30 Ekim 2019 Çarşamba

Abdussamed Karnuçu'nun Galatasaray'da geleceği var, yeter ki ayakta kalsın


Abdussamed Karnuçu için blog arşivinde birçok yazı var. 2000'li grubun en kıymetli futbolcularından biri. Hatta hakkı en az verilen isimlerinden biri de diyebiliriz. Ozan Kabak, Yunus Akgün, Atalay Babacan ve Recep Gül gibi isimleri zaman içerisinde daha çok konuştuk. Ozan Kabak aldı yürüdü, Yunus Akgün ve Atalay Babacan bir şekilde A takım kadrosu içerisinde görülüyor, Recep Gül de profesyonel kariyerini başlattı.

Abdussamed Karnuçu'nun ise yaşadığı şanssız sakatlıklar var. Bu grup içerisinde olabileceğine inandığım, Galatasaray'da geleceği olacak futbolculardan. Geçtiğimiz sezon, U19 Youth League'nin Galatasaray adına en iyi isimlerinden biriydi. Stoper ve defansif orta saha olarak oynayabiliyor. Defansif özellikleri de, pas ve teknik tarafı da fazlasıyla iyiydi.

Sakatlıklar ise çok büyük bir sorun. Geçtiğimiz sezonun Mart ayında yaşadığı büyük sakatlığın ardından, yeni yeni topla çalışmalara başladı. O iyi performansın üzerine sezonu tamamlasa ve yaz döneminde de kamp görse şu an A takımda izleyebileceğimizi düşünüyordum. Ozornwafor'ları zorladık, oysa Abdussamed Karnucu'nun potansiyeli çok daha yüksekti.

Şimdi de Ocak ayını bekleyeceğiz. Geçtiğimiz sezon U21 forması giyen birçok isim takımdan ayrılsa da o kaldı, gelecek görüldüğüne inanıyorum. Onun adına da Ocak ayına kadar beklemek lazım. Bir süre sonra U19 maçlarında forma giymeye başlar ve maç eksiğini giderir. Eski potansiyeline dönerse de Ocak ayındaki kamp döneminde görebiliriz, neden olmasın.

Pozisyonunda sorun yaşıyoruz çünkü. Stoper eksiği var, orada sivrilebilecek bir gencin yer bulacağına inanıyorum. Sol ayaklı olmasa da sol stoper oynayabiliyor, bu önemli. Ya da defansif orta saha adına da alternatif dersiniz, o pozisyonda yerli kullanabilmek de oldukça önemli olur. Diğer gençlere göre şansı önünün açık olması. Pozisyonu itibarıyla imkanı yüksek, Allah bir daha sakatlık yaşatmaz umarım.

4 yorum:

  1. Geniş kadroda sürekli varlar ama şans verilecegini sanmıyorum ben. Ocak ayında yine operasyon diyor Fatih Hoca... Yine bir sürü adam gelecek ve bu gençler hiç hesaba katılmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alabilmeli şans, o potansiyelde olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  2. Andone'ye 2,5 vereceğimize ali yavuz kol oynayamaz mıydı ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone farklı, Ali Yavuz Kol farklı isimler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir