21 Ekim 2019 Pazartesi

Forvet durumu?


Önümüzdeki günlerin en önemli konularından biri "forvet durumu" olacak. Andone'nin gösterdiği performans, Falcao'nun geri dönüşü, her şeye rağmen Babel'in varlığı derken en doğru stratejiyi oluşturmak gerekiyor. 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2 gibi formasyonlar üzerinden sık sık konuşuyoruz. Benim kafamda çift forvet olmazsa olmaz, bakalım Fatih Hoca ne düşünecek.

Fatih Hoca da bir şekilde 4-4-2'ye geçecek sanki. Geçen sezonlarda ısrarla "mücadele edecek forveti" ön plana çıkarıyordu ve bu örnek de Elmander üzerinden veriliyordu. 2 sezonun ardından o görevi üstlenecek isim Andone gibi. Böyle bir ismi bulmuşken de vazgeçmez sanki. İstediği ön alan mücadelesi, pres ve hareketlilik adına olmazsa olmaz bir silah.

Falcao'nun kariyerine baktığımızda da genellikle çift forvette etkisini arttıran bir isim. Monaco ve Atletico Madrid'de ağırlıklı olarak çift forvette oynadı. Yaşı da 33 olmuşken kendisini en ekonomik kullanma yollarından biri bu. Andone gibi bir isimle biraz daha mücadele ederken, Falcao ile de tamamen gole odaklanabilirsin. Tabii o topun öncelikle Falcao'ya ulaşması lazım, bu da bambaşka bir konu.

Sadece 4-4-2 üzerinden de düşünmeyelim. Mevcut 4-3-3 içinde de Andone'yi kanatlarda kullanmak ve forveti böyle tamamlamak mümkün olabilir. Topla kat eden, öne taşıyan ve saha içinde dolaşan bir futbolcu. Andone'yi kazanmak bir anda birçok sistemi iyi uygulayabilmeniz anlamına gelecektir. Bu anlamda da Sivasspor maçı bize bambaşka şeyler kazandırdı diyebiliriz.

Daha bunun Babel'i, Emre Mor'u, Feghouli'si de var. Babel de mesela 4-3-3 özelinde, bir tarafta mücadele edecek isim varsa forvet özelliğiyle öne çıkabilir. Emre Mor desek topu öne taşıyacak, aranan hızlı isim. Feghouli de biraz fabrika ayarlarına dönse fark yaratacak. Bazı anlarda Falcao / Andone / Babel üçlüsü bir arada bile kullanılabilir.

8 yorum:

  1. Sörloth ve Sturridge'ın birbirlerine yaptıkları asistleri gördükçe, profil bazında daha iyi ikili olabilecek tarzlara sahip Andone ve Falcao konusunda daha da sabırsızlanıyorum. Bir an önce iki forvete dönmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizdeki ikilisi çok daha fazlasını vaat ediyor. Tabii Sturridge'nin hazır olmaya başlaması, Falcao'nun hala sahada olmaması bizleri düşündürüyor. Hata yaptık, bir anda sahaya attık. Trabzonspor bu konuda sabırlı davrandı ve kazandı.

      Sil
  2. Sivas macinda'da diger maclarda oldugu gibi set oyunundan sonuç çıkaramadık ilk iki gol deplasman takımının kontrataga çıktığı gibi geldi yine bulduğumuz pozisyonlarda hızlı çabuk oynadıgımizda yada zaman zaman yaptığımız hücum pres sonucu olanlardi andone bunların hepsinde vardı (hücum pres, kontra topu hızlı rakip sahaya geçirme).. ön bölgeye önceki maclara göre kanatlardan topta geldigi gerci..her şerde bir hayır var derler sizin de dediğiniz gibi sivas maçı bize yeni bir sey katmış olabilir andone özelinde.ama hepimiz falcao andone ikilisini çok merak ediyoruz hakĺı olarak kısa vadede zor olsada hele babel ( mental olarakta bencilikten kurtulması) ve emre mor ile birlikte iki tık yukarı çıkarlarsa çok keyifli olmazmi . Bu akşam real maçı var ama alışılmadık bir sakinlik var taraftarda ,yazanda çizende adeta milli aradan sonra ilgi alanı dagişikliginden dönülmemis gibi.yada takıma oyuna güvenememe durumumu var bir yanımızda. Hadi ayaga kalkalım şampiyonlar ligi bu logosunda adımız olan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten hocanın arayışı da o biraz. Real Madrid'i bilmem de ligde sık sık o kurguyu görürüz gibi düşünüyorum.

      Sil
  3. Çift forvete bir şekilde donmeliyiz. Orta sahayı ve kanatlari sorumluluk almayan oyuncularla doldurmak kuru kalabalik oluyor sadece. Nzonzi Belhanda orta sahası bize yeter Emre Mor Babel Andone Falcao da hücum hattını oluşturur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkün olduğunca hareketli ve tempolu isimlerle oynamalıyız.

      Sil
  4. Sivas maçında Andone ceza sahası içinde 9 kez topla buluşmuştu sanırım böyle bir istatistik gördüm.Bunda her ne kadar tarzı ön plana çıksa da pas da atılmıştı.Futbolcular bakalım Falcao dönünce Andone'ye attıkları pasları ona atacaklar mı yoksa egolarını mı konuşturacaklar bunu merak ediyorum. Ayrıca Andone kötü oynamadığı sürece kesinlikle ilk onbir başlamalı.Kanat mı, forvet mi yoksa forvet arkası mı olacağı duruma göre değişecek olsa da oynamalı.Zaten Andone saf 9 numara değil, tamamlayıcı forvet.Bu yönüyle kanatlarda ve forvetin arkasında da iyi performans gösterebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone aşırı hareketli, haliyle de doğal olarak pozisyona giriyor. Paslık bir durum değil bu, oyun tarzı konu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir