30 Ekim 2019 Çarşamba

Az maç oynadı, oynadığı her maçta da takımın en iyilerinden biri oldu


Ne yazık ki istikrarlı şekilde izleyemiyoruz. Bu görüntüde de bir süre daha istikrarla izlememiz zor görünüyor. Lemina'nın sağlık durumuyla alakalı problem nedir bilmesem de üst üste 90 dakikalar çıkaramadığını görüyoruz. Yaz kampı görmemesi, geçen sezondan kalan sakatlık ve uzun süre forma giymemesi de etmen tabii. 

Az maç oynadı, oynadığı her maçta da takımın en iyilerinden biri oldu. Takımın en kötü görüntüsünde dahi parlayan isimlerden biriydi. Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları da bunun en büyük örneği. Fenerbahçe karşısında sahada kaldığı sürede, Beşiktaş karşısında da ilk yarıda takımın en önemli, hatta tek hücum unsuruydu.

Oysa daha ağırlıklı olarak "defansif" katkı beklenen bir isim. Oyunun iki yönünü oynar, topla dikine iyi çıkar, rakip geçer ama daha çok takımın direncini yükseltir. Galatasaray'ın tempo konusunda büyük sorunları var. O sorunu çözmek adına da Lemina'nın sahada olması olmazsa olmaz. O olmadığında sorun yaşanıyor işte.

Bu kadar kısa sürede böyle etki göstermesi iyi. Seri'den böyle bir etki göremedik mesela, bu yüzden de ısrarla kenara geliyor. Lemina ise iyileştiği an sahada ve mümkün olduğunca maçı bitirmeye çalışıyor. Gerçek anlamda da yararlanamadık henüz. Yönlü de bir futbolcu, 3-5-2'nin sağ kanadında da olur, 4-4-2'nin herhangi bir kanadında ya da zorlandığınızda sağ bekte. Oynamışlığı var.

Mümkün olduğunca sahada görmeyi umuyorum. Nzonzi ve Lemina'nın yerini garanti görüyorum, diğer isimler onların etrafına yazılır. Nzonzi oyun kurulumunda, Lemina ise tempoda önemli. Elneny de eleştiriliyordu mesela, oysa oynadıkça Beşiktaşlılar hakkını vermeye başladı. Nzonzi'nin hakkını da en başından bu yana veriyoruz ama Lemina'nın da vermek istiyorum.

6 yorum:

  1. Takımda tempo yapan kimse olmayinca Lemina hemen fark ediliyor birazcık hareketli oynadığı için. Aynı etkinin bir benzerini Ömer Bayram da yapıyor orta sahada... Çift forvetli duzende orta sahada bir ismin mutlaka Lemina özelliklerinde bir futbolcu olması şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes fark ediliyor, bunun zirvesi de Ömer Bayram.

      Sil
  2. Lemina-nzonzi-ömer nasil olur? Lemina ve Ömer sadece mucadeleleriyle degil sag ic sol ic koridorlari da en iyi kullanacak adamlar gibi gozukuyor. Babel iceri kat ettiginde sola deplase olmustu Ömer bir deplasmanda, lemina da sagda oynama tecrübesi var ayni sekilde. Beklerden cikacak dikine paslar icin de kosu yapar bu adamlar. En azindan bir hizli hucum setimiz olur. Seri evet kaliteli ama nzonzi ile fazla geliyor bence. Diger yandan real deplasmanina seri nzonzi lemina cikarim tabi cevre kontrolu cok kritik oluyor o tip maclarda. Bu uclunun orta sahada konumlandigi ve cift forvet senaryosunda tercihin 3 lu defans mi olur yoksa bu adamlarin onune bir tane gezgin ofansif orta saha mi atilmali, mesela feghouli. lig maclari icin konusuyorum. Son olarak da leminanin devamliligi cok onemli. Umarim hic mac kacirmaz artik, acayip bir adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo iyi olur da hücum yaratıcılığı problem yaşar.

      Sil
    2. arkadaşa katılıyorum Burak. Seri Ömer'den fazla ne verdi? potansiyelden bahsetmiyorum, geçtiğimiz 2 ayki performanstan bahsediyorum. ayrıca amansız pas oyunu diyorsun ya, bu maçlarda orta sahada ya lemina ya da ömer hep vardı zaten. demek ki tempo için biri yetmiyor. ikisini de denemekte fayda var bence de

      Sil
    3. Yok o konuda haklısınız, Ömer Bayram daha iyi görüntü verdi ama benim düşündüğüm isim Seri değil. Taylan Antalyalı'yı görmek istiyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir