10 Ekim 2019 Perşembe

Babel'in takım adına öz eleştirisi hoşuma gitti


Babel'in performansını eleştirsem de son açıklaması hoşuma gitti. Gördüğüm en iyi öz eleştiri dahi diyebilirim. Kendi performansına pek değinmese de, takımın sorunlarına ve durumuna yönelik doğru şeyler söylemiş. Bazı futbolcular itibarıyla oyun yapımız değişmek zorunda ki biz o oyunu henüz bulamadık. Oysa uyum sorununu çoktan aşmamız gerekiyordu, iş işten geçmeden.

"Türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğüne artık hakimim. Eğer ikna edici bir galibiyet alırsak her şey yeniden fantastik olacaktır. Şu anda önemli olan, doğru oyuncuları doğru pozisyonda oynatmak. Hâlâ yapbozu tamamlama aşamasındayız ama nihai sonuca ulaşacağız."

"Ligde şu ana kadar istediğimiz sonuçları alamadık. Fantastik futbolculardan kurulu fantastik bir takımımız var. Ne var ki bazı şeyler henüz çalışmıyor. Sonuçlar gelmeyince insanlar, hemen bizleri sorgulamaya başladı. Şahsen bu kadar hızlı çıldıran bir yapım yok."

Babel'in Kasımpaşa ve Beşiktaş tecrübesi var. Beşiktaş gibi bir takımda da büyük işler başardı. Çok övüldüğü günler de oldu, yerden yere de vuruldu. Haliyle de dinamiklere hakim. Büyük takım refleksini bildiği için mutlaka ayağa kalkacak. Son dönemdeki eleştiri dozunun onu çok bozacağını düşünmüyorum. Her şey iyi 1-2 performansına, atacağı gollere bakıyor.

Takım için ise haklı. Mevcut oyuncu grubuna yönelik doğru formasyonu bulamadığımız için doğru futbolcular da doğru yerlerde oynamayabiliyor. Babel de onlardan biri. Kendisini sol kanatta tanısak bile artık forvet diyorum, çift forvetin tamamlayıcısı olması gerekiyor. Galatasaray'ın 4-3-3'ü içinde, sol kanatta katkı almak hiç kolay değil. Hele ki hücumda kalamıyor iken. Bunun nedenlerini konuşmuştuk.

Çok iyi takımımız var. Bazı pozisyonları sorunlu görsek de alternatif noktasında belki de ligin en iyisiyiz. Özellikle de orta saha ve hücum tarafında. Fenerbahçe karşısında Seri / Andone gibi isimleri tribüne gönderme lüksüne sahiptik. Bu futbolculara doğru sistemi bulmak gerekiyor. Kaliteler belli, takımın seviyesi de o vakit yukarı çıkacak.

Babel de o kaliteli isimlerin başında geliyor. Erken hüküm veriyoruz, bir anda "olmaz", "keşke Onyekuru kalsaydı" gibi şeyler yazıyoruz ama Babel'in kalitesini tartışmamak gerekiyor. Ondan katkı alınacak tarz belli, buna dönmeliyiz. Babel'in sana maç kazandıracağı günler de gelecek, bu kaliteye sahip. Sakin bir yapısı da var, düşeceğini sanmıyorum. "Gamsız" deriz ya, bazen pozitif bir şeydir. Donk da güzel bir örneğiydi.

9 yorum:

  1. muslera
    lyundama donk marcao
    sener feghouli nzonzi seri lemina
    andone falcao

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina solda olmamalı bence bu kurguda. Sağda Lemina, solda Ömer Bayram.

      Sil
    2. yaoma burak kendi yazın var bu konu ile ilgili ömer bayram sol bek olmaz. ne güzel düşüncen vardı jimmmy veya adem belki buraya monte edilir diye. nzonzi seri lemina bozmam şener olabilir sol kanadı birisini devşiririm oraya. ama çmer değil oranın adamı. 352 de ki tek sıkıntı elimizde başka stoper olmadığı için bunlardan birisi problem yaşarsa sakatlık ceza vs yine sistem değiştirmek mecburiyetinde kalırız.

      Sil
    3. Ben onu 3lü için yazdım biraz :) 4lü'de de olur, denenebilir ama kafam hıza, tempoya da takılıyor.

      Sil
  2. Herkes taşın altına elini koymalı yoksa olmaz. Fatih Hoca doğru oyun tarzını bulmalı futbolcular da uygulamak için fedakarlık yapmalı. Şu anda iki kısımda da eksikler var.

    YanıtlaSil
  3. Takımın ilacı 4 4 2 baklava düzenidir bence.Şu düzeni önümüzdeki maç görsek keşke

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir