6 Ekim 2019 Pazar

Fatih Hoca bazı açıklamalarında haklı olsa da sahada futbol olmayınca altı boş kalıyor


Son 2 sezonda oynanan futbol eleştirilir ama geçen sezon dahi onca sakatlığa ve eksiğe rağmen daha çok üretiyordu. Bu sezon ise kadro anlamında eleştiri kabul etmemesi gereken bir ekip var. Son yılların en alternatifli kadrosu ki orta saha ve hücum tarafındaki futbolcuların kalitesiyle de çok daha fazlasını beklemek herkesin hakkı. Oysa ortaya çıkan görüntü, özellikle hücum tarafında koca bir sıfır.

Fatih Hoca, maç sonu açıklamalarında oldukça agresifti. Hatta son dönemde hiç olmadığı gibi. O açıklamalardan bazı bölümleri paylaşmak ve üzerine yorumlamak isterim.

"Takımı bozmayayım diye düşündüm, belki de ben hatalıyım. Acemi, oynamamış ama yüreğini koyacak çocukları oynatmalıydım... Burada da kendime önemli eksi puan yazıyorum."

Hocam, keşke takımı bozmasaydın da PSG karşısındaki kurguyu görseydik. Hepimiz yazdık, 4-3-3 artık içinden çıkılmaz bir sarmal. 3-5-2 oynama hadi, en azından çift forvetten ödün verme, hücumda 1 fazla ol. Biz ise 3 gün sonra fabrika ayarlarına geri döndük. Daha da kötüsü Selçuk İnan'la birlikte. Takımla idmana çıkmamıza gerek yok, Selçuk İnan'ın 11 başlayarak bir şey veremeyeceğini biliyoruz. Burada suç Selçuk İnan'ın da değil. Sadece o da değil tabii, maskesini atmış Belhanda adına da aynı şeyleri düşünüyorum. Hava topuna çıkmaz, mücadeleye girmez olmuş. Daha bu liste Mariano, Nagatomo ve Babel diye de uzar. Kim savaşacak?

"Ben Galatasaraylılara Ocak'ta ne olacağını, Ocak ayına kadar neler olacağını izah edeceğim."

Ocak olayına da takılıyorum. Her dönem aynı muhabbet çünkü, Ocak ayında değişim işaret ediliyor. Geçen sezon da aynıydı ve o değişim yaşandı. Yaz aylarını da katılıyorum buna. Şu kadroyu da kalite anlamında eleştirmeyelim artık. Ocak ayında belli ki Feghouli / Belhanda gibi isimler işaret ediliyor. Oysa o adamlar geçen sezon şampiyon olurken en iyi ikili. Bugün kötü olabilirler, bence de kenara gelmeleri lazım ama doğru uygulama da bu değil. Geçen sezonun mazereti vardı hadi, yaz ayında doğru aksiyon alamadık. Bu yaz döneminde ise son gün dahi 2 orta saha geliyor, sonra oynayan yine Selçuk İnan.

"Muhakkak ki Galatasaray puan kaybedecektir ama kaybederse salı günkü gibi kaybetmesine rağmen helal olsun denilen bir takım gibi kaybedecek. Böyle kaybedilirse başka kayıplar olur. Sadece puan kaybetmeyiz, başka kayıplar da olur."

Maalesef hoca maç da seçiyor. Şampiyonlar Ligi'ne farklı, lige farklı bakıyor. İlk geldiğinde "nerede kalmıştık" diyerek ligi aldı, çünkü odaklandı. Geçen sezon da Başakşehir'i geçme ihtimali belirince hedef doğdu, 11 puan geriden döndü. Bu sezon ise kafa sadece Şampiyonlar Ligi'nde, lig bence umursanmıyor. Eminim ki bu bir Şampiyonlar Ligi maçı olsa mücadele de plan da farklı olur. Bir bakarsınız ve geri dönülemez noktaya geliriz, çok lakayt bir görüntü var. Hocanın ipleri eline alması, şu konuşmaların altını doldurması gerekiyor.

"Sitem değil, direkt söylüyorum. Yakışmadı oyuncularıma. İstemek yetmez. O işin teori kısmı. Uygulamak lazım sahada. Çeneyle olmuyor. Konsantre sıfır. Mücadele yok."

Suçu sadece futbolculara atmak da hata. Bu tercihlerde sen bulunuyorsun, kimse sana şu ısrarda zorla bulundurmuyor. Gençlerbirliği karşısında sahaya çıkacak 11'in mücadele etmeyeceğini herkes biliyordu. Sen ise ısrarla aynı isimler üzerinden devam ediyorsun. Kazanmak adına son bir fırsat mı verdin bilmiyorum ama olmayacak bir duaydı bu. Şu andan itibaren "değişim" beklemekten başka bir çare yok. Bakalım hamle ne olacak. Kadro dışı olabilir mi diyorlar, göreceğiz.

"Ceza almamak için bir şey söylemiyorum, biraz da ceza almayanlar konuşsun. Ben yeteri kadar konuştum. Belhanda’ya kızdım, el diyor diye. Meğer omzumdan çekildim diyormuş. E pozisyona baktığımız zaman da ben konuşmak istemiyorum, biraz da ceza almayanlar konuşsun."

Hoca burada haklı olsa da sahada futbol olmadığı için açıklamasının altı boş kalıyor. Haklı yine de. Galatasaray'da konuşması gereken isimler sessiz ve kendi pr'ının peşinde. Maç öncesi paylaşılan fotoğraflarda ilk sırada yer alan isimlerden bahsediyorum. Ben de "hakem" demek isterdim, 90. dakika dolaylarında 2 yenen net penaltı var. Var'ı dahi dinlemeye gerek duymadı birinde. Ama hakem diyemem işte, sahada sen ne oynadın ki?

26 yorum:

  1. Geçen sene forvetsiz kaldıktan sonra "bu sene başarı hocaya başarısızlık yönetime yazar" demiştik. Bu sene ise tam tersi. Hocanın artık saha dışını bırakıp saha içine odaklanması lazım.

    YanıtlaSil
  2. Gecen sene yuzune bakilmayan feg sampiyon yapti takimi simdi kadro disi kalma ihtimali var,nerede hocanin adaleti? Her seferinde suclu oyuncular ama basari gelince butun payi hoca aliyor,mucadele mucadele deyip duruyor hoca ama sahada ne taktik ne birsey var,suleyman lusu hazirlayacak hoca diyenler vardi hazirla iste hocam,istedigi kadar ezilsin orada ama en azindan kendi gencimiz oynadi deriz,emeklilerin kahrini cekmeyiz burada,genc oyuncuya sans falan verdigi de yok hocanin bu arada,ozan kabak oyle bir top oynadi ki oynatmasaydi zaten afedersin aptallik olurdu,he denayer gelseydi ozan kabak diye biri de olmayacakti bu arada,su saatten sonra taylan,omer,sener gibi oyuncular ciddi anlamda sans bulmasi lazim,hoca surekli bahane bulmak yerine cozum uretmesi lazim zora kalinca hemen transfer hemen oyunculari silip atma huyundan vazgecmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. feghouli dün kötüydü. ama selçuk ve belhanda varken asla o çıkmazdı.

      merkeze çekildiği zaman ikisinden de etkili. kimse hikaye anlatmasın.

      Sil
    2. Bence de Feghouli çıkmazdı. Orada yanlış anlaşma var dense de olayı pek anlamadım. Feghouli merkeze çekilir, sağa hızlı bir isim yazılabilirdi.

      Sil
  3. Selcuk ile baslayip,ayni tutmayan sistem ile devam ettikten sonra ocagi bekleyin demek taraftar ile dalga gecmekten baska birsey degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak olayı eğer transfer işaretiyse bence de hayal kırıklığı.

      Sil
  4. ocak ayında yapılacak kötü planlama gelecek sezonuda etkiler.
    önceki konuda yazdım. 10 oyuncu 2020 de otomatik olarak elden çıkıyor.buda gelecek sezon yaz transferinde elini güçlendirir.

    terim muhtemelen gene günü kurtarmak için ocak ayı transferine bel bağlamış durumda.bu yapılırsa gelecek yıllarda fetret devrine girilmiş olacaktır.

    10 oyuncunun sözleşmesinin bitiyor olması + feguli belhanda ve jimmy nin satılabilir olması yeni bir proje yapmak için önemli bir avantaj sağlar .hem yönetime hemde okan buruk a.

    genç kadro ve düşük maaş lı yeni bir proje yapmak 2020 de işten bile olmaz.ayrıca elde de 4-5 tecrübeli oyuncu kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında yapılacak iş belli. Belhanda / Feghouli ikilisinden biri satılacak ve iyi bek alınacak.

      Sil
  5. Hocanın yaptığı açıklamalar bu maçın üstüne tüy diker gibiydi. Kadroyu kuran kim, bu oyuncuları oynatan kim? Antrenmanları yaptıran kim. Hala Ocak bekleyeceğiz falan, gerçekten çok üzücü. Canımız cigerimiz dediğimiz hocamızdan bu tip açıklamalar duymak çok üzücü. Biz futbol falan izlemiyoruz bu başka bir şey, bu izlediğimiz şeyin bahanesi olmaz, olamaz. Hani diyor ya oyuncu eğer yorgunsa gelip diyecek ki ben salı oynadım bu maç oynatma bizde koymayacagiz, hocam aynı konu maalesef senin için de geçerli olabilir mi? Maç mı seçiyoruz ne dersin hocam? Avrupa'dan elenmemiz kesinleştikten sonra mi yine lige odaklanacaksin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. terim iyi ki psg hocası olmamış. neymar mbappe di maria var ama yetmez ocak ayı lazım pogba da gelmeli falan derdi.

      takım idmanlarda sadece ayak tenisi oynuyor. duran top organizasyonu bile yok. sürekli bahane.

      Sil
    2. Maalesef maç seçiyor hoca da ve bu büyük tehlike.

      Sil
  6. Ocak ayı yaz ayı derken hep para harcanıyor. Eldeki kadronun bekler hariç hiçbir takviyeye ihtiyacı yok. Ama bu kötü hücum düzeninde beklerim sorumluluğu ne kadar olabilir ki? Takımin bütün hatlarında bir sıkıntı bir isteksizlik var. Başta da Fatih Hoca... Emre Mor Jimmy Taylan sahada olursa hem genclesir hem mücadele ederiz. Abartmıyorum dün genclerbirliginin biraz hücum anlaminda organizasyonları olsaydı bizi 2-3 farkla yenerlerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayrıca diyelim bekler çok kötü? ee? ne yapalım o zaman? millet kimlerle oynuyor be. bir zahmet kötü beklerle oyun sergile.

      sanki 9 kişi nefis işlere imza atıyor da bekler bozuyor. takım pozisyona giremiyor yahu. bunun bahanesi olmaz.

      Sil
    2. Çok doğru söyledin Fenerbahçe asıl mevkisi olmayan iki bekle başladı sezona çok da iyi oynadılar

      Sil
    3. Eldeki kadronun sağ be sol bek ihtiyacı var, o kesin. Ama şu tablonun mazereti de değil.

      Sil
  7. kariyeri boyunca en büyük zararı fazla egosundan dolayı gördü. hala öyle. eleştirenlerle, seyirciyle inatlaşmak büyük yanlış.

    selçuk olmuyor işte olmuyor. selçuk'u silmek boyun eğmek değil doğru karar vermektir. 4-1-4-1 olmuyor işte! 4-4-2 ye dönmek boyun eğmek değil doğru karar vermektir.

    ama hocamız karar değişikliklerini "boyun eğmek" olarak görüyor. ama kendi de farkında. oklar ona dönmeye başladı. takım rezil. hakem makem kimse yemiyor artık. bu nedenle bir hamle yapacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Egosu olmasa da Fatih Hoca olmazdı. Onu farklı kılan bir şey, negatif değil.

      Sil
    2. işte bunu söylediğimiz anda zaten olay bitiyor. 20 hafta daha kötü futbol izlemeye devam ederiz.

      Sil
    3. Niye bitsin, yıllarca ne izledin ki.

      Sil
  8. Hocam yanına adam gibi yardımcılar almalısın futbola kafa yormuş Türk yardımcılar gelmeli illa eski Galatasaraylı topçu diye gelmemeli birileri.

    YanıtlaSil
  9. PSG macindan sonra bu maca, marianoyu uclunun sagina koyup 3-5-2 ile baslayabilirdik, zira orada gorduk ki uclu defans blogu hem savunmada yasadigimiz sikintilara cozum olabilir, hem de rakiplerin Nzonzinin uzerine baski yapmasini zorlastirarak oyun kurulumumuzu hizlandirabilir. Hazirlik kampindan itibaren herkesin hemfikir oldugu bir diger konu ise, Marianonun temposunun ust duzey maclar icin yeterli olmadigiydi, dolayisiyla onu uclunun saginda kullanmak hem oyun kurulumu icin hem de tempo icin bir avantaj saglayabilirdi.
    Seri, Nzonzi, Lemina, Taylan, Omer, Belhanda rotasyonu, kim ne derse desin ust duzey bir rotasyon, burada alternatifsiz tek isim Nzonzi gibi duruyor, o eksik te Mehmet Ozcan transferiyle devre arasinda doldurulabilir.
    Jimmy, Nagatomo, Belki Omer ve Emre T, hatta Emre Mor, 3-1-4-2 nin kanatlarinda kullanabilecegimiz isimler.
    Bence esas sorun forvet ikilisinde, Andone son dakikada ortaya cikan bir firsat transferiydi, Falcao ise muhtemelen Terimin ilk tercihi degildi ve bu transferde cok zaman kaybettik, ustelik Diagnenin elde jalmasi da cok buyuk bir hataydi. Terim basin toplantisinda yonetime sitem etti ve transfer doneminde kendisine yardim edilmedigini ima etti. Ama hatayi once kendisinde aramasi gerekir, zira Belhanda ve Feghouli'nin elden cikartilmasi gerekliligi asikardi, boylelikle Diagne de daha rahat pazarlanabilirdi. Vedat Muriq, Komlichenko, Yaremchuk, Sobolev gibi yaz donemi boyunca adi bizimle gecen hedef santraforlardan birisini alabilirdik. Onun yanina da yine Uzun sure ilgilendigimiz Andreas Skov Olsen ve Okereke gibi hizli bir kanat forvet oyuncusunu da, Diagne satilmadan alabilirdik.
    Falcao-Andone ust duzey, ama bambaska bir ikili profili.
    Terim yine Ocaktan bahsediyor, ama bu sans ona verilecek mi bilmiyorum.
    Bence kadronun en verimli kullanimi 3-1-4-2 ile mumkun, buradaki 1'i oyun icinde kaydirabilir ve mac icinde bile 4-4-2, 3-5-2, 3-4-1-2 ye gecebiliriz, zira orta saha rotasyonunuz buna imkan taniyor. Bu sistemde Feghoulinin kendisine duzenli bir yer bulmasi ancak sag kanatta kanat bek olarak oynamasiyla mumkun olur. Bence Emre Morun da sol kanatta denenmesi gerekiyor, ne kadar yetenekli olursa olsun, sezonu 3 gol -1 asisyle geciren bir adamin kanat forvet olarak kullanilmadi pek mumkun degil.
    Jimmy ise Belhanda yerinde orta saha rotasyonuna dahil edilmeli.
    Belhanda da ancak forvet rotasyonunda etkili olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5-2 için stoper rotasyonu sorun. Bence de bir beki oraya atabiliriz ama o oturmuşluk da bizde henüz yok. Yine de çift forvetten ödün vermemek gerekiyordu.

      Sil
  10. Bu açıklamalardan sonra gevşek topçuların şöyle 7 8 maç süre dahi almaması gerekiyor.Hoca bunları diyip de haftaya yine Mariano, Nagatomo, Feghouli, Belhanda, Babel gibi isimleri oynatırsa boş konuşmuş olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir