19 Ekim 2019 Cumartesi

Andone kenara gelecek futbolcu değil, Falcao'yla birlikte oynaması gerekiyor


Andone'nin Galatasaray formasıyla ilk 11'de oynadığı 3. maç. Galatasaray'ın da geçen haftalarda hücum performansını eleştirdik. Özellikle de topun forvete ulaşmıyor olmasıyla alakalı. Zaman ve uyum da gerekiyor tabii, yoksa kalite noktasında sorunumuz yok. Sivasspor maçındaki Andone'nin kullanım tarzı oldukça doğruydu.

Falcao'yla farklı tarzdalar ama bir arada oynasalar birbirlerini tamamlayacak isimler. Falcao'yu rakip ceza sahası içinde topla buluşturmak gerekiyor ki bitirsin. Andone ise daha hareketli, ön alanda mücadele eden, rakip ceza sahası etrafında topla buluştuğunda dikine çıkan bir forvet. Sivasspor karşısında da forveti rakip ceza sahası içinde topla buluşturma gibi bir derdimiz olmadı.

Andone'nin ön alandaki presi çok işimize yaradı. Bu sayede rakip geriden oyunu istediği gibi kuramadı ve çok top kazandık. Topla buluştuğu noktalar ise biraz daha ceza sahasının dışıydı ve topla dikine kat etmesiyle de gol attı, penaltı aldı. Teknik özelliği de üst düzeyde, çalım atıp gidebilen bir isim. Attığı gol de usta işi, kalitesini kanıtlayan cinsten.

Geçen maçlara oranla da daha uyumluydu. Milli Takım'dan geç dönmesine rağmen herhangi bir yorgunluk belirtisi de yok. Çok kaliteli bir ayak ve 11'in değişmez ismi olması gerekiyor. Fatih Hoca'nın bir şekilde Falcao'nun yanında Andone'yi kullanabilmesi lazım. 4-4-2'de birlikte olur ya da mevcut kurguda Babel yerine de Andone'yi yazabilirsiniz. Solda da olabileceğini düşünüyorum.

Andone'den vazgeçildiği an ön alandaki mücadele tamamen biter. Falcao basmaz, Babel basmaz, Feghouli de basmaz. Emre Mor ön alanda hareketlilik gösterir ama onun da bekine yardımı olmaz. Andone ise bir ara kendi yarı sahasından top çıkarıyordu. Böylelikle Falcao da rahatlar, tamamen gole odaklanırdı. Çift forvete çok yatkın ve uzun süre böyle oynamış bir isim.

6 yorum:

  1. Çift forvetli sistemi bas bas bağırıyor bu takım asıl soru su.. 3'lu savunma mı 4'lu savunma mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü savunma için stoper rotasyonu sorun. Aslında mesele rakamlar da değil, felsefe biraz daha :) Andone solda da oynar mesela.

      Sil
  2. Abi sence takım toparlanacak mı, dün akşam o ışığı verdi mi ?

    YanıtlaSil
  3. Çift forvet olmasa bile kesinlikle solda Andone sağda Emre Mor olmalı.Bu Babel denen arkadaş artık çekilecek gibi değil.Yine maçın kırılma anında bencilliğini gösterip pas yerine topa abanmayı seçerek Andone'yi golden etti.Kesinlikle ileri üçlü Andone Falcao Emre Mor olmalı bu çok net artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda Andone, sağda Emre Mor demek hız anlamına gelir. Müthiş hareket görürüz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir