19 Ekim 2019 Cumartesi

Emre Mor, ayağa kalkacaksa o adres Galatasaray olacak


Galatasaray'ın bu sezon eksikliğini hissettiği futbolcu tipi işte. Çalım atan ve hızlı bir hücumcu doğal olarak bulamadık. Çünkü bu tarzdan vazgeçtik, amansız pas oyunu dedik ve ön alanda hızı unuttuk. Kaybedilen maçlarda da bunun eksikliğini yaşıyoruz. Geçiş hücumlarında hızlı olamıyoruz, açık alanı iyi kullanamıyoruz ve kimse çalım atmadığı için de rakibin dengesini bozmakta zorlanıyoruz.

Emre Mor'un Sivasspor karşısında, Galatasaray adına bu sezon ki en çok başarılı çalım atan futbolcu olması sürpriz olmadı. Geçen haftalarda tüm Süper Lig adına da bir rekor bu, tam 9 isabetli çalımı var. Özelliği ve potansiyeli bu, çok seri futbolcu. Çalım özelliği, patlayıcı gücü yukarıda ama takım oyununa uyum sağlaması gerekiyor.

Geçen haftalarda soru işaretiydi ki istikrarsız görüntüsü teknik heyete yazdı. Bir maç kenardan geldi ve şans buldu, diğer maç kulübede dahi yoktu. İlk 11 oynadığı da sadece 1 maç vardı, o da ölümüne kapanacak Konyaspor karşısında. Hazır olması da zaman alacak tabii, 1 yıldır doğru dürüst maça çıkmadı. Kazanmak için aldık, kazanmak adına da geçen haftalarda çok istekli değil gibiydik.

Bu Milli Takım arasında Emre Mor'u hazırlamak ve Sivasspor karşısında 11 oynatmak doğru hareket. Feghouli hem yorgun, hem de formsuz. Doğal olarak bir numaralı alternatif olması gerekir. Ön alanda hız ve çalım işi oldukça önemli. Emre Mor'un varlığı da hem o açığı kapattı, hem de 4 kez top kapmış, ön alanda baskısı da vardı.

Fatih Hoca, Emre Mor'u iyi tanıyor ve potansiyeline inanıyor. Emre Mor da ayağa kalkacaksa o adres Galatasaray olacak. Transfer olurken de yazdık. Şu ana kadar da herhangi bir sorun çıkarmadı, gayet futbola odaklı hareket ediyor. 4-5 gol, 7-8 asist bandında bir katkı bekliyordum ki hala o noktadayım. Bu hareketlilikle birlikte de ligde bunu başaramaması imkansız. Yeter ki ısrar edilsin, o forma kendisine verilsin.

7 yorum:

  1. Bide inanilmaz mucadele etmedi mi,hele bir pozisyon var hakan sukurun bir zamanlar meshur presi vardir hatirlarsin belki,emre mor da onun gibiydi top kimseydeyse ona basti bir ara,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alan baskısı oldukça iyiydi. Takımın en çok kapan ismi de oldu, sürpriz değil.

      Sil
  2. Feghouli toparlanır mı bilmiyorum ama toparlanana kadar Emre oynamalı çünkü hak ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Mor, Feghouli dönse dahi kullanılacak isim. O tarzda 2. bir isim yazamayız çünkü.

      Sil
  3. İyiye gitmesi, potansiyeline yaklaşması herkese çok faydalı olur Galatasaray'a milli takima en çok da kendisine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar lazım, ısrar etmeliyiz bunun için.

      Sil
  4. Kesinlikle snapchati de bırakması lazım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir