2 Eylül 2019 Pazartesi

Taylan Antalyalı Galatasaray'da


Transfer bitmiyor. Stoper / sol bek gibi beklentilerim olsa da orta saha ve hücum tarafındaki seviyenin yükseldiğini söyleyelim. Özellikle de orta saha kurgusu, tüm rotasyonuyla birlikte çok iyi seviyeye ulaştı. Taylan Antalyalı da son tamamlayıcı parça. Galatasaray rotasyonunun bu tarz yerlilere ihtiyacı var. Futbolcu da 24 yaşında, geleceği düşünmek gerekiyordu.

Bonservisi olmayan yerlileri iyi toparlamıştık. Transfer döneminin ilk günlerinde gerçekleşen işler gayet iyiydi. Sorun ise gençleşme tarafında. Geneli belli yaşa gelmiş futbolcular. Özellikle "genç" Türkler konusunda geride kaldık, hamle yapamadık. Birçok isim çeşitli takımlara dağıldı. En son Berkay Özcan mesela, Başakşehir'e kiralık olarak gitti. Çok istediğim bir isimdi.

Orta saha için alınabilecek 3 isim vardı. Berkay Özcan'ı konuştuk. Mehmet Özcan da değerli bir isim, özellikle 6 - 8 numaralarda kullanılabilmesi ve potansiyeliyle. Maliyetli tabii, iş orada tıkandı ve yalanlandı. Bir de Taylan Antalyalı. Benim sıralamamda Taylan Antalyalı 2. sıradaydı ve transferini istediğim bir futbolcuydu.

Taylan Antalyalı, 8 numarada tabela yapacak isim. Pas ve teknik özelliği yüksektir, topla dikine gittiğinde rahat adam geçer, şut özelliği vardır. Pas oyunu adına kıymetli bir yerli alternatif. PTT 1.Lig için fazla bir isimdi, Süper Lig'de kalmayı geçen sezon hak etmişti. Böyle bir transfer yapmasını bekliyordum. Aslında bu potansiyeli Bucaspor günlerinde de konuşuyorduk. Biraz geç açılsa da olması gereken yere geldi.

Teknik ve mali detayları sonrasında konuşacağız. İptal olacak diye çekiniyordum. 2 gündür daha sık dile getirilse de son gün çok hareket yok gibiydi. Şu an Donk, Lemina, Taylan Antalyalı, Nzonzi, Seri ve Belhanda'lı bir orta saha rotasyonu var. Selçuk İnan'ı devre dışı bırakmak gerekiyor, Taylan Antalyalı bunu başaracaktır. Atalay Babacan için ise pek yer kalmadı gibi. Onu da kiralamak iyi olabilirdi.

14 yorum:

  1. Dişli bir Şampiyonlar ligi kadrosu + üst düzey Süper lig ve Türkiye kupası kadrosu oldu. Emeği geçenlere tebrikler. Daha bir hafta önce karalar bağlamıştık bazı taraftarlar olarak. Sakin olmakta yarar varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemek gerekiyor. Sakin olmamak biraz da geçen yılların getirdikleriydi.

      Sil
  2. Berkay'a üzüldüm. Belediyenin soyguncuları alabiliyorken bizim alamıyor olmamız ayrıca can sıkıcı. Gurbetçi konusunda neden bu kadar zayıfız anlam veremiyorum gerçekten!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Taylan Antalyalı ile o açığı en iyi şekilde kapattık.

      Sil
  3. Abi son transferlerden sonra oluşan maaş skalası hakkında yazı yazabilir misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tansel Taşanlar abinin paylaşmasını bekliyorum, üzerine mutlaka yazacağım.

      Sil
  4. Koca yaz bekleyip yine son güne sıkıştı transferler. Berkay da çok hataliyiz çok önemli bir kayıp. Isimsiz saçma sapan gurbetçileri alıp, tolgay berkay gökhan töre gibilerini çok ucuza kaptiriyoruz. Bi şunu asamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maddi şartlar oluşmalı. Temmuz'da bırakmıyorlar ama Ağustos'un son gününde gerçekleşebiliyor. Bu isimler için beklemeye mecburuz.

      Sil
  5. taylan antalyalı degil izmirlidir,tıpkı hayatında maçlar dışında hiç denizliye gitmemiş mustafa hoca gibi ismine bakmayın,cismine bakın iyi oyuncu,aynı mevki olmasa da necati ateşe benzetirim,kapasite olarak eksiği yoktur,fazlası vardır.türkiye kupasında hermaç banko ilk11 oynar,iç saha dış saha farketmez lig maçlarında da seriyi lemiyi yedekler.lütfen artık selçuk abisi hasan hocanın asistan yardımcısı filan olsun,yada gelecek maçta kart cezalısı ümit hocanın yerini de alabilir,1dakika bile oynamasın,selçuk hoca diyelim ona

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmine bakan yok da ilk cümlen neyi anlattı anlamadım :)

      Sil
  6. Umarım Taylan gibi, genç ve potansiyelli yerlileri gelecek transfer dönemlerinde kadromuza katmaya devam ederiz. Çünkü şu yabancı kuralı meselesini önümüzü kapatmak için illa bir gün hortlatacaklar ve bizim de buna ihtiyacımız var. Mehmet Özcan, Berkay Özcan vs. bu isimler için önümüzdeki dönemlerde birkaç hamle bekliyorum umutla. Hatta Kenan Karaman (alternatif), Kaan (zor, biliyorum)...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizde biraz para girdisi olsa transfer tarzı bu olurdu aslında. Daha genç, Marcao / Luyindama tadında isimler alabilirdik.

      Sil
  7. Atalay sözleşme uzatmaya yanaşmadığı için hoca fırsat vermiyor olabilir bence ki eğer böyleyse haklı hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleyse haklı tabii de ben pek düşünmüyorum öyle olduğunu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir