anlamıyorum (Abdülkadir ve Cengiz yokken Emre'ye su gibi ihtiyaç var milli takımda)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden de çift forvet oynamak ve Babel'i direkt merkezde kullanmak çok daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Sezona iyi girenler var ama takımın büyük çoğunluğu sezon içerisinde iyi bir form grafigi yakalamak zorunda yoksa işimiz çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman içinde yükselmelerini beklemek dışında yapacak bir şey kalmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir