4 Eylül 2019 Çarşamba

Tribünlerin önünde imza töreni güzel olsa da uygulanışı tartışırım


Tribünlerin önünde imza töreni yapmak güzel bir şey. Son yıllarda, Galatasaray adına da pek örneği olmayan bir iş. Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid ya da diğer Avrupa'nın dev takımları da yeri geldiğinde bunu yapıyor. Ülkemizde de Quaresma, Guti ve Van Persie gibi örnekleri vardı. Buraya kadar düşünce güzel.

Uygulanış problemli diye düşünüyorum. Falcao'nun yanına Milli Takım'larında olmayan diğer transferleri eklemek güzel olsa da taraftara açık imza töreni için biraz abartılı bir şov vardı. Konser, dj, dışarıdan sunucu, ışık gösterileri gibi şeyler bana gereksiz geliyor. Futbolcu gelir, imza atar, 2 de top sektirir ve bu iş biter. Diğer örnekleri de böyle.

25 bin taraftar yüksek bir sayı olsa da imza töreninin günüyle alakalı da problem vardı. Günü ve saati pek uymadı diyebilirim. Hafa sonu yapılabilirdi mesela, çok daha fazla eminim ki gelirdi. Ya da hafta sonu bir hazırlık maçı da düşünülebilirdi. Falcao ve Lemina gibi isimleri ilk kez bu maçta görürdük. Hem de maç eksikleri, uyum adına da iyi olabilirdi.

Bir ufak eleştirim daha var. Falcao'ya doğal olarak çok fazla odaklandık ama bu durum diğer futbolcular tarafından nasıl görünür bilmiyorum. İmza töreninde odak Falcao'ydu, diğer isimler biraz arka planda kaldı. Saha içindeki yöneticinin dahi tek ilgisi Falcao'ya gibiydi. Falcao'yu takım içinde yalnız bırakmamak gerekecek. Jardel örneği böyleydi. Tabii Falcao bambaşka bir karakter.

Transferlerin arka planında olan emekçileri de unutmamak gerekir. Orada olmayabilirler, Fatih Hoca ekibinin bu tarz işlerde olmasını pek istemez ama teşekkür edilebilirdi. Şükrü Hanedar, Emre Utkucan ve emeği geçen diğer isimlerden bahsediyorum. Yönetim ilgiyi seviyor, bu tarz her organizasyonda ısrarla kendini ön plana atmaya çalışıyor. Anlıyorum, emekleri çok büyük. Yine de bir kulüp başkanı böyle organizasyonlarda geri planda kalabilmeli.

Falcao'nun İstanbul'a ayak bastığı an çok daha büyük bir şovdu. Bence zirve anı o. Yine de Falcao ve diğer transferleri bir arada saha içinde görmek güzel. Asıl şov Kasımpaşa maçında olacak tabii, orada gövde gösterisini yapacağız. Acil olarak Fatih Hoca ve Falcao'yu bir arada gösteren fotoğrafa ihtiyacım var. Saha içi her şeyi belirleyecek.

23 yorum:

  1. Yalniz herkes yildiz neredeyse umarim sorun olmaz bu,ben normalde bir takimin komple yildizlardan kurulmasina biraz karsiyim yani saha da asker de olmali,o askerler luyindama ve marcao sadece,geri kalanlar kariyerli ve ust duzey oyuncular,taylan gibi genc ve ac adamlar da almaliydik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun olmaz, yıldız değiller aslında. Falcao yıldız bir tek. Diğer isimler mücadele ve kalite tarafında öne çıkıyor.

      Sil
  2. Ya allah aşkına illa her şey için bir eleştiri niye yapıyoruz bir tek yöntemmi var hayatta ...oraya gelen 25 bin kişi mesut mutlu ayrıldı en azından bir gecesi böyle geçti bir sürü boktan işin olduğu mutsuzlulugun giderek sarmalladıgı toplum da bir küçük mutluluk aracı oldu ayrıca buda niye bir yöntem olmasın belki bir başka ülkede futbol forumlarinda ya keşke bizde böyle yapsaydik diyenler olamazmı..baskan gecen gun fatih hocaya teknik ekibe emegi gecenlere muslera falcao oldugu ortamda tesekkur etti.. merak etmeyelim floryada hiç kimse şu öne çıktı ben geri kaldım diye düsünmez.bu adamlar bunları çoktan aştı kariyer ve birikimleri ile..belki siz endişe duyabilirsiniz geçmişten kaynaklı ama o zaman biraz yerli oyuncu yoğunluğu ve biraz kopleksi vardı şimdi bu oyuncu kadrosunda bunlar olmaz.ama tabiki endişe , sorgulama daha iyiyi arama güzel duygulardır sizi yargılayamam elbette. iyilikle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri yapmam gerektiği için yapıyorum. Bana garip gelen unsurları daima yazarım.

      Sil
  3. lemina ulen 3gün önce 20bin nüfuslu bi kasabada şeyn longla idman yapıyordum,şimdi 20milyon nüfuslu bir dünya şehrinde radamel falcaoyla idman yapıyorum,şimdi ben ne yapmalıyım diye düşünmüştür bugün antremanda..ben istanbulda beş yıldızlı bi otelde çalışırken haftasonu köyüme geldiğimde ulen murat dün gece hiltonun işi bitince otomatik sifon çeken banyosuna yapıyodun şimdi toprağa açılmış üzeri kerpiçle sıvanmış çukura ama b.k aynı b.k diye çok içimden geçirmişimdir,bilirim bu duyguyu.biz kendimizi emperyalist ülkeler öyle istedi diye öyle bir küçümseme psikolojisine alıştırıldıkki ne zaman zincirlerimizi kırmaya meyletsek hep bir darbe yedik..bu fransızların tanrısı napolyon bonapart değilmi "dünya tek bir ülke olsaydı başkenti istanbul olurdu,o öyle bir şehirdirki benim ilk görüşte aşık olduğum ve ölünceye kadar unutamıycam ilkaşkımdır,bu parisse hergün eve döndüğümde yüzüne bakmak zorunda kaldığım bana dırdır yapan bıktıgım ve usandığım sevgili karım.." diyen..dırdırcı suratsız soğuk kadını alladılar pulladılar.bizse o güzeller güzeli kızı makyajı akmış yaşı geçmiş bet bir kadına çevirdik ama olsun minare yıkılsa da mihrap yerinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlız bu adam ıtalya gördü juve de buffon.;d alves,pajenic,hernanes,dyabala, higuen, ,marchiso, manzukic cuadrado vs..birlikte oynadı. Bu düzey oyuncular la idmana maça çıktı unutmayalım..ıstanbul için ironilrriniz güzel endiselerinize katılıyorum..

      Sil
    2. Lemina, Juventus'da daha büyük devlerle de oynuyordu :)

      Sil
  4. Abi Selcuk Inan/Ømer Bayram'in sampiyonlar liginde Linnes yerine tercih edildigini konusacak miyiz? Sampiyonlar liginde yabanci siniri yok. Biz 15 yabancidan'da yararlana biliriz o arena'da. Linnes'e yapilan buyuk saygisizlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum. çok önemli bir nokta. neden diye sorulmalı

      Sil
    2. Linnes tercih edilemezdi, çünkü sözleşmesi dondurulacak. TFF'de lisansı yoksa da CL'ye bildiremezsin. Olay budur.

      Sil
  5. Bana çok gereksiz geliyor bu tarz şeyler ama 25 bin taraftardan elde edilen bilet geliri kulüp için önemli o açıdan bakınca bir şey diyemem.
    Falcao'ya fazla odaklanildi törende ister istemez diğer futbolcular bozulmuştur. Bunu değiştirecek şey Falcao'nun karakteri kişiliği Falcao başka bir açıdan daha şanslı takımın kaptanı ve en sevilen adamı Muslera ile arası çok iyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Törenin bir raconu var, o tarzda olabilirdi diye düşündüm. Hafta sonu olsa daha fazla taraftar da gelebilirdi.

      Sil
  6. selçuk ve ömer bayram yerine taylan ve jimmy tercih edilmeliydi uefa kadrosunda..son dakika bi frikik kazanılırsa selçuğu alırım oyuna belki atarmı diye düşünüyor anlamıyorum.kesinlikle oyunu tutsun diye tercih edilmemeli selçuk.konya maçında gördük belki son dakika yenen golde hatası yoktu ancak yine de risk bu saatten sonra kadroda tercih etmek sadece yer işgal ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek alternatifin yok, Ömer Bayram biraz mecburi gibiydi.

      Sil
  7. linnes ve ailesi acı çekerken haksız yere.. eğlenen takım ah alan takım şampiyon olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acı çekiyorlar dediğin insanların yıllığı 1.4 milyon avro. Keşke benim de böyle dertlerim olsa.

      Sil
  8. diriliş:"eltigre" sezon 1:sosyal medyada bazı real taraftarlarının"busene ilk defa gruptan bile çıkamıycağımıza dair kötü bir his var içimde..kariyerinde 10-15defa bize geldi,teşekkürler MARCA ve AS yorumlarına sebep olan kaplanın hocasıyla diyaloğu çok sıcaktı..
    sadece onlar formda olsun,diğerleri işini yapsın yeterli
    m.webaslan.com/img/2019/09/05/galatasaray-idman-(-5-eylul-persembe-)-wa-573-400.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferler ses getirdi, beklediğim gibi de Falcao vitrin oldu.

      Sil
  9. pbs.twimg.com/media/EDtIsAxWwAUwbws.jpg
    sanırım bu kategoride bir oyuncu alarak birilerini çok sinirlendirdik :)

    YanıtlaSil
  10. Sadece Falcao'ya yönelik bir tören olmalıydı.Diğer futbolcular törende yüzleri asık şekilde bulundular çünkü törenin Falcao için yapıldığını onlar da biliyordu.Ayrıca Şükrü Hanedar ve Emre Utkucan gibi isimlerin de bence platforma çıkarılması gerekiyordu özellikle de Şükrü Hanedar. Yani tamam hadi çağırmadın bari ismini söyle adam sana Lemina, Nzonzi, Andone gibi futbolcuları kimseye haber vermeden getirdi hatta Falcao transferine de sonradan dahil olup süreci hızlandırdı.Ayıp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer isimlere de yapılmalı, o vakit ayıp etmiş olursun işte.

      Sil
    2. Diğer isimler için normal bir imza töreni düzenlenebilirdi.Falcao dünya yıldızı sonuçta bırakalım da ayrıcalığı olsun bu konuda

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir