9 Ekim 2019 Çarşamba

Acı istatistikleri de paylaşalım


Acı istatistikleri de paylaşalım. Geçen gün yazdığım gibi, eğer Muslera faktörü olmasa şu an ligin dibine demir atmıştık. Muslera ve savunma tarafındaki yükseliş sonrasında ayakta kalabiliyoruz. Son maçlarda gol atamadığımız gibi gol de yemiyoruz. İş hücumda bitiyor ki şu ana kadar varlık gösterdik diyemem. Bunun da nedenlerini uzun uzun konuştuk.

İlk 7 haftada toplamda 9 gol pozisyonuna girmişiz. Bu istatistikle de ligde 17.'yiz. 7 maçta da 6 golümüz var, ligin en az gol bulan takımlarından biriyiz. Fatih Hoca gibi "hücumu olmazsa olmaz" diye nitelendiren bir teknik adamın takımı bu halde olmamalı. Üstelik şu hücum ve orta saha kalitesiyle. Futbolcu profilleri ne olursa olsun, bu oyuncu grubuna uygun oyunu bulmak gerekiyor. Bazı takımlar sadece 1 maçta 9 gol pozisyonu bulurken, biz ise 7 haftada 9 gol pozisyonuna ancak girmişiz. Son oynanan Fenerbahçe ve Gençlerbirliği maçlarında gol pozisyonu dahi yoktu.

Top çalmada ise geçen 7 haftada 11.8'lik ortalamayla 18. sıradayız. Bu da Galatasaray'ın mücadele etmediğinin göstergesi. Çok yumuşak bir takımız, agresif olmak gerekiyor. PSG karşısında yaptığımız faul sayısı dahi bizi mutlu etmişti, çünkü reaksiyon gösterdik. Ligde ise herhangi bir Galatasaray varlığından söz etmek imkansız. Topa sahibiz, bu oran bazı anlarda yüzde 70'lere dayanıyor ama hücumda da bir artı göremiyoruz ki. Bu istatistik topa sahip olma oranımızla da açıklanamaz.

Adam geçmede ise geçen 7 haftada 8.3'lük ortalamayla 16. sıradayız. Bu da diğer bir sorun işte, Galatasaray'da çalım atacak futbolcu yok. Kanatta zaten Babel / Feghouli gibi kat eden oyunculara döndük. Daha kreatif, hızlı diyeceğimiz, rakip çalımlayacak ve oyunu açacak futbolcu bulamıyoruz. Feghouli gibi isimler form kazandıkça ortalama mutlaka yükselir ama bu istatistikte büyük artışlar olmaz. Hatta şu 8.3'lük ortalamada dahi kısa süreler alan Emre Mor'un büyük payı vardır.

Sağ kanattan atak geliştirmede ise geçen 7 haftada yüzde 33'lük ortalamayla 17. sıradayız. Geçen 2 yılda Galatasaray'ın en güçlü yanını sağ kanadı olarak görürdüm. Mariano, Feghouli, Belhanda üçgeninde önemli bir gücümüz vardı. Bugün ise sağ tarafta herhangi bir etkiden söz edemeyiz. Bu üç isim de iyi durumda değil. Babel sonrası da oyun ister istemez sol tarafa çok bakmaya başladı ve orada da bir denge tutturamadık. Çare beklerin değişimi, orada biraz daha tempo demek.

6 yorum:

  1. Hücum yönümüz çok zayıf ama ben savunma takımiyim diyen takımlar bile bundan çok daha iyisini yapar. ve göze hoş gelen ataklar yapabilir. Hücumda caresiziz sorun bu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın savunmada bazı yerlerde sorun yaşamasının nedeni atak solandıramamak. Yine hücuma geliyor iş.

      Sil
  2. u-15 takımı çıksa sahaya şu kadarını anca yapardi. şu ana istatistikler gerçekten utanç verici. sivas maçıyla artık yepyeni bi kimliğe bürünmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyoruz Milli Takım arasını. Çoğu isim takımda kaldı ve çalışıyorlar.

      Sil
  3. Bekler tüm takımı bozuyor.Bekler iyi olsa kanatlar belki biraz iyi görüntü vrrir, orta saha daha üretken olur ve stoperler yalnız kalmaz.Beklerin eli yüzü düzgün olsa defansif olarak görülen Nzonzi hücumda çok daha etkili olur mesela tabi Nzonzi örnek sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişecek bir şekilde, o zamana kadar Şener / Ömer Bayram gibi isimlerle tempo diyeceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir