13 Ekim 2019 Pazar

Emre Akbaba, mücadeleci ve Galatasaray aidiyeti yüksek bir futbolcu


Ben beklentimi kaybetmiş değilim. Son 1.5 yılını sakatlıklarla geçirmiş olsa da eminim ki geri dönüşü güçlü olacak. Yeter ki mümkün olan en doğru zamanda geri dönsün. Onun için de Ocak ayı işaret ediliyor. Günde 6 saat çalışarak ligin 2. yarısına yetiştirilmeye çalışıldığı yazılmış. Henüz 27 yaşında, geri dönmemesi için hiçbir sebep yok.

Emre Akbaba'yı denklemin içine soktuğumuzda daha da rahatlayacağız. Herkes gibi ben de mevcut yabancı sınırının devam etmeyeceğine inanıyorum. En azından ilk 11 adına yerli kıstası gelecek ve bu sayı da en az 3 olacaktır. Bugünden ilk 11 adına garanti diyebileceğimiz 3-4 yerli isim bulmak gerekiyor.

Bu durumdan hoşnut olmasam da gereklilik olacak. Emre Akbaba o isimlerden biriydi işte, transferine de bu yüzden sevinmiştim. Hem tabelacı, forvet özellikli bir 10 numaramız yoktu, hem de ilk 11 adına garanti diyebileceğimiz bir yerliydi. Geldiği gibi de formayı almıştı ve Fatih Hoca onun için ısrarcıydı. 

Belki de fazla yüklendik. Transfer sürecinde iyi bir yaz kampı geçirmemişti. Geldiği gibi de formayı verdik ve o dar kadro içinde rotasyon yapamadık. Gerçi sakatlığı yorgunlukla alakalı olmasa da kenara almak gerekirdi. Yine de beklediğimden erken döndü, yavaş yavaş formaya ısınıyor derken çok daha büyük bir sakatlık yaşadı.

Yaşadığı sakatlık da bir fedakarlıktı ayrıca. O an geriye koşması ve o şutu engellemek için kendini siper etmesi önemli olaydır. Genellikle bu tarz sakatlıklardan dönen isimler ilk etapta kendini sakınır ve sakatlanmaktan korkar. Emre Akbaba, mücadeleci ve Galatasaray aidiyeti yüksek bir futbolcu. Biraz da bu yüzden vazgeçmiyorum kendisinden.

Ocak ayında dönse dahi büyük beklentilerim olmaz ama yeni sezondan itibaren denklemin içine katmaya çalışırım. Emre Akbaba'nın dönüşü zaten iyi olan orta sahan adına müthiş bir hamle. Taylan Antalyalı ve Emre Akbaba'yı birlikte düşünün, iki tane tabela özelliği olan, yerli ve ofansif yönü olan orta saha. Haliyle orada bir yabancıdan vazgeçebilir ve kontenjan adına elini rahatlatırsın.

4 yorum:

  1. Emre'ye ortasahadan ziyade sağ kanat olarak bakıyorum.Şutu var,gol koşusu var,defansif olarak bişeyler verir Onyekuru-Falcao-Akbaba üçlüsü bana Salah-Mane-Firmino üçlüsünü hatırlatıyor hafiften

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da oynar, hoca deniyordu da. 2. bir forvet gibi hem kat eder, hem bitiriciliği ile öne çıkar.

      Sil
  2. Biraz daha mobilize olmalı. Abdulkadir Ömür bunu çok iyi yapıyor. Sahanin bir çok yerinde olabilmeli. Bu oyunu okuyup ona göre pozisyon almakla alakalı biraz da aslında. Lokomotiv Moskova maçında sağ açık olarak çok iyiydi o maçın gerekliliği o mevkiydi çünkü. Bir baska maçta mücadele edip orta sahada oynayabilir. Başka bir maçta da forvet arkasında gizli golcü gibi oynayabilir. Bu oyun zekasına sahip olduğunu düşünüyorum. Sadece biraz daha diri olmalı. Sakatlıklardan kurtulup bunu başarır umarım. Karakterini çok beğeniyorum. Bize çok yakışan bir karakter Emre Akbaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkadir Ömür özellik olarak öyle bir isim, çok seri. Emre Akbaba o kadar değil maalesef, daha farklı futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir