31 Ekim 2019 Perşembe

Cinayet Süsü: Ali Atay sineması diye bir şey var


Ölümlü Dünya'nın hakkını ısrarla teslim eden önemli bir kesim var. Bir kesim de görmezden geldi, çok konuşulan komedi filmlerinin arasına koymadı. Ölümlü Dünya'nın komedisinin kalitesi bana göre çok yüksekti ve bugün dahi birçok repliği konuşuyoruz. İmza sahibi Ali Atay olunca beklenti doğal olarak yükseliyor.

Cinayet Süsü bambaşka bir komedi filmi ama her haliyle de "Ali Atay imzasının" hakkını veriyor. Ölümlü Dünya gibi bana göre kült bir işin ardından da beklenti doğal olarak yükseliyor. Çıtanın düşmemesini bekliyordum, o çıtayı korumuşlar. Hatta "1 tık daha iyi" diyene dahi saygım sonsuz. Senaryo ve filmin mesajı çok güzeldi.

Bu filmi birkaç kez daha izlerim, unutulmayacaklar arasında yerini alacak. Özellikle de filmin 2. yarısındaki tempo o kadar yüksek ki gülmekten filmi izlemeye fırsat dahi kalmayabiliyor. Komedi filmlerinde ısrarla yazarım, hikayenin temelinde çok güzel bir mesajı, hatta dramı olanlar farklı yerde. Ali Atay, Burak Aksak gibi isimlerin işlerinde de bunu her fırsatta görürüz.

Bu filmde de asla unutmayacağınız ve hatırladıkça güleceğiniz 3-4 bomba sahne var. Bazısı filmdeki dozu eleştirmiş ama böylesi de gerekiyor. Her türlü sınır ve ne bekleyeceğiniz belirtiliyor zaten, bunu bilerek izlemek gerekiyor. 

Uğur Yücel, Binnur Kaya, Cengiz Bozkurt çok büyük isimler. Feyyaz Yiğit de Ali Atay filmlerinin olmazsa olmazı. Feyyaz Yiğit'in rolüyle alakalı şunu eklemek lazım, Ölümlü Dünya'da da benzer bir karakteri canlandırdığı doğru. Ama gerçek hayatta da bu adam böyle, filmlerde kendisini oynuyor sanki.

2 yorum:

  1. Cengiz Bozkurt çok büyük artı katmış filme... Her oyuncu çok iyi ama Erdal Baggal pastanın üstündeki çilek olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük oyuncu, ne vereceğini de iyi biliyorsunuz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir